reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytanie o becikowe

Nigdzie nie napisałam, że trzeba mieć zaświadczenie z pierwszej wizyty. Ale trzeba potem iść do lekarza który prowadził ciążę i poprosić o przepisanie informacji np z karty ciąży na specjalny druczek. Np karta ciąży jako dowód tego, że wizyta się odbyła nie jest respektowana. Jeśli ktoś prowadził ciążę np w przychodni przyszpitalnej gdzie umówienie się na wizytę długo trwa, to można nie dać rady spełnić tej formalności (mam taki przykład wśród znajomych, których pokonała papierologia i machnęli ręką, choć oni by sie akurat złapali w próg).

A czemu sieje defetyzm? Nie wiem, może dlatego, że właśnie siedzę i pracuje zdalnie na etat, a w przerwach między pracą, karmieniem syna piersią, gdy budzi się po raz kolejny, relaksuję się jojcząc na forum i licząc, że kobiety, które tu mieszkają 24/7 i nabiły tu dziesiątki tysięcy postów coś mi odpiszą.
Napisałam, że nieuważnie przeczytałam tekst i obym się myliła. Chyba na tym forum nie ma nowopowstałego wątku, w którym byś się nie wypowiadała, cieszę się więc, że miałaś szanse mnie zdyscyplinować i zostawić swój ślad
Kobieta w ciąży ma prawo do tego, by dostać się do lekarza w ramach NFZ w najpóźniej w ciągu 7 dni roboczych więc uważam, że nie jest znów tak trudno dotrzymać terminu 1 wizyty przed 10 tygodniem.

reklama
Jest 6.55 a ja co robię w wolnej chwili jak dzieci śpią 🤣kuwa jeszcze mi się skończyła bułka tarta i musiałam użyć mąki 🤪

Załączniki

• 5eddfef0-7a7a-4e78-9b37-a49e74c57120.jpeg
    5eddfef0-7a7a-4e78-9b37-a49e74c57120.jpeg
    38,1 KB · Wyświetleń: 53
Do góry