reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Autyzm poszczepienny

Przecież napisałam, że ostatecznie został zgłoszony ale niechętnie 🤦‍♀️

Nie. Nie zaproponowali tego sami. Nie wiem skąd ta pewność? Pracujesz w tym POZ? Byłaś przy tym? Wysłać Ci badania córki na priv?

Bo nie bardzo kumam co chcesz udowodnić 🤡
Nic nie chcę udowodnić. A jeśli uznaliby to za NOP, należy się chociażby odszkodowanie, dziecko też powinno być przez nich objęte opieką specjalistyczna itd. Do tego dążę.

reklama
I właśnie dlatego @Lady Loka nigdy nie skorzystam z takiej grupy jak napisałaś wyżej. Wiem co się stało mojemu dziecku, wiem jak to wyglądało, wiem jak się zachował POZ w tamtej sytuacji ale i tak grupowi znawcy będą wiedzieli lepiej bo to niemożliwe. Jak widać możliwe. I kończąc. Naprawdę z całego serca nie życzę wam być w takiej sytuacji i widzieć swoje dziecko w takim stanie.
Moja córka ma autyzm wczesnodziecięcy i padaczkę, do tego ADHD i zachowania opozycyjno-buntownicze. Nic mi nie musisz życzyć. 🐼

Nic nie chcę udowodnić. A jeśli uznaliby to za NOP, należy się chociażby odszkodowanie, dziecko też powinno być przez nich objęte opieką specjalistyczna itd. Do tego dążę.

Jakby Ci to powiedzieć, co mi po odszkodowaniu? Pieniądze dla mnie nie mają znaczenia. Nie mówiąc już o tym, że nie wiem gdzie napisałam czy dostałam odszkodowanie czy nie.
Dziecko jest objęte opieką przed specjalistów których wybrałam ja. POZ po swoim zachowaniu raczej nie jest miejscem, w którym chce być dłużej niż muszę.

W tej przychodni nie ma nawet pobrań krwi dla dzieci (dla dorosłych są chyba raz w tygodniu) a Ty uważasz, że tam milion specjalistów będzie 🤦‍♀️

Skoro podejrzewają autyzm, dziecko miało badanie w poradni psychologiczno -pedagogicznej? Wykonała córce ADOS? Jesli tak, jaki był wynik?

A kto Ci powiedział, że podejrzewają autyzm? Ja napisałam, że dziecko cofnęło się w rozwoju. I jest pod opieką poradni. I że chodzi na terapię związane z tym co zostało na ten moment ustalone.

Jakby Ci to powiedzieć, co mi po odszkodowaniu? Pieniądze dla mnie nie mają znaczenia. Nie mówiąc już o tym, że nie wiem gdzie napisałam czy dostałam odszkodowanie czy nie.
Dziecko jest objęte opieką przed specjalistów których wybrałam ja. POZ po swoim zachowaniu raczej nie jest miejscem, w którym chce być dłużej niż muszę.

W tej przychodni nie ma nawet pobrań krwi dla dzieci (dla dorosłych są chyba raz w tygodniu) a Ty uważasz, że tam milion specjalistów będzie 🤦‍♀️
Dla Ciebie pieniądze mogą nie mieć znaczenia, ale jeśli dziecko ma problemy, to mogłyby się przydać dla niego na terapię, rehabilitację, specjalistów itd.
A kto Ci powiedział, że podejrzewają autyzm? Ja napisałam, że dziecko cofnęło się w rozwoju. I jest pod opieką poradni.
Chodziło mi o to, że TY podejrzewasz autyzm, skoro szukasz rodziców dzieci z "autyzmem poszczepiennym", czyli go podejrzewasz. Inaczej po co go szukasz? To ja podpowiadam, warto zrobić ADOS I on pomoże rozwiać Twoje wątpliwości, czy to w ogóle autyzm czy nie. Do tego psychiatra dziecięcy.

Dla Ciebie pieniądze mogą nie mieć znaczenia, ale jeśli dziecko ma problemy, to mogłyby się przydać dla niego na terapię, rehabilitację, specjalistów itd.

Chodziło mi o to, że TY podejrzewasz autyzm, skoro szukasz rodziców dzieci z "autyzmem poszczepiennym", czyli go podejrzewasz. Inaczej po co go szukasz? To ja podpowiadam, warto zrobić ADOS I on pomoże rozwiać Twoje wątpliwości, czy to w ogóle autyzm czy nie. Do tego psychiatra dziecięcy.

Nie. Nie podejrzewam autyzmu. Proszę zacytuj gdzie tak napisałam.

Napisałam że według mnie szczepienie MOŻE nie być obojętne dla organizmu.

Skoro jest obojętne to czemu POZ nie chce zaszczepić tą samą szczepionka 13 latka z powodu IO i związanych z tym złych wyników krwi? Oni też są szarlatanami? Bo nie wiem.

Po raz kolejny powtórzę nic nie napisałam o odszkodowaniu czy je dostałam czy nie itd. Nie wiem po co Ci ta wiedza. Jeszcze wyciąg bankowy wysłać?

Nie. Nie podejrzewam autyzmu. Proszę zacytuj gdzie tak napisałam.

Napisałam że według mnie szczepienie MOŻE nie być obojętne dla organizmu.

Skoro jest obojętne to czemu POZ nie chce zaszczepić tą samą szczepionka 13 latka z powodu IO i związanych z tym złych wyników krwi? Oni też są szarlatanami? Bo nie wiem.

Po raz kolejny powtórzę nic nie napisałam o odszkodowaniu czy je dostałam czy nie itd. Nie wiem po co Ci ta wiedza. Jeszcze wyciąg bankowy wysłać?
To po co szukasz dzieci z "autyzmem poszczepiennym" jednocześnie opisując swoją córkę i jej stan zdrowia? 🤣

reklama
Mi kiedyś kolega powiedział, który pracuje jako pedagog z dziećmi chorymi, że szczepionki nie powodują chorób a jedynie je wywołują. Czyli może jakiś składnik danej szczepionki uaktywnić czynnik chorobowy. I być może dlatego rodzice twierdzą, że to szczepionka powoduje autyzm czy inne. Ale faktem jest, że dana choroba tak czy inaczej dała by o sobie znać a szczepienie jedynie przyspieszyło ten proces.

Do góry