reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

atopowe zapalenie skóry,pomóżcie!!!

Zgadzam się z przedmówczynią Emolium jest rewelacyjny :tak: my mamy krem specjalny i emulsje....... znika wysypka i swędzące miejsca a skorka jest bardzo delikatna :tak: a myjemy się w SVR provegol takim dla dorosłych bo mąż tez ma AZS

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ubranka używane. Przeprane. Dzieci, które mają atopię, często są uczulone na barwniki z ubranek! Co do samej atopii potrzeba alergologa i dietetyka. Pediatrze prawie nic tu do tego. Alergolog powie więcej. Zero homeopatyków! Glikokortykosteroidy są jedną z możliwych terapii. Ale nie w każdym przypadku się to sprawdza. I trzeba być ostrożnym. Zawsze. Przy każdej terapii. Leczenie alergii polega głównie na zaleczeniu objawów. Alergia ustępuje tylko przy innowacyjnej immunoterapii swoistej (odczulaniu) i to też nie zawsze, ale małe dzieci niestety muszą trochę poczekać. :-( A przy atopii trzeba smarować i smarować, a także bronić skórę przed drapaniem.

no a moje dziecko z AZS leczone jest tylko homeopatycznie i do tego specjalna dieta:-) o efekty rewelacyjne! ZALECZANIE OBJAWÓW TO NIE JEST LECZENIE!!! medycyna nie zna po prostu leku na te chorobę, ale tylko na łagodzenie objawów...

u nas emolium sie nie sprawdziło:no: mydełko tylko z oilatum a do smarowania... zwykła biała wazelina:tak::-) nie ma zadnych dodatków dziwnych i super natłuszcza skórę, no i cena powalajaca (3 zł za tubkę.... ):-) a przedtem przetestowalismy juz chyba wszytskie firmy i zadne kosmetyki nie dawały efektów... kupę kasy poszło na nie tylko...

Moja córa też była alergikiem i do tej pory miewa suchą skórkę z czerwonymi plamkami.
My do mycia używamy łagodzącego kremowego żelu myjącego dla dzieci PHARMACERIS są również kremy i balsamy z tej serii(AT....Atopic-Balneo Gel),w naszym przypadku się sprawdziły,a próbowaliśmy OILATUM,BALNEUM i EMOLIUM, kóre nic nie dały:-(
Na czerwone plamki mamy specjalną maść robioną w aptece ale nie powiem Wam z czego bo zerwałam etykietkę.Przepisał nam ją pani alergolog.

Witam, zgadzam się z wcześniejszymi opiniami odnośnie Emolium. mama 2 letniego synka, niestety borykamy się z tą chorobą już jakiś czas i zdążyłam przetestować wiele kosmetyków dedykowanych specjalnie dla atopików. z Emolium jestem zadowolona, Tymek przestał się drapać, nie piecze go skóra, mamy wreszcie przespane noce, mały jest mniej poddenerwowany.

witam was moj syn ma 4lata i od urodzenia mial azs ale od roku mu sie pogorszylo:( tez mamy miec diete eliminacyjna i juz nie wiem co gotowac.lekarze ciagle daja mu to samo,jak jestesmy w szpitalu wszystko znika a jak wracamy do domu to tydzien i znowu zaczyna sie od nowa:( wysypka ,sucha skora(Kuba ciagle sie drapie rozdrapuje chrostki i robia sie ranki-zakazenie i znowu szpital i tak wkolko:( ) juz nie mam sily:( chodzilam do alergologa to jak trafilam do szpitala dostalam ochrzan ze chodze do alergologa a nie do dermatologa.a teraz inny dermatolog mowil ze alergolog pomoze mi dobrac diete i kogo sluchac i gdzie chodzic:( rodzinna tez do kitu:(

My zmagamy się z AZS od 12 dnia życia córci. Obecnie ma 2 latka. To co przeszlismy to nasze....:-( Straszne zmiany na skórze, ulewania a właściciwie wymioty do 6 m.ż, brak przybywania na wadze... Były maści sterydowe które tylko działały objawowo, dodatkowo pozostawiły blizny... specjalne emolienty do kąpieli i pielęgnacji skóry - niewiele skutkujące.... Hydrolizaty i specjalna dieta.... Dopiero około 1 r.ż poprawiła się skóra, ale cały czas musimy stosować Zyrtec, Ketotifen, emolienty.... No i mamy dietę eliminacyjną.

u nas na szczęście nie było tak ostro, chociaż z AZS też długo walczyliśmy. szczerze mogę wam polecić kosmetyki z la roche posay na skórę z AZS - mają świetny balsam do smarowania i oliwkę do mycia - cała seria się nazywa Lipikar. skóra po tych kosmetykach jest wyraźnie mniej zaczerwieniona i nie swędzi, a ten balsam bardzo szybko sie wchłania.

u nas na szczęście nie było tak ostro, chociaż z AZS też długo walczyliśmy. szczerze mogę wam polecić kosmetyki z la roche posay na skórę z AZS - mają świetny balsam do smarowania i oliwkę do mycia - cała seria się nazywa Lipikar. skóra po tych kosmetykach jest wyraźnie mniej zaczerwieniona i nie swędzi, a ten balsam bardzo szybko sie wchłania.

Właśnie kupiłam, zapłaciłam 76 zł za 400 ml i jeszcze dostałam gratis kostkę myjącą z tej serii

hejcia

mysz rozumiem cie ja do tej pory zmagam sie azs a moj syn skonczyl 4lata,azs ma od urodzenia ale od zeszlego roku pogorszylo sie,juz 3razy bylismy w szpitalu w ciagu pol roku.uzywalismy juz zyrtec,ketotifen,atarax(obecnie z zyrtecem),masci cholesterolowa,mocznikowa,z hydrocorizonem,bedicord,elosone,elocom,i wiele wiele innych-juz nazw nie pamietam:/ i dupa,tylko w szpitalu mu pomagaja na bardzo silnych masciach sterydowych,.teraz tez mielismy isc do szpitala ale wymeczylam sie i udalo sie uniknac tego.dzis kuba wyglada jakby zmienial skore na zime,cale platy mu schodza-strasznie to wyglada,ale choc lepsze to niz ta wysypka na calym ciele.jestemy tez na diecie kapiemy sie w oliantum i w krochmalach i nnych plynach,a i tak skora nie jest gladka.ale mam nadzieje,ze ta wredna choroba wkoncu zniknie i juz nie bedziemy sie meczyc,bo te wstawanie w nocy co 5-15min juz mnie wykonczylo:(

sprobowałabym tej serri kosmetykow ale ostatnio tyle wydajemy na te leki,ze niestety nie stac mnie na nie:(( a jak nie ma kasy to jak na złość konczy sie wszystko:/

reklama
Witam wszystkich jestem nowy na forum mam problem z moja 4 letnia coreczka gdyz cierpi na AZS od urodzenia juz niewiemy z zona kturego lekarza mamy sie sluchac stosowalismy rozne preparaty i raz jest troszke lepiej a nieraz jest tragicznie teraz stosujemy elidel ale on jakby przestal dzialac robia sie rany na karku i na zgieciu lokciowym moze macie jakies sprawdzone sposoby ja mam ten problem ze mieszkamy w U.K a angielscy lekarze niestety nieradza sobie z tego typu schorzeniem.Prosze o porade i z gury dziekuje.

Do góry