reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bedę mamą w 2016 roku!

Hej kochane.
O jacie, jak się rozgadały ;))
Witam nowe dziewczyny :)

Tak... to może wykończyć, ale lekarze w klinikach mi mówili, że nie ma co tak na to wszystko patrzeć, temperatury śluzy.. spokojnie, jeśli kochacie się w okolicach dni płodnych to choćby raz powinien pomóc. Jeśli wszystko jest w porządku. Teraz to wiem..

No nic, byłam na wizycie :) Gdzieś za 10 dni jak dostanę @ zaczynam się kuć. Mega dawki 150 jednego leku i 150 drugiego. Zupełnie inny protokół-krótki. Zrobili mi też wczoraj scratching endomentrium.
Ogólnie jestem dobrze nastawiona i fajne podejście do pacjenta mieli, jakieś takie inne... tam prywatnie nie czułam się tak dobrze jak tutaj na nfz.
Zapomniałam się pochwalić, że ta klinika właśnie do której trafiłam jest na drugim miejscu w Polsce pod względem uzyskanych ciąż..;) ta w której byłam 28!

Co do suplementów to przede wszystkim dziewczyny oprócz kwasu foliowego dziewczyny wit. D, przynajmniej 2000 j.,witamina E i koenzym q10. Nie tylko pomagają w wyhodowaniu lepszej jakości komórek, ale i pomogą naszemu organizmowi w codziennym funkcjonowaniu :) Do tych inofemów nie mam przekonania..

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry.

Monika ciesze się ze jesteś zadowolona :) pozytywnie nastawienie w naszym przypadku jest kluczowe ...a powiedz mi kochana bo ty jesteś kumata w te klocki .... bo ty teraz inv czy iui ? mój idzie na badania nasion w piątek a ja nie wykluczam np inv czy iui .... a jak się zorganizować gdzie robią na NFZ ? ciebie gin pokierowal ?
no i co najważniejsze bo ja wczoraj o tym Q10 wspomnialam a jaki bierzesz dokładnie specyfik?tylko do ovu to się bierze prawda? bo chce kupić .... i Wit. d 2000j mówisz ?

ja już w biurze .... kawę zrobiłam, zapraszam :)

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Witam się z rańca kawą ..
Witam też nowe staraczki :)
Wybaczta, nie nadrobię ...za dużo piszecie :)
Ale piszcie, piszcie ... :)

Ja 3 podejście do in vitro. Dwa razy komercyjnie teraz rządowe. Nie- Usłyszałam w swojej klinice, że kilkaset km ode mnie jeszcze są wolne, ostatnie miejsca w jedynej klinice- to było ok. 2 m-cy temu teraz już nigdzie nie ma miejsc, nie ma opcji gdziekolwiek się dostać. Skończyła się kasa, a jak pewnie wiesz Pis nie przedłużył programu :)

Czy tylko do ovu to nie wiem ja bym suplementowała cały czas, na pewno nie przeszkodzi gdyby coś:) Ja biorę własnie WITAMINĘ E z koenzymem Q10 :) to jest razem jak powiesz w aptece to pewnie dadzą to samo co ja biorę:) Tak wit. d przynajmniej 2000 j. to jest taka optymalna dawka. DObrze jest raz w zyciu zbadać poziom wit. d bo może się okazać, że 2000 j. jest o wiele za mało. Przy niedoborach bierze się dziesiątki tysięcy :O A wit. d kluczowa jest też dla komórek i dobrego później rozwoju zarodków:)

No to zdrówko, ja też w biurze przy kawce :)

Z tą wit. D to bym jednak uważała ... Mi ginka mówiła, że nadmiar jest gorszy od niedoboru ...
Lepiej wcześniej zrobić badania.

90% osób ma niedobory wit. D. wiadomo, że lepiej zbadać, ale 2000 j. to nie jest dużo, nie idzie tego przeholować, a z pożywienia przyswajamy jej tyle co nic;) Każdy lekarz rodzinny szczególnie w sezonie jesienno-zimowym poleca, a co dopiero do starań :)

reklama
Monika a wiem ze przykrecili kranik- barany .... dlatego tez z ciekawości zapytalam co i jak ... z uwagi na to ze właśnie juz brak kasy nastapil ...no nic jak trzeba będzie płacić -zapłacę .... póki co trzymam się opcji ze udało się naturalnie wiec i teraz się uda .... zobaczymy co w badaniach w piątek wyjdzie .... tylko kurcze w klinice androloga mamy dopiero 7.04 wiec pewnie będzie kazał powtórzyć .... no nic najwyżej .... ważne coby poprawa była od ostatniego czasu .... bo w sumie na kolejne badania nie dotarlismy bo się udało zaciazyc .... dziś się skupiam i zakupie co trzeba ... choć @ jeszcze nie dotarła do mnie grrr .... cyc nawala ale brzuch nie ..... stary przepchal i tez licho :) .....

kurcze u mnie tu taka cisza ze zasne zaraz ... dopiero o 10 mam pierwsze spotkanie grr .... chyba okno otworze ....wyszłam dziś chwile przed 7 i ku mojemu zaskoczeniu jasno juz było -wiosna idzie nie ma co :)

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Do góry