reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania - czyli jakie są standardem, a co można jeszcze zrobić dodatkowo

ja mam grupę A-, mój mąż ma B+, Martyna ma A+, czyli grupę ma po mnie ale czynnik Rh po mężu, dlatego dostałam przeciwciała, jeśli tego zastrzyku się nie dostanie od razu, to ciężko będzie utrzymać każdą następną ciążę. Nie chodzi o samą grupę tylko o Rh.
tak wiem :) zle pytanie sformułowałam. my też mamy niezgodność ale na szczęście nie doszło do konfliktu bo mała czynnik rh- wzieła po mnie. dlatego ja nic nie dostałam. mam nadzieje że w tej ciąży też tak będzie :)

reklama
Hej, ja robiłam z wszystkimi badaniami dokładnie 27/01 - czyli jakieś 4 tygodnie temu, czyli byłam mniej więcej w 6 tygodniu:)

no właśnie, też mam ten test zrobic ale obawiam się ceny tego badania.. nie wiecie ile to może kosztowac??

Ja robiłam w 7 tygodniu. Ale robiłam ten test razem z wieloma innymi i prywatnie, więc zapłaciłam za wszystko łącznie, także nie wiem ile sam test na HIV kosztuje.

Czy wy miałyście te badania w standarcie, pytam, dlatego, ze lekarz mi takich badań nie kazał zrobić :( Myślicie że powinnam?

Dziwe sie że lekarz Ci nie zlecił tych badan.Nie wiem jak w Polsce ale w UK jest to standardowe badanie dla ciężarnych.Ja na Twoim miejscu porozmawiała bym z lekarzem może zapomniał.

Ja też nie miałam takich badań robionych, lekarz nawet nic na ten temat nie wspominał, a miałam już dwie wizyty.
Szczerze mówiąc to dopiero po przeczytaniu tego wątku dowiedziałam się, że kobiety ciężarne robią takie badanie. Wcześniej nawet by mi to do głowy nie przyszło.

reklama
Z Adasiem nie robiłam testu na hiv, ale wtedy chodziłam do innego lekarza na początku, teraz lekarz kazał zrobić i zrobię...
Mój Mąż ma co roku robione w pracy i nie ma, więc też nie mam (chyba), ale co tam, zrobię... :-)
U nas kosztu badania 30 zł!

Do góry