reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

BECIKOWE!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja wczoraj pojechałam autobusem do miasta (mały został z tatą) i złożyłam wniosek. Było mnóstwo ludzi ale kolejka szła bardzo szybko. U mnie był potrzebny pesel dziecka (trzeba było wpisać we wniosku), akt urodzenia (nie ksero) i dowody mój i męża (ksero zrobili sobie na miejscu), no i numer konta. Przelew ma być do końca miesiaca.

reklama
Przelew do końca miesiąca... dobre sobie.... Nie w Nysie. Złożyłam wniosek 9 lutego, bo to był mój ostatni dzień(Julcia sie urodzila 9 listopada)... i zarazem pierwszy, bo w moim genialnym mieście wcześniej nie przyjmowali... Mało tego- musiałam się zjawić OSOBIŚCIE... No nic, poszłam, złozyłam.... No i : " Proszę Pani pieniązki POWINNY być w marcu" W całej Polsce normalnie a u mnie zawsze na opak...

u mnie jest tak że jak do 10 się złoży podanie to pod koniec lutego dostaje się kasę ,a jak złoży sie np.11 lutego to dopiero pod koniec marca będzie kasa :p

karolinna pisze:
u mnie jest tak że jak do 10 się złoży podanie to pod koniec lutego dostaje się kasę ,a jak złoży sie np.11 lutego to dopiero pod koniec marca będzie kasa :p
Też czytałam że właśnie tak będą wypłacane pieniądze... A u mnie... szkoda gadać.. mieszkam w innym mieście, a ameldowana jestem w innym więc latam po całej Polsce i gdy wydawało mi się że wszystko dopięte to żądają teraz oświadczenia z MOPSu tu gdzie mieszkam i znów latanie po urzędach a potem wiśta wio ponownie 250km do MOPSu gminy gdzie jestem oficjalnie zameldowana :mad: :mad: :mad:

Gratuluję, udało się Wam mamusie. Ja urodziłam 4.11.2005. Brakło mi 5 dni...A pieniążki by się przydały...

reklama
Do góry