reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bedę mamą w 2016 roku!

Tak właśnie myślałam, że ty masz w penie a nie w ampułko - strzykawce. Bo z tej strzykawki to ciężko byłoby dawkować.

reklama
Azylku a jak ty się w ogóle czujesz po tych zastrzykach ? czujesz jakaś różnice ?

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Czuje bez zmian, tzn odczuwam bardziej jajniki jak na @, ale biore dupka tez, wiec nie wiem czyja to zasluga. Dzis mam 26dc i na razie tfu tfu bez plamien.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Czuje bez zmian, tzn odczuwam bardziej jajniki jak na @, ale biore dupka tez, wiec nie wiem czyja to zasluga. Dzis mam 26dc i na razie tfu tfu bez plamien.

to co jakieś testowanie będzie :) ? a kiedy do gina?

Tyle ze testy wychodzą po tych zastrzykach fałszywie pozytywne :) a do lekarza mam isc do 3dc, musze poczekać az przyjdzie @ i wtedy sie zapisze, bo cholera wie czy cos mi sie nie poprzesuwa :)

azylek: ponoć około 10 dni, według ulotki, można mieć fałszywie dodatnią betę. Tylko u ciebie też trochę inaczej, bo to nie jednorazowa dawka. Zawsze można przyrost zbadać i wtedy mniej więcej coś wnioskować :D A jak @ nie przyjdzie to wiadomo :D

Ale ten cykl z endo 6mm i nadziejny nie jest :/ zobaczymy jak w kolejnym po tych gonadotropinach bedzie :) moze tez wyhoduje 2 jajka [emoji3]

Azylek a żeby cholera nie przyszła :) a te zastrzyki to do kiedy bo przegapiłam ? do @ ? czy ileś dni od owu ?

6 zastrzyków po owu lub do @, jutro wypada mi 7. A planowo w pt @ wiec chyba na 7 staniemy :)

reklama
Cześć Mamuśki !
Od kiedy dowiedziałam sie, ze jestem w ciazy biorę Duphaston 2x1, czyli od połowy 5 tygodnia.Na początku 8 tygodnia po badaniu usg okazało sie, że wystapiło odwarstwienie kosmówki 0,44cm na 1,85cm. Dziecko wtedy miało 1,17cm. Nie miałam żadnych plamien. Lekarz zalecił leżenie przez 2 tyg i w dalszym ciągu branie duphastonu i oczywiście kwasu foliowego, magne B6. Jutro mija dwa tygodnie mojego leżakowania. Wczoraj wieczorem podczas oddawania moczu zauważyłam krew. Odrazu zadzwoniłam do lekarza i kazał mi zwiekszyć dawkę duphastonu 2x2. Przez noc wygladalo to jak plamienie. Niestety występuje w dalszym ciagu. Mam tez problemy z zaparciami i wczoraj jak położyłam sie na boku to bolał mnie brzuch wlasnie po bokach tak jakby cos mnie ugniatalo. Jutro mam wizytę tak czy inaczej, planowana juz od 2 tygodni. Jest czym sie martwić ? Nigdy wcześniej nie miałam żadnych plamien . Wyczytałam tez ze w pierwszym trymestrze możliwe jest plamienie w okresie występowania miesiączek. Obecnie dzis zaczął sie 10 tydzien . Dziewczyny miałyście taki przypadek ?

Do góry