reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

MamaTolka - czy ty już jesteś po? Po amnio? Po porodzie?
Booooze wieje od Ciebie taki spokój. Musiałabyś się może do mnie wprowadzić na 3 dni. Ten optymizm by mi się udzielił. Napewno! [emoji16][emoji3059][emoji3590]
Jestem 2 dni po wynikach amniopunkcji [emoji846] wraz z prawidłowy kariotypem nastał spokój [emoji846] stres pojawi się znowu pewnie przed połówkowymi

reklama
Jestem 2 dni po wynikach amniopunkcji [emoji846] wraz z prawidłowy kariotypem nastał spokój [emoji846] stres pojawi się znowu pewnie przed połówkowymi
Ja jestem w 18 tyg. Chciałam iść na połówkowe, żeby ukoić troche nerwy... Ale powiedzieli mi że w 18 tyg dzidzia jest jeszcze na tyle mała, że nie ma sensu robić badania bo nie wszystko może być widać. Więc 29.10 dopiero mam Badanie.... Dupa.

Ja jestem w 18 tyg. Chciałam iść na połówkowe, żeby ukoić troche nerwy... Ale powiedzieli mi że w 18 tyg dzidzia jest jeszcze na tyle mała, że nie ma sensu robić badania bo nie wszystko może być widać. Więc 29.10 dopiero mam Badanie.... Dupa.
Hmmm... a mnie połówkowe kazali właśnie robić przyspieszone, w 18-19 tygodniu :/ co lekarz to inna opinia chyba...

I weź tu być mądry. Ale może ty jesteś szczuplutka? A ja. Pączek - utrudniona widoczność....
Wiesz co... nie jestem jakaś mega szczupła... a czy to faktycznie ma znaczenie? 🧐 Tak Ci powiedzieli? Ten sprzęt do usg powinien być chyba bardziej czuły w sumie... jak pójdę na to połówkowe i mi powiedzą, ze nic nie widać, to się wkurzę...

wyniki z amnio na pewno będziesz miała już niedługo, wiec się uspokoisz a połówkowe tylko potwierdzi, ze jest dobrze. Wierze w to ♥️

Hmm... Ciężko stwierdzić. Myślę że ma znaczenie bo lekarz który robił mi pierwsze USG mówił że będziesz patrzeć jak we mgle z racji tłuszczyku. Z drugiej strony mam też na wyniki napisane że trudne warunki obrazowania z powodu wagi. 🤷

Wiesz co... nie jestem jakaś mega szczupła... a czy to faktycznie ma znaczenie? 🧐 Tak Ci powiedzieli? Ten sprzęt do usg powinien być chyba bardziej czuły w sumie... jak pójdę na to połówkowe i mi powiedzą, ze nic nie widać, to się wkurzę...

wyniki z amnio na pewno będziesz miała już niedługo, wiec się uspokoisz a połówkowe tylko potwierdzi, ze jest dobrze. Wierze w to ♥
A w którym jesteś tyg i kiedy te połówkowe masz? ❤️

A mam do Was pytanie. Wiem że to wymaga na wzięcie do ręki wyników badań, ale hmm lekarz powiedział mi że głowa jest troszkę mniejsza niż przewiduje statystyka. O 4 dni. Glowa w 13t1d miała 81mm, w 17t1d 13.18 mm... Podrzucie info jak to i Was wyglada?! ❤️

A mam do Was pytanie. Wiem że to wymaga na wzięcie do ręki wyników badań, ale hmm lekarz powiedział mi że głowa jest troszkę mniejsza niż przewiduje statystyka. O 4 dni. Glowa w 13t1d miała 81mm, w 17t1d 13.18 mm... Podrzucie info jak to i Was wyglada?! ❤

u mnie notorycznie z USG coś się nie zgadzało z wiekiem ciąży. Mój lekarz mnie uspokoił, że płód może wzrastać skokowo - trzeba po prostu monitorować i sprawdzać czy rośnie proporcjonalnie. Poza tym USG ma duży margines błędu, w późniejszej ciąży to nawet 15 dni ...

reklama
Aaaa co Ty. Ja mam T21 1:196 i pełne portki. 🤦😁 Nie gram w totka ale czuję że jakbym sobie wysłała to bym wygrała.... Hihi
Nie wiem czy przewijalas wszystkie strony wątku, ale było wiele kobiet o znacznie większym ryzyku, mnie samej z biochemii wyszło 1:67, więc ponad 2x większe 😅
Ale fajnie, że teraz można sie tyle dowiedzieć w czasie ciazy. Moja mama jak nosiła mojego brata to nawet usg nie było 😎

Do góry