Nie bój się NT jest ok u Ciebie, usg też. Wyniki popsuła biochemia ale też to ryzyko nie jest takie duże. Mi lekarz powiedział że można je zaliczyć do pośredniego. Ja też miałam czarne myśli i się strasznie nakręcałam i bałam. Zobaczysz sama się przekonasz że wszystko się dobrze skończyDzięki, ja się bardzo boję. Nt 1,94 przy crl 54 mm więc to 91 centyl. Nie wiem czy to dobre usg czy źle. Oprócz tego w usg kość nosowa obecna, przepływy dobre..
reklama
Patrycja888
Zaciekawiona BB
Paulina, dla pewności zrób jakiś dodatkowy test krwi, na pewno nie pappa, tylko coś płatnego. U mnie NT było idealne, kość nosową widoczna, wszystko na usg super a wyszło, że okropne wyniki z krwi okazały się czarną przepowiednią i córeczka ma wadę genetyczną. Lepiej wydać kasę i mieć spokój niż potem przeżywać piekło niepewności. Trzymam kciuki, aby Twoje maleństwo było zdrowe!
P
PW
Gość
Dzięki za odpowiedź. Jakie miałaś b hcg mom i pappa mom? I jakie obliczone ryzyko? Ja czekam na wyniki harmony.Paulina, dla pewności zrób jakiś dodatkowy test krwi, na pewno nie pappa, tylko coś płatnego. U mnie NT było idealne, kość nosową widoczna, wszystko na usg super a wyszło, że okropne wyniki z krwi okazały się czarną przepowiednią i córeczka ma wadę genetyczną. Lepiej wydać kasę i mieć spokój niż potem przeżywać piekło niepewności. Trzymam kciuki, aby Twoje maleństwo było zdrowe!
Patrycja888
Zaciekawiona BB
Beta 0,2 MoM a białko 0,1 MoM i ryzyko trisomii 18 1:57. A nieprawidłowe rzeczy wyszły na usg dopiero na połówkowych a wcześniej miałam co miesiąc usg robione.Dzięki za odpowiedź. Jakie miałaś b hcg mom i pappa mom? I jakie obliczone ryzyko? Ja czekam na wyniki harmony.
P
PW
Gość
Także ja nie lekceważę bardzo się denerwuje, myślałam też nad amniopunkcja ale lekarz który jest specjalista od badań prenatalnych w Rzeszowie zalecił ze jeśli tylko mnie stać to zrobić testy z krwi, i już jestem po pobraniu krwi. Ja mam tragiczna pappa 0,54 mom i wolne b hcg 1,65 co w zestawieniu z 91 centylem przezierności składa się na zd..
Ostatnio edytowane przez moderatora:
P
PW
Gość
I wyszło że dzisius jest chory rozumiem? Bardzo współczuję też mi się wydaje że te wyniki nie biorą się z nikąd..Beta 0,2 MoM a białko 0,1 MoM i ryzyko trisomii 18 1:57. A nieprawidłowe rzeczy wyszły na usg dopiero na połówkowych a wcześniej miałam co miesiąc usg robione.
A ostatecznie to była faktycznie tris 18 czy jakaś inna wada?Beta 0,2 MoM a białko 0,1 MoM i ryzyko trisomii 18 1:57. A nieprawidłowe rzeczy wyszły na usg dopiero na połówkowych a wcześniej miałam co miesiąc usg robione.
Patrycja888
Zaciekawiona BB
Paulina, ale pappa masz dobrą względnie, nie ma dramatu, także też była bym dobrej myśli tutaj
Amnio robiłam już po tym usg, ale to formalność, bo potwierdzi wadę letalną, także teraz, mądra po czasie, moge doradzić dodatkowe testy z krwi. Sama żałuję, że ich nie zrobiłam, wierząc głęboko w dobre usg.
Amnio robiłam już po tym usg, ale to formalność, bo potwierdzi wadę letalną, także teraz, mądra po czasie, moge doradzić dodatkowe testy z krwi. Sama żałuję, że ich nie zrobiłam, wierząc głęboko w dobre usg.
Patrycja888
Zaciekawiona BB
Tak, zespół Edwardsa na 99%, czekam tylko na wyniki mikromacierzy na potwierdzenieA ostatecznie to była faktycznie tris 18 czy jakaś inna wada?
reklama
P
PW
Gość
Bardzo mi przykro z powodu tego przez co przechodzisz nikt na to nie zasługuje. Teraz tak naprawdę wszystkie głupie problemy jakie mieliśmy w życiu tracą znaczenie.. Ja bym nie wytrzymała bez dodatkowego testu, bo ciągle płaczę i tak.Paulina, ale pappa masz dobrą względnie, nie ma dramatu, także też była bym dobrej myśli tutaj