reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

atopowe zapalenie skóry,pomóżcie!!!

ANKAMI dziękuje Ci bardzo za rady i wsparcie , zresztą wszystkim Wam bardzo dziękuje. Bardzo mi te forum pomogło, zawsze czegoś nowego sie dowiaduje albo sie z kimś konsultuje. A co dermatologa to byłam z Nia miesiąc temu gdzie wyglądała okropnie. Pani dermatolog nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia. powiedziała tylko, ze to azs i łojotokowe zapalenie skóry. Przepisała oczywiście jakieś maści na sterydach i powiedziała, ze nic już nie może zrobić. Mam przyjsć za 3 tyg. Ale My już nie poszliśmy do Niej. A leki oczywiście nic nie pomogły. Kazała mi dziecko kąpać w krochmalu a potem natłuszczać. Tak więc to było na tyle jezeli chodzi o kontakt z dermatologiem.
Dzisiaj wprowadziłam Patrycji buraczka i jak na razie nic więcej sie nie pojawiło:) martwi mnie tylko to, ze ona w takie upały bardzo mało pije:(((. Mogę Jej tylko dać do picia wodę:(
Pozdrawiam:))))

reklama
Zapomniałam sie zapytać. A jakeigo używasz kremu na słońce? Ja kupiłam Iwostin Solercin. Tylko, ze to mała tubeczka i dość droga.:( Kupiłam go dlatego, ze jest dla alergików.

Na słońce mam zwykły krem z filtrem 30 Ziajki.
A dermatologa też bym zmieniła. Ja akurat trafiłam na bardzo fajną i rozsądną babkę, bez potrzeby żadnych sterydów nie przepisuje, walczymy innymi sposobami, o większości z nich już Ci napisałam.
Co do picia - Łucja tylko cyc i woda, dziś pierwszy raz dałam jej trochę nektaru śliwkowego, ale zdecydowanie bardziej smakuje jej woda :)

Witam! Bylysmy u alergologa ale niestety wyszłyśmy z kwitkiem:(. Pani doktor powiedziala, ze nie da skierowania na testy bo to w przypadku 8 miesięcznego dziecka nie ma sensu no i dala mi do zrozumienia, ze szkoda pieniędzy z funduszu na moje dziecko. W dniu w ktorym byłysmy u niej Patrycja była prawie bez żadnych wysypów i zaczerwień a 2 dni potem wszytko jej znowu wylazło. Nie wiem czy to dlatego, ze odstawiłam elidel. Do jedzenia dawałam jej fasolkę i przez 3 dni bylo dobrze i wieczorem ten elidel odstawilam i na drugi dzien juz miala wysypkę. zaczela sie strasznie drapac i cala jest rozdrapana. Juz nie wiem co dac do jedzenia. Buraczka w sumie chyba dobrze przyjela ale tez jak odstawilam elidel to wysypka sie pojawila. Obecnie od 2 dni jest tylko na samym NUTRAMIGENIE. Czy jezeli ona ma tylko objawy skorne , nei ma kataru ani zaczerwienionych lzawiacych oczu to znaczy ze to tylko uczulenie od pokarmu? Nie wiem gdzie juz szukac przyczyny:((((. Proszę poradzcie mi cos!!!!!

Sylwia, bo u takich maluchów testy faktycznie nie dają 100% pewności i może nie tyle szkoda kasy z NFZ na Twoje dziecko, co szkoda je na darmo kłuć, jeśli i tak nie uzyskasz żadnego potwierdzenia.
Jeśli tylko na skórze to może to być uczulenie na pokarm albo równie dobrze jakieś kontaktowe np. na detergenty, w których pierzesz jej ubranka.
Najlepiej byłoby skonsultować się z naprawdę dobrym dermatologiem dziecięcym

Sylwia tak jak pisze Ankami testy robi się dopiero u 3-letnich dzieci bo wcześniej są one mało wiarygodne. Ja jestem z Krzysiem już od 4 lat pod opieką jednej pani alergolog i dopiero niedawno dała nam skierowania na testy.

reklama
Witam .Sylwia nie wiem czy cie pociesze ale mam taki sam problem. Moj synek ma 10m i nadal tylko nutramigen. Czasami to mi rece opadaja.I wszystko co mu podawalam to go uczulalo. Ja stosuje krem Protopik i czasami locoid. I staram sie trzymac ostra diete bo to jest jedyne wyjscie. Podaje jakis produkt czekam kilka dni - najczesciej po trzech dniach go wysypuje- i smaruje. Mieszkamy w Dublinie i tu u chinczykow zrobilismy testy alergiczne z wlosow. Za dwa tyg zobacze czy to mialo sens. Trzymaj sie.

Do góry