dziewczyny w pierwzsej ciąży - róbcie badanie na grupę krwi, zaciągnijcie też swoich meżów/partnerów, my mamy z S konflikt serologiczny i ja w drugiej dobie po urodzeniu Martysi dostałam odpowiedni zastrzyk z przeciwciałami, żebyśmy mogli w ogóle mieć drugą dzidzię!!
reklama
madzik1388
Mój Skarb 12.11.08
Aniawos teraz dalas mi do myslenia...ja tez chodze prywatnie, ale skierowanie dostalam na badania...ciekawe czy bede musiala placic
Ja na pewno bede musiala robic toksoplazmoze, z racji tego ze hodujemy koty... robilam w ciazy z Majka i wyszlo ze juz przechodzilam ta chorobe, ale nie moge nigdzie tego wyniku znalezc...bede musiala jeszcze raz zrobic
Ja na pewno bede musiala robic toksoplazmoze, z racji tego ze hodujemy koty... robilam w ciazy z Majka i wyszlo ze juz przechodzilam ta chorobe, ale nie moge nigdzie tego wyniku znalezc...bede musiala jeszcze raz zrobic
aniawos
Fanka BB :)
madzik jak masz skierowanie to za darmochę..
ja też robiłam w pierwszej ciąży tokso..mam ten wirus w sobie, ale to stare zakażenie nie zagrażające dzidzi..także już nie powtarzam. Mam koło domu kota, którego dokarmiam..ale to już niczego nie zmieni..bo tego wirusa łapiesz raz..jak opryszki..potem już po prostu jest w organizmie..a wyniku też nie mogę znaleźć, ale go pamiętam..
ja też robiłam w pierwszej ciąży tokso..mam ten wirus w sobie, ale to stare zakażenie nie zagrażające dzidzi..także już nie powtarzam. Mam koło domu kota, którego dokarmiam..ale to już niczego nie zmieni..bo tego wirusa łapiesz raz..jak opryszki..potem już po prostu jest w organizmie..a wyniku też nie mogę znaleźć, ale go pamiętam..
madzik1388
Mój Skarb 12.11.08
Fenulka a jakie badania dokladnie robilas??
kochana czyli mała urodziła się z inną grupą krwi niż twoja?dziewczyny w pierwzsej ciąży - róbcie badanie na grupę krwi, zaciągnijcie też swoich meżów/partnerów, my mamy z S konflikt serologiczny i ja w drugiej dobie po urodzeniu Martysi dostałam odpowiedni zastrzyk z przeciwciałami, żebyśmy mogli w ogóle mieć drugą dzidzię!!
aniawos
fenulka, ale za badania zapłaciłaś tylko 89zł..a miałaś ich dużo, jakbyś za wszystkie płaciła doliczyć sobie spokojnie jeszcze stówę. Są pewnie badania, które nie są obowiązkowe, dlatego mimo skierowania się płaci, ale część miałaś za darmo..
aniawos
fenulka to już nie wiem, musisz się spytać. Bo za tyle badań zapłaciłaś mało..tokso kosztuje sama od 70-100 zł..a gdzie reszta? a z tą tokso to rzeczywiście chyba tak jak mówi
Twoja gin..jak masz ujemne to znaczy, ze nie chorowałaś..czyli uwaga na koty i surowe mięcho..
Twoja gin..jak masz ujemne to znaczy, ze nie chorowałaś..czyli uwaga na koty i surowe mięcho..
reklama
kochana czyli mała urodziła się z inną grupą krwi niż twoja?
ja mam grupę A-, mój mąż ma B+, Martyna ma A+, czyli grupę ma po mnie ale czynnik Rh po mężu, dlatego dostałam przeciwciała, jeśli tego zastrzyku się nie dostanie od razu, to ciężko będzie utrzymać każdą następną ciążę. Nie chodzi o samą grupę tylko o Rh.