Ja co prawda zrobiłam SANCO a nie NIFTY i też spotkałam się z różnymi odmiennymi opiniami lekarzy. Co do ZD moja pani genetyk której jakoś najbardziej ufam mówiła mi wprost że jeśli chodzi o ZD to często obraz w usg jest prawidłowy wady natomiast dopiero pod koniec ciąży można określić i jak to ona sama mówiła ona by mnie nie przekonywała do nie robienia amniopunkcji jeśli chciałabym mieć 100% pewności.
Ja natomiast trisomia 13 (1:88) i po dobrych wynikach SANCO i kilku usg zrezygnowałam już z amniopunkcji czekam na połówkowe i staram się żyć w miarę normalnie (miałam też badanie na wady ceny nerwowej) mam wyniki nie wykryto wad .
Tak jak dziewczyny pisały musisz odpowiedzieć sobie na pytanie czy terminacja jest dla Ciebie do przyjęcia. To jest kluczowa sprawa.
Ja natomiast trisomia 13 (1:88) i po dobrych wynikach SANCO i kilku usg zrezygnowałam już z amniopunkcji czekam na połówkowe i staram się żyć w miarę normalnie (miałam też badanie na wady ceny nerwowej) mam wyniki nie wykryto wad .
Tak jak dziewczyny pisały musisz odpowiedzieć sobie na pytanie czy terminacja jest dla Ciebie do przyjęcia. To jest kluczowa sprawa.