reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Becikowe i inne formalnosci

W anty radiu słyszałam, że każda mama, która w dniu 1 listopada będzie przed 12 tygodniem ciąży musi mieć zaświadczenie pozostałe mamy według starych zasad.

Kazda mama składajaca wniosek o przyznanie becikowego pd 1 listopada 2009 r. musi mieć te zaświadczenie od gina. Dotyczy to też dzieci które urodziły sie np we wrzesniu a rodzice składaja wniosek o becikowe po 1 listopada.

reklama
"Nowe zasady wypłacania becikowego dotyczą kobiet, które zajdą w ciążę po 1 listopada, ale też tych, które zrobiły to nie wcześniej niż we wrześniu." - no to ja już nic z tego nie rozumiem.... :no:

jak to czytam to sie zalamuje !! ile osob tyle zdan ... a najlepsze z nich to stwierdzenie "brak jest przepisow przejsciowych" ... czytaj - wolna amerykanka ... co zadecyduje pani w okienku tak bedzie ... strach sie bac !!

"Wątpliwości budzi brak przepisów przejściowych, tzn. takich, które dotyczyłyby kobiet rodzących pod koniec roku 2009"

"Nowe zasady wypłacania becikowego dotyczą kobiet, które zajdą w ciążę po 1 listopada, ale też tych, które zrobiły to nie wcześniej niż we wrześniu." - no to ja już nic z tego nie rozumiem.... :no:
Ja też. My w kwietniu zaszłyśmy, więc nowe przepisy nas nie obowiązują?

reklama
Do góry