reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bedę mamą w 2016 roku!

lux: no jak negatyw? No jak? :| Wychodzi na to, że jak @ przyjdzie to w następnym cyklu masz nie mieć objawów to wtedy nie przyjdzie :D

azylek: w takich niby straconych cyklach to się najczęściej zachodzi :p Hihi mam nadzieję, że szybko ci przejdzie to zatrucie i pawika na monitor usg nie puścisz :D

karola: ciąża to specyficzny stan :D Kawa jak kawa, ale czekamy na jakieś takie fikuśne, wiesz...ogórki i dżem to wiadomo, ale może na przykład czekolada z szynką, albo jabłko z musztardą :D:D:D

teczowa: testy to korcą, żeby je zrobić :D:D Ale widok || jest bezcenny :D Dobrze, że plamienie zanikło.

nessi: pewnie, że dojdziesz do siebie! Silna babeczka w końcu jesteś! :) Może nie będziesz miała po czym dochodzić. A psychika swoimi drogami chodzi, więc ma prawo raz być gorzej a raz lepiej :) Ja też nie znosze takiego zawieszenia. Do tej 15 to zniesiemy jaja, akurat na Wielkanoc!

anula: łojej ale sen :| Robiłaś w końcu powtórną betę, bo się zgubiłam w tym temacie. Do wizyty u gina jeszcze tydzień, wiec i długo i nie.
mialam pozna owu jestem dopiero 11 dpo, ale raczej nastawiam sie na jej przyjscie

reklama
Tak mi się skojarzyło z cebulą i Szymborską:

Co innego cebula.
Ona nie ma wnętrzności.
Jest sobą na wskroś cebula
do stopnia cebuliczności.
Cebulasta na zewnątrz,
cebulowa do rdzenia,
mogłaby wejrzeć w siebie
cebula bez przerażenia.

W nas obczyzna i dzikość
ledwie skórą przykryta,
inferno w nas interny,
anatomia gwałtowna,
a w cebuli cebula,
nie pokrętne jelita.
Ona wielekroć naga,
do głębi itympodobna.

Byt niesprzeczny cebula,
udany cebula twór.
W jednej po prostu druga,
w większej mniejsza zawarta,
a w następnej kolejna,
czyli trzecia i czwarta.
Dośrodkowa fuga.
Echo złożone w chór.

Cebula, to ja rozumiem:
najnadobniejszy brzuch świata.
Sam się aureolami
na własną chwałę oplata.
W nas - tłuszcze, nerwy, żyły,
śluzy i sekretności.
I jest nam odmówiony
idiotyzm doskonałości.

My jednak lekarz nie szczepienie .
Małej temp ponad 38 , no cóż ...

Kochane przepraszam , że tak o sobie i nie nadrabiam , postaram się wieczorkiem nad robić :)

Jugo nie powtarzalam bety .... może jutro podjadę albo w poniedziałek .... stresuje mnie to tylko gra

Ness no racja choć ostatnio tzn w grudniu kilka razy byłam na IP i powiem Ci ze mam tam jedna taka fajna doktor ....babeczka rewelacja ....zawsze mogę zadzwonić i zapytać czy ma dyżur .....

no nic,bez kombinacji ....idę zaraz młodego do szkoły odstawić a potem zabieram się za pieczenie muffinek na dzień otwarty szkoły -będzie kiermasz jutro .... zawsze to dzieci z naszej klasy zbiorą jakiś grosik

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Dziękuję dziewczyny :**
Wy też o siebie wszystkie dbajcie i wypoczywajcie i nie zamartwiajcie się ;)
Powodzenia na wizytach i badaniach .

Siemka ja juz po na glukoze nie pojechalam bo dopiero wyszlam od gin jutro usg w szpitalu jak cos dostane luteine

reklama
MARZEC:
18.03: Azylek - monitoring
18.03: Luska - wizyta u ginekologa, glukoza z obciążeniem
18.03: Lux - test ciążowy

19.03: Julia - monitoring
21.03: Xbum - wizyta u ginekologa
24.03: Jugo - wizyta u ginekologa
24.03: Nessi - podglądanie kropka

KWIECIEŃ:
6.04: Karola - podglądanie kropka
16.04: Kruczyca - ślub