reklama
babka w lab mowila, ze na poczatku ciazy moze tez spasc by gwaltownie sie podniesc, ja tam sie nie znam, bede ja kontrolowac co miesiac jesli nie bede mogla zajscW ciąży rośnie Jeśli jest niedoczynność Po prostu się unormowało, ja bym to zostawiła
92Tynka92
Fanka BB :)
Hejka jak tam Wam mija dzień?
Ja byłam na zakupach z mężem potem obiadek a za jakieś 2 godzinki lecę na siłownię. Jakiś smetny dzień dziś. Głowa mnie boli:-/
Lux jak w weekend zrobisz teścik to nie zapomnij się podzielić wynikiem:-) bardzo jestem ciekawa która z nas zapoczatkuje fale pozytywów.
Ja byłam na zakupach z mężem potem obiadek a za jakieś 2 godzinki lecę na siłownię. Jakiś smetny dzień dziś. Głowa mnie boli:-/
Lux jak w weekend zrobisz teścik to nie zapomnij się podzielić wynikiem:-) bardzo jestem ciekawa która z nas zapoczatkuje fale pozytywów.
Jugosława
Fanka BB :)
Odnoście tarczycy (z artykułu Postępowanie w chorobach tarczycy u kobiet w ciąży, Endokrynologia Polska, 2011 r.) :
"...wzrost stężenia gonadotropiny kosmówkowej (hCG, human chorionic gonadotropin), z maksymalnymi stężeniami osiąganymi pod koniec I trymestru ciąży (10.–12. tydzień). Łożyskowy hormon hCG ma słabe właściwości tyreotropowe i w dużym stężeniu może oddziaływać na komórkę pęcherzykową tarczycy (tyreocyt) podobnie jak TSH. Konsekwencją wzrostu hCG jest obniżanie stężenia TSH, czasami poniżej 0,1 mIU/l, oraz u części ciężarnych wzrostu stężenia wolnej tyroksyny (FT4) i wolnej trijodotyroniny (FT3) powyżej górnego zakresu normy, wymagający różnicowania z innymi przyczynami tyreotoksykozy..."
tutaj źródło: https://journals.viamedica.pl/endokrynologia_polska/article/download/25264/20093
Wczesna ciąża jest pełna niespodzianek
"...wzrost stężenia gonadotropiny kosmówkowej (hCG, human chorionic gonadotropin), z maksymalnymi stężeniami osiąganymi pod koniec I trymestru ciąży (10.–12. tydzień). Łożyskowy hormon hCG ma słabe właściwości tyreotropowe i w dużym stężeniu może oddziaływać na komórkę pęcherzykową tarczycy (tyreocyt) podobnie jak TSH. Konsekwencją wzrostu hCG jest obniżanie stężenia TSH, czasami poniżej 0,1 mIU/l, oraz u części ciężarnych wzrostu stężenia wolnej tyroksyny (FT4) i wolnej trijodotyroniny (FT3) powyżej górnego zakresu normy, wymagający różnicowania z innymi przyczynami tyreotoksykozy..."
tutaj źródło: https://journals.viamedica.pl/endokrynologia_polska/article/download/25264/20093
dziekowac Jugi!!!Odnoście tarczycy (z artykułu Postępowanie w chorobach tarczycy u kobiet w ciąży, Endokrynologia Polska, 2011 r.) :
anula88
MAMY SIEBIE :0)
Melduje ze juz kanapę okupuje ...tzn chwilowo bo zaraz do szkoły jadę .... no jest plamienie wiec @ nadchodzi zdaje się .... i dobrze bo czekalam .... wykurze ja na długi czas ... taki jest plan
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
dobry masz plan, trzymam kciuki!!Melduje ze juz kanapę okupuje ...tzn chwilowo bo zaraz do szkoły jadę .... no jest plamienie wiec @ nadchodzi zdaje się .... i dobrze bo czekalam .... wykurze ja na długi czas ... taki jest plan
reklama
karola1507
Podążając za marzeniami:)
Hej dziewczyny
Produkujecie jak szalone, nie nadążam z czytaniem
Ja teraz zmykam do kosmetyczki brwi sobie wyregulować i henne zarzucić.. Jutro mam wolne, a w weekend do znajomych idziemy to musze jakoś wyglądać Smieje się z mojego bo się umówiłyśmy, że to będzie nasz wieczó i babki piją, a faceci się przyglądają Dowiedziałam się dzisiaj jeszcze, że moja kumpela była w szpitalu bo plamiła, na szczęście na tym się skończyło i dostała lutke i obowiązkowe odpoczywanie.
Luxi, to ja tzrymam kciuki i widze tu w niedziele pozytywny teścik &&&&
Produkujecie jak szalone, nie nadążam z czytaniem
Ja teraz zmykam do kosmetyczki brwi sobie wyregulować i henne zarzucić.. Jutro mam wolne, a w weekend do znajomych idziemy to musze jakoś wyglądać Smieje się z mojego bo się umówiłyśmy, że to będzie nasz wieczó i babki piją, a faceci się przyglądają Dowiedziałam się dzisiaj jeszcze, że moja kumpela była w szpitalu bo plamiła, na szczęście na tym się skończyło i dostała lutke i obowiązkowe odpoczywanie.
Luxi, to ja tzrymam kciuki i widze tu w niedziele pozytywny teścik &&&&