reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Antykoncepcja...

Moj gin przepisal mi Yasminelle teraz koncze 3 opakowanie i czuje sie swietnie....poprawila mi sie cera,nie plamie,wydaje mie sie ze nawet troche schudlam i co najwazniejsze mam wieksza ochote na seksik z mezulem

reklama
witajcie. ja ponad rok biorę jasmin, jestem zadowolona, nic nie przytyłam a nawet schudłam, okres mi się skrócił z 7dni do 4, a co do libido to jest różnie, raz lepiej więcej raz mniej,

Czesc Dziewczyny,
ja od lat biore CILEST i nie mam zadnych skutkow ubocznych:tak:
kiedy decydowalismy sie na dziecko, po prostu odstawialam i zaszlam w ciaze od razu, bez zadnych problemow

na samym poczatku lekarz dal mi Regevidon (chyba tak to sie nazywalo), niestety mialam nudnosci i bolala mnie glowa
potem dostalam Cilest i jest znakomity
od lat mieszlam w Niemczech i tutaj tez on jest, wiec nie musialam zmieniac

tylko w okresie karmienia piersia bralam jednofazowa tabletke, ale tutaj trzeba bardzo przestrzegac czasu brania wiec jest to troche meczace
probowalam tez 3-trzy miesiecznej ochrony podawanej strzykawka, niestety wystepowaly krwawienia

witam mam na imie Zaneta 25 lat w maju urodzilam tego roku urodzilam corke a 3 dni pozniej przeszlam operacje jak sie pozniej dowiedzialam wycieli mi prawego jajnika 40 cmm 4 kg tak byl wiekszy niz corka wazyla ona 2600 potem mnie powiadomiono ze to byl rak nosilam jakby blizniaki teraz co 3 miesiace mam tomografie i badania krwi z tego wzgledu nie moge brac tabletek i musze lekarz powiedzial ze jedynym srodkiem antykoncepcji dla mnie jest spirala dostalam recepte za spirale nic nie placilam w Anglii jest odplatna gdy mam karte nhs dzis wlasnie mi ja zalozono dostalam spirale z miedzia taka jest najalepsza zalozenie nic nie bolalo a tyle sie naczytalam zlego wiec ja jestem adowolona mam spokoj na 7 lat nie bede jeszecze polecac ze wzgledu ze to 1 dzien teraz sa bardzo nowoczesne spirale jak i i jej zakladanie jest bardzo proste

Ja mam 33 lata..... i synka i własnie stosuję tabletki, ale tez zastanaiwma sie nad spiralka......

Mój gin przepisał mi Yasminelle nie zaczelam jeszcze zazywac czekam na @, powiedzial mi ze w trakcie zazywania moga wystapic plamienia, chcialabym schudnac mam nadzieje ze one mi w tym pomoga.

Witajcie...
chcialabym zasiegnac wsaszych opini co do zastrzykow antykoncepcyjnych i plastrow antykoncepcyjnych...
Jestem mama pol rocznej Hanife przez ostatnie 3 miesiace jadlam tabletki Cilest po ktorych strasznie zle sie czulam wymiotowalam bylo mi non stop niedobrze przestalam jesc tabletki wczoraj i chcialabym przejsc na inna metode antykoncepcyjna mieszkam w Niemczech i w zwiazku z tym mam nastepujace pytania...
Ile w Niemczech kosztuja:
1. plastry antykoncepcyjne
2. zastrzyk na 3 miesiace
3. spirala
Waszym zdanie ktora z tych metod jest najskuteczniejsza i najlepsza...

Moim zdaniem najlepsze są tabletki, może powinnaś po prostu zmienić tabletki. Kiedyś też brałam cilest, czułam się po nich dziwnie,raz szczęśliwa potem płakałam z byle powodu,po zmianie tabletek jest ok
W czasie karmienia brałam zastrzyki, ale jak tylko przestałam karmić to wróciłam do tabletek.Mają większą skuteczność no i nie trzeba kłuć...:laugh2:
Co do spirali to nigdy nie miałam.

Witacie ! ja mam wkładke Mirene od dwoch latek .Moge osobiście powiedziec , że jestem bardzo , ale to bardzo zadowolona.Zakładajac ja nie byłam pewna czy dobrze robie, płacac duzo pieniążków, bo kosztowała mnie 870 zł z założeniem .Przed założeniem , miałam obfite miesiaczki , bóle brzucha, a teraz wszystko sie pokonczyło_Okres mam taki mały,że wkładki bella mi wystarczają , ale to jest jeszcze nic, wogóle nie czuje bólów brzucha, a nie wyobrażam sobie spowrotem wrócic do czasów przed Mireną.Jestem mamą dwóch synków 6 i 2,5 roczku.Moje zycie stało sie piękniejsze.Pozdrawiam gorąco Gosia....

reklama
Mam pytanko do mam stosujących tabletki antykoncepcyjne...
Od ponad roku biore"harmonet"-i zawsze tak przypadało,ze ostatnia tabletka w poniedziałek-a środa/czwartek@....A tym razem nic cisza-jest już piatek a we wtorek powinnam zacząć kolejne opakowanie.A tu nic żadnych objawów "przepowiadających"-brałam regularnie o tej samej porze i żadnej nie pominęłam!!!!!!
Pierwszy raz mi się to zdazyło i nie wiem co robić:no::angry::angry::angry::angry:
Ciąża??????????:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(jak właściwie jest z ta skutecznością?Czy to możliwe?

Do góry