reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bedę mamą w 2016 roku!

reklama
anula, no właśnie... To była ostatnia klinika, jestem przehappy, że dostałam cynk, że tam są ostatnie miejsca.. wczoraj jak czekaliśmy na wizytę to telefony non stop dzwoniły czy są miejsca, a oni cały czas, że nie, że już nie.. przykre to :(

Ja uważam, że powinnaś właśnie próbowac naturalnie póki co:) Udaje Ci się, podejrzewam, że możesz nawet co m-c zachodzić w ciążę, a nawet o tym nie wiesz, bo przychodzi @. Wczoraj doktorek mi mówił, że 3 na 4 kobiety zachodzi tak w ciążę, nie wiedząc o tym, bo roni samoistnie.
A jeśli zdarzyło się poronienie te już prawdziwe, to myślę, że coś musi siedzieć w genetyce.. - jeśli roniłaś więcej niż raz. Ale nie pamiętam, ostatnio to był jedyny raz Kochana?

Nessi, no tak, tyle zimy co nic :) pytasz o wit. D? Jeśli tak to niedrogie z tego co pamiętam. Tyle teraz tego biorę, że nie pamiętam, ale jakoś cena mnie nie uderzyła z tego co pamiętam to chyba nie haha;p

O zabiegi pytałam, z lekami, badaniami czy to wszystko jest bardzo drogie?
Bo już nie ma refundacji ... Invitro to pewnie jakieś masakryczne sumy

O zabiegi pytałam, z lekami, badaniami czy to wszystko jest bardzo drogie?
Bo już nie ma refundacji ... Invitro to pewnie jakieś masakryczne sumy

A:) Dwa razy podchodziłam, za pierwszym razem zanim co-badania itd, żeby w ogóle mieć jakąś historię leczenia konkretniejszą to wydałam gdzieś 15 tys... za drugim razem już gdzieś 12 tys. z lekami.
Leki nawet przy prywatnych podejściach są refundowane, więc aż tak dużo nie kosztują. Najgorzej sama procedura:)

Oj to mnie nie pocieszyłaś :szok:
Na invitro mój K się nie zgodzi bo on się obawia, że mi by mogli dać jakiś obcy plemnik :baffled:

Monika trzymam teraz ogromnie mocno kciuki bo musi się udać i juz nie mogę się doczekać efektów. ... fakt,przykre jest to ile kobiet i wogole par ma problem z zajsciem w ciążę ....teraz jak byłam w szpitalu to strasznie się naogladalam,nasluchalam i ręce opadają normalnie ....

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

A dla mnie nie ma to znaczenia .... jestem za każdą metoda ... myślę że nie ma na mnie mocnych :)

Nessi, to są takie procedury bezpieczeństwa, wszystko na dowód opisywanie wszystkiego, że nie ma takiej opcji.. poza tym mężczyzna idzie wtedy oddawać nasienie gdy kobieta jest usypiana.. więc nie ma szansy się pomylić;p prędzej trafisz główną wygraną w totka :p

anulka, heh dzięki... boję się strasznie, bo jeśli znowu pójdzie źle to wszystko to już nie podejdę, bo szkoda zdrowia, a dwa, że już w końcu trzeba przestać. Chyba, że będę miała jakieś piekne zarodki, które tylko się nie zaimplantują to wtedy będę próbować.
Choć mam nadzieję, że się uda... musi w końcu..;/
Bardzo dużo.. i same młode osoby, pisowcy gadają, że same starsze osoby.. a wszystko młodziutkie takie na poczekalnaich, że hej..

Monika uda się no i co najważniejsze z tego co pamiętam ty znalazlas przyczynę w hormonach nie ?

A proszę niech mi ktoras powie w jakim dc jakie badania z krwii zrobić i wokół co ? bo z nowym cyklem porobie bo dawno robilam a jak już do giną w klinice niepłodności się zapisałam na 16.03 to chce iść z kompletem :)

reklama
Monika uda się no i co najważniejsze z tego co pamiętam ty znalazlas przyczynę w hormonach nie ?

A proszę niech mi ktoras powie w jakim dc jakie badania z krwii zrobić i wokół co ? bo z nowym cyklem porobie bo dawno robilam a jak już do giną w klinice niepłodności się zapisałam na 16.03 to chce iść z kompletem :)

Nie... myślałam, że to tsh, ale każdy lekarz mnie wyśmiewa, że tsh nie ma wpływu. Jedynie na utrzymanie ciąży. Także właściwie widoczny problem jest tylko po stronie M. - słabe plemniki.

Prolaktyna, estradiol, lh, fsh- 2-3 d.c.
progesteron po 20 d.c. (tak żebyś na pewno była po owu. Możesz zbadać przed owu z tymi co 2-3 d.c. i po owu)
tsh-obojętnie kiedy, testosteron, androstendion

Badałaś AMH, inhibinę, SHBG, DHEAS, ? To wszystko jest kluczowe dla klinik niepłodności:) Jak przyjdziecie to i tak Ci każą zrobić, więc lepiej zrób jak nie masz zrobione.:)

Mogę Ci ze względu na poronienie polecić jeszcze przeciwciała. Chociaż te, które decydują o poronieniach:)

Ostatnia edycja:
Do góry