reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Zastanawiam się ostatnio jak przy obecnym stanie prawnym w Polsce wyglada sytuacja, jeśli wady zostają wykryte przy badaniach II trymestru... czy terminacja jest możliwa wtedy tylko w Holandii czy UK czy można przerwać ciążę na przykład w Niemczech na podstawie polskiej dokumentacji?

reklama
Zastanawiam się ostatnio jak przy obecnym stanie prawnym w Polsce wyglada sytuacja, jeśli wady zostają wykryte przy badaniach II trymestru... czy terminacja jest możliwa wtedy tylko w Holandii czy UK czy można przerwać ciążę na przykład w Niemczech na podstawie polskiej dokumentacji?
W Niemczech nie zrobisz nic. W UK i holandii chyba do 24tc, Czechy do 24 ale musisz mieć dokumentację

Ja pomimo złego nifty zrobilam amnio które potwierdziło zd. Postanowiłam urodzić. Jutro jadę na usg połówkowe-21tc. Do tej pory na usg wszystko jest w porządku. Zobaczymy co wyjdzie Jutro. Trzymam się nadziei że syn nie będzie mial nic więcej poważnego prócz zespołu. Jesteśmy już objęci opieka peribatalna w Poznaniu.

Bardzo mocno trzymam za was kciuki, skoro już jest zd to chociaż by to była najlżejsza wersja bez innych wad.
Dzielna z ciebie mama ❤️ oczywiście nie potępił bym cię minimalnie nawet gdybyś zdecydowała inaczej. Obie decyzję są cholernie trudne i traumatyczne i obie wymagają odwagi.

Bardzo mocno trzymam za was kciuki, skoro już jest zd to chociaż by to była najlżejsza wersja bez innych wad.
Dzielna z ciebie mama ❤️ oczywiście nie potępił bym cię minimalnie nawet gdybyś zdecydowała inaczej. Obie decyzję są cholernie trudne i traumatyczne i obie wymagają odwagi.
Czy dzielna tego nie wiem, pewnie jeszcze nie do końca świadoma wszystkiego czego mogę się spodziewać bo to wyjdzie w praniu. Po podjęciu ostatecznej decyzji na pewno jestem spokojniejsza bo przedtem to była jazda psychiczna. Mam świadomość że nie będzie lekko ale trzeba będzie się z tym zmierzyć.

Czy dzielna tego nie wiem, pewnie jeszcze nie do końca świadoma wszystkiego czego mogę się spodziewać bo to wyjdzie w praniu. Po podjęciu ostatecznej decyzji na pewno jestem spokojniejsza bo przedtem to była jazda psychiczna. Mam świadomość że nie będzie lekko ale trzeba będzie się z tym zmierzyć.
Jesli ta decyzja dala ci spokoj , to pewnie jest sluszna. Co do swiadomosci do tego co cie czeka to napewno masz racje, ze zdrowym dzieckiem w sumie jej nie mamy a u ciebie z pewnoscia bedzie trudniej. Faktem jest, ze matki to jednak czesto jakas nieziemska sile wyciagaja.
Badz tu, moze zaloz taki wasz watek? Napewno nie raz zechcesz sie wygadac a i dla wielu dziewczyn bedziesz swiadectwem .
Powiedz, jak sie czujesz? Ktory to tydzien?

Jesli ta decyzja dala ci spokoj , to pewnie jest sluszna. Co do swiadomosci do tego co cie czeka to napewno masz racje, ze zdrowym dzieckiem w sumie jej nie mamy a u ciebie z pewnoscia bedzie trudniej. Faktem jest, ze matki to jednak czesto jakas nieziemska sile wyciagaja.
Badz tu, moze zaloz taki wasz watek? Napewno nie raz zechcesz sie wygadac a i dla wielu dziewczyn bedziesz swiadectwem .
Powiedz, jak sie czujesz? Ktory to tydzien?
Jeśli będę miała czas to będę tu zaglądać i pisać co u nas się dzieje. Może założę jakąś stronę na fb. Jestem w 21tc

reklama
Do góry