reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

MamaTolka - czy ty już jesteś po? Po amnio? Po porodzie?
Booooze wieje od Ciebie taki spokój. Musiałabyś się może do mnie wprowadzić na 3 dni. Ten optymizm by mi się udzielił. Napewno! [emoji16][emoji3059][emoji3590]
Jestem 2 dni po wynikach amniopunkcji [emoji846] wraz z prawidłowy kariotypem nastał spokój [emoji846] stres pojawi się znowu pewnie przed połówkowymi

reklama
Jestem 2 dni po wynikach amniopunkcji [emoji846] wraz z prawidłowy kariotypem nastał spokój [emoji846] stres pojawi się znowu pewnie przed połówkowymi
Ja jestem w 18 tyg. Chciałam iść na połówkowe, żeby ukoić troche nerwy... Ale powiedzieli mi że w 18 tyg dzidzia jest jeszcze na tyle mała, że nie ma sensu robić badania bo nie wszystko może być widać. Więc 29.10 dopiero mam Badanie.... Dupa.

Ja jestem w 18 tyg. Chciałam iść na połówkowe, żeby ukoić troche nerwy... Ale powiedzieli mi że w 18 tyg dzidzia jest jeszcze na tyle mała, że nie ma sensu robić badania bo nie wszystko może być widać. Więc 29.10 dopiero mam Badanie.... Dupa.
Hmmm... a mnie połówkowe kazali właśnie robić przyspieszone, w 18-19 tygodniu :/ co lekarz to inna opinia chyba...

I weź tu być mądry. Ale może ty jesteś szczuplutka? A ja. Pączek - utrudniona widoczność....
Wiesz co... nie jestem jakaś mega szczupła... a czy to faktycznie ma znaczenie? 🧐 Tak Ci powiedzieli? Ten sprzęt do usg powinien być chyba bardziej czuły w sumie... jak pójdę na to połówkowe i mi powiedzą, ze nic nie widać, to się wkurzę...

wyniki z amnio na pewno będziesz miała już niedługo, wiec się uspokoisz a połówkowe tylko potwierdzi, ze jest dobrze. Wierze w to ♥️

Hmm... Ciężko stwierdzić. Myślę że ma znaczenie bo lekarz który robił mi pierwsze USG mówił że będziesz patrzeć jak we mgle z racji tłuszczyku. Z drugiej strony mam też na wyniki napisane że trudne warunki obrazowania z powodu wagi. 🤷

Wiesz co... nie jestem jakaś mega szczupła... a czy to faktycznie ma znaczenie? 🧐 Tak Ci powiedzieli? Ten sprzęt do usg powinien być chyba bardziej czuły w sumie... jak pójdę na to połówkowe i mi powiedzą, ze nic nie widać, to się wkurzę...

wyniki z amnio na pewno będziesz miała już niedługo, wiec się uspokoisz a połówkowe tylko potwierdzi, ze jest dobrze. Wierze w to ♥
A w którym jesteś tyg i kiedy te połówkowe masz? ❤️

A mam do Was pytanie. Wiem że to wymaga na wzięcie do ręki wyników badań, ale hmm lekarz powiedział mi że głowa jest troszkę mniejsza niż przewiduje statystyka. O 4 dni. Glowa w 13t1d miała 81mm, w 17t1d 13.18 mm... Podrzucie info jak to i Was wyglada?! ❤️

A mam do Was pytanie. Wiem że to wymaga na wzięcie do ręki wyników badań, ale hmm lekarz powiedział mi że głowa jest troszkę mniejsza niż przewiduje statystyka. O 4 dni. Glowa w 13t1d miała 81mm, w 17t1d 13.18 mm... Podrzucie info jak to i Was wyglada?! ❤

u mnie notorycznie z USG coś się nie zgadzało z wiekiem ciąży. Mój lekarz mnie uspokoił, że płód może wzrastać skokowo - trzeba po prostu monitorować i sprawdzać czy rośnie proporcjonalnie. Poza tym USG ma duży margines błędu, w późniejszej ciąży to nawet 15 dni ...

reklama
Aaaa co Ty. Ja mam T21 1:196 i pełne portki. 🤦😁 Nie gram w totka ale czuję że jakbym sobie wysłała to bym wygrała.... Hihi
Nie wiem czy przewijalas wszystkie strony wątku, ale było wiele kobiet o znacznie większym ryzyku, mnie samej z biochemii wyszło 1:67, więc ponad 2x większe 😅
Ale fajnie, że teraz można sie tyle dowiedzieć w czasie ciazy. Moja mama jak nosiła mojego brata to nawet usg nie było 😎

Do góry