reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

Co do partnera to pewnie to zabrzmi strasznie ale mój niemąż powiedział że to nie było jeszcze dziecko tylko niewykształcony płód i nie ma co rozpaczać... ale chyba dzięki temu i mnie nie załamała ta sytuacja [emoji6]
I bardzo dobrze. Każde wytłumaczenie jest dobre. W pierwszej ciąży widziałam już małe ciałko, rączki nóżki, mały fikał koziołki na każdym usg, więc ciężko było mi się z tym pogodzić, ale druga ciąża luzik. Była tylko kropeczka. Może puste jajo i w ogóle tam dziecka nie było... Tak sobie to wytłumaczyłam i naprawdę jest spoko. Może to i straszne, ale i ja się nie przejmuje, nie załamuje, a siła i zdrowie psychiczne jest mi potrzebne, żeby nadal się starać [emoji4]

reklama
Hej, progesteron nie wskaże Ci czy jest ciąża czy nie, chodzi o to żeby nie był za niski bo wtedy jest ryzyko nieutrzymania się ciąży. Najlepiej go zbadać razem z betą w okolicach terminu miesiączki a sprawdzenie czy była owulacja robi się około 7 dni po niej.
Mi progesteron wyszedł 33 przy pierwszej becie, a wiem że niektóre dziewczyny miały 11 na przykład i wtedy gin daje leki podtrzymujące :)

Ok wszystko jasne, dziękuję :)

Opowiem swoją historie 😊 1 ciaze poronilam, byla biochemiczną alezaniepokoil mnie bardzo wynik progesteronu wtedy bo w chwili plamień jak zbadali mnie w szpiatalu progesteron byl 0,2 co znaczy ze musial byc bardzo niski od poczatku bo nie mozliwe jest zeby tak szybko spadł a to byly dopiero 4 dni po spodziewanum okresie. No i jak zobavzyli w szpitalu ten progesteron od razu powiedzieli ze nic nie zrobimy. Potem od razu zaszlam w aktualna ciaze. Od razu beta i progesteron wyniki ładne ale jak robilam powtorke progesteronu tydzien pozniej (dla spokoju) zauważyłam że spada i kolejny tydzien pozniej znowu zbadalam i byl 17 a na poczatku 30 wiec spadl sporo a powinien rosnąć. Za to beta smigała pięknie w gore, dzidzia sie rozwijała. Włączylismy z lekarzem duphaston i wlasnie zaczelismy 13 tydzien ciazy...bez lekow poronilabym znowu. Zdrową ciąże. Okazuje sie ze mam problem z progesteronem...byc moze po kilku latach zazywania antykoncepcji...nie wiadomo ale bez lekow nie mialam mozliwosci utrzymac ciazy. Dlatego lepiej badac zwlaszcza jak ktos stara sie o ciaze dluzszy czas. Co prawda ja zaszlam od razu, z tym problemu nie bylo ale jednak donosic w moim przypadku juz jest ciezej. Znaczy no do 12 tyg ciazy bo potem progesteron produkuje juz lozysko i powoli odstawiam leki 😁

Dziękuję za wyjaśnienie, faktycznie lepiej dmuchać na zimne :) Trzymam kciuki za fasolkę, super, że Wam się udało dzięki Twojej czujności.

Moje testy owulacyjne 2 dni przed @.
Każdy z innego dnia

Załączniki

• SquareQuick_2020531165558291.jpg
    SquareQuick_2020531165558291.jpg
    473,1 KB · Wyświetleń: 71
Nadrobiłam po paru dniach nieobecności 🙂
Gratuluję wszystkim z pozytywnymi testami 🥰 świetne wieści,no i czekam na bety i pierwsze fotki fasolek 🤩

Ja zgodnie z zaleceniem brałam dupka do wczoraj, miałam dziś dostać @ i dopiero teraz jakieś lekkie plamienie, ale brzuch już od wczoraj boli 🤦‍♀️ tym razem bez testów, bo jak wiecie owu nie było.. W sumie to chyba 1 cykl taki bez 'dreszczyku emocji', że może zaszłam i test z 2 krechami będzie, bo wiedziałam, że nic z tego.
Kupiłam te zioła ojca sroki, któraś z was stosowała?
Nie nastawiam się, że nagle zacznę być super płodna, bo lekarz kazał na kontrolę przyjść końcem lipca sprawdzić czy obraz jajnikow i pęcherzyków się zmienił, ale jakoś tak chce też naturalnych wspomagaczy trochę wprowadzić.

2 dni przed okresem to możesz już zrobić ciążowy rano, nie chcesz?
Chciałabym bardzo. [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]Narazie dalej mam plamienie małe ale tylko na papierkku po wizycie w toalecie. Jest ni to brąz ni to róż. Dziwne... Za dwa dni @,mam nadzieję że nie przyjdzie!! I wtedy we wtorek bete zrobię.
Bo niestety duzo sikam i wątpię żeby test wyszedł.

reklama
Do góry