reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania, Wizyty, USG :)

Na prosta to jeszcze za dużo powiedziane... no ale jest dobrze, bo od leżenia swira dostać idzie. W piatek mam prenatalne. Więc mam nadzieję że sę pochwalimy razem :)

reklama
Dziewczyny a miała któraś z was nieprawidłowe ph pochwy w ciąży? Ja właśnie dostałam informację od mojej gin, że mam prawidłowy wynik cytologii ale nieprawidłowy wynik wymazu...ph 5. Mam się zgłosić po receptę. Zastanawiam się czy takie podwyższone ph może być groźne dla dziecka?

magdus ph 5 to jeszcze nie tragedia. Masz czujna pani doktor. Dobrze miec w domu takie papierki do sprawdzania (na opakowaniu zalecaja w zdrowej ciazy dwa razy w tygodniu). Wysokie ph moze byc spowodowane infekcja.

Ja mam aktualnie infekcje i wlasnie wykupilam recepte na Macmiror. Jak bylam na wizycie to ph mialam prawidlowe 4 ale wydzieliny wiecej wiec na wszelki wypadek wypisala mi recepte zebym wziela jesli cos sie rozwinie. No i po tygodniu sie rozwinęło:/

Okej gin wam sprawdza te ph na każdej wizycie? Przy użyciu czego?
Teraz się zmartwiłam bo ja chyba nie miałam czegoś takiego robionego ;/

Mi lekarz tez nie sprawdza. Sama zamowilam paseczki w internecie.
Bylam dzis na usg piersi i jest wszystko w porzadku. Mam po prostu gesta tkanke i musze czesciej kontrolowac.

Mi gin w Pl robiła wymaz na szkiełko i pod mikroskop. Na każdej wizycie. Ta co do niej teraz chodzę też nie sprawdza ale jest bardzo chętna do odpowiadania na pytania, super tłumaczy i mimo tego i tak jej ufam bardzo :) co lekarz to ma swoje metody

reklama
Dzięki babeczki, pół nocy nie spałam przez to serduszko. Ale tatuś poczytał gdzieś że takie tętno spokojnie może spaść i wszystko będzie dobrze. Cierpliwie poczekam 2 tyg do wizyty. Strasznie się cieszę z tego siusiaka!

Do góry