reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Crl niestety dość niskie - na dany moment 7cm, więc poniżej normy.. Te wyniki właśnie z tego co wiem mogą świadczyć o hipotrofii i możliwości zatrzymania ciąży w ogóle.. Chyba nie bylabym tak strasznie nastawiona i pełna złych przeczuć gdyby nie spastyczne ułożenie rączek.. A niestety sama na usg je widziałam.. To mi daje poczucie, że markery markerami, ale jednak na coś się to przekłada, chociaż narządy były ok na razie [emoji17]Zobacz załącznik 1152731
Rozumiem, przykro mi, też bym miała źle przeczucia. Przyznam, że nie wiedziałam, że spastyke można zobaczyć na USG.

reklama
Witam Was :) również muszę dołączyć do tego wątku. Przeczytałam wszystkie 890 stron od poniedziałku. Moja wolna beta jest kosmicznie duża 7,4 mom, Pappa nienajgorsza 0,69 mom. Ryzyko trisomii 21 1: 82. USG prawidłowe, jedynie tętno przyspieszone. W poniedziałek mam wyniki sanco ale również nastawiam się na amino tylko dopiero będę mogła za jakieś 3 tygodnie. bardzo ciężkie to wszystko jest :( to moja 3 ciąża, wcześniejsze poroniłam na wczesnym etapie.

Właśnie dostałam telefon, że wyniki amnio są do odbioru. Chyba nigdy wcześniej tak się nie bałam...
w pierwszej chwili chciałam jechać od razu ale odbiorę je przed 15 bo akurat na 15 mam wizytę kontrolną u mojej gin.

ściskam Was dziewczyny

Cześć wszystkim. W zasadzie nie wiem czemu tu jestem, pewnie mam nadzieję, że ktoś z Was powie, że to świetne wyniki i nie ma się czym martwić. Niestety zdaje sobie sprawę, że tak nie jest. Wczoraj otrzymałam wyniki badań prenatalnych i jestem w kompletnej rozsypce. Moje szanse na urodzenie dziecka z trisomią 21 to 1:1024, po korekcie jest to 1:60.
Mimo tego, że badanie USG wyszło świetnie, to wolne bhcg to 3.348 MoM, a PAPP 0.378 MoM.
Mam 24 lata, a to moja druga ciąża, pierwsza zakończyła się poronieniem. Tak długo wyczekiwane dzieciątko, ma tak duże prawdopodobieństwo urodzić się chore, a ja nie mogę sobie z tym poradzić.

Masz wskazania do amniopunkcji fakt ale tez całkiem spore szanse na zdrowe dziecko, szczególnie, ze usg ok, bądź dobrej myśli ! To tylko wyliczanki na razie nie wyrok!

reklama
Cześć wszystkim. W zasadzie nie wiem czemu tu jestem, pewnie mam nadzieję, że ktoś z Was powie, że to świetne wyniki i nie ma się czym martwić. Niestety zdaje sobie sprawę, że tak nie jest. Wczoraj otrzymałam wyniki badań prenatalnych i jestem w kompletnej rozsypce. Moje szanse na urodzenie dziecka z trisomią 21 to 1:1024, po korekcie jest to 1:60.
Mimo tego, że badanie USG wyszło świetnie, to wolne bhcg to 3.348 MoM, a PAPP 0.378 MoM.
Mam 24 lata, a to moja druga ciąża, pierwsza zakończyła się poronieniem. Tak długo wyczekiwane dzieciątko, ma tak duże prawdopodobieństwo urodzić się chore, a ja nie mogę sobie z tym poradzić.
Ja również jestem w podobnej sytuacji. Tylko u mnie wojna beta ponad 7 mom, Pappa 0,7. Czekamy na wynik sanco, później amniounkcja. Straciłam już dwie ciąże ale na wczesnym etapie ;(

Do góry