reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Ja jestem w 18 tyg. Chciałam iść na połówkowe, żeby ukoić troche nerwy... Ale powiedzieli mi że w 18 tyg dzidzia jest jeszcze na tyle mała, że nie ma sensu robić badania bo nie wszystko może być widać. Więc 29.10 dopiero mam Badanie.... Dupa.

Chodzi o to, że w okolicach 20-21 tygodnia widać już o wiele więcej niż w okolicach 18.
Badanie jest po prostu dokładniejsze i maluch o wiele wiele lepiej sprawdzony.

reklama
U mnie w czwartek minęły 2 tygodnie od amnio. Zastanawiam się czy po weekendzie już nie zadzwonić.
20go mam połówkowe, brak wyczuwalnych ruchów dziecka doprowadza mnie do szaleństwa🙄
To moje czarnowidztwo jest paskudne ! Jeszcze te żółte strefy...
Potrzebne mi są pozytywne emocje :) Dobrze, że mój 5letni Gagatek "pląta" się po domu i dostarcza uśmiechu

U mnie w czwartek minęły 2 tygodnie od amnio. Zastanawiam się czy po weekendzie już nie zadzwonić.
20go mam połówkowe, brak wyczuwalnych ruchów dziecka doprowadza mnie do szaleństwa🙄
Potrzebne mi są pozytywne emocje :) Dobrze, że mój 5letni Gagatek "pląta" się po domu i dostarcza uśmiechu

Ja do połówkowych również nie czułam, zaczęłam jakoś tydzień później - 21/22 tydzień... A maluch zdrowy, aktualnie kopiący w 38 tygodniu.
Wystarczy mieć łożysko na przedniej ścianie i już można o wiele gorzej czuć.

Ja do połówkowych również nie czułam, zaczęłam jakoś tydzień później - 21/22 tydzień... A maluch zdrowy, aktualnie kopiący w 38 tygodniu.
Wystarczy mieć łożysko na przedniej ścianie i już można o wiele gorzej czuć.
Dobrze przeczytać takie wpisy.
Stres nie pomaga ani mnie ani dziecku. Ale jak człowiek słyszy, że dziewczyny od 15tc czują ruchy albo że w kolejnych ciążach szybciej można poczuć to już zaczyna mi się palić lampka i to na czerwono 😟
Jaka stara taka głupia jestem😉

Oooo to akurat prawda. Na Śląsku już nam zamknęli jeden oddział położniczy z powodu covidu. Jeszcze chwila a w lutym będę rodzic w domu 😂😂
Ja ruchy czuje. Czasem. Rzadko. Bardziej bulgotanie jak na jelitówke 😂 ale mam łożysko na tylnej ścianie.
Przy córce prawie wgl ich nie czułam nawet w 30 tyg. Lekarz mówił "ale się rusza, serio Pani nic nie czuję?!" 🤦 No cóż.

Teraz jestem w 15 tygodniu i na połówkowe zapisze się jak już będę po amnio, wypadnie jakoś na początek listopada.
cóż możemy zrobić... tylko słuchać się lekarzy i wierzyć, ze będzie dobrze [emoji3531]
Jeśli mogę Ci poradzić odnośnie Twoich poprzednich wpisów to umów się jeszcze teraz na usg takie konkretne jak genetyczne, najlepiej do lekarza z cetyrtyfikatem i niech obejrzy maluszka. Jeśli nic się nie dopatrzy to możesz być spokojna bo na tym etapie na pewno przy T18 byłoby już widać sporo nieprawidłowości. U nas w 12t3d lekarz "wysokiej klasy" trochę odwalił usg i ostatecznie nic nie zobaczył, ale po odebraniu wyników od razu umówiłam się do innego pod kątem T18, który szukał typowo markerów Edwardsa i w 14t1d miałam już wypisana listę smutków. Więc jeśli w 15t jest u Ciebie ok to szanse że amnio będzie również dobre są olbrzymie a zaoszczędzi Ci to mnóstwo stresu [emoji3590] ewentualnie jeśli nie to pozwoli się przygotować na najgorsze ale trzymamy się myśli że będzie ok! Pozdrawiam i trzymam te wirtualne kciuki za dobre wiadomości [emoji3590]

Jeśli mogę Ci poradzić odnośnie Twoich poprzednich wpisów to umów się jeszcze teraz na usg takie konkretne jak genetyczne, najlepiej do lekarza z cetyrtyfikatem i niech obejrzy maluszka. Jeśli nic się nie dopatrzy to możesz być spokojna bo na tym etapie na pewno przy T18 byłoby już widać sporo nieprawidłowości. U nas w 12t3d lekarz "wysokiej klasy" trochę odwalił usg i ostatecznie nic nie zobaczył, ale po odebraniu wyników od razu umówiłam się do innego pod kątem T18, który szukał typowo markerów Edwardsa i w 14t1d miałam już wypisana listę smutków. Więc jeśli w 15t jest u Ciebie ok to szanse że amnio będzie również dobre są olbrzymie a zaoszczędzi Ci to mnóstwo stresu [emoji3590] ewentualnie jeśli nie to pozwoli się przygotować na najgorsze ale trzymamy się myśli że będzie ok! Pozdrawiam i trzymam te wirtualne kciuki za dobre wiadomości [emoji3590]
A możesz mi polecić jakiegoś lekarza? Na przykład u jakiego Ty byłaś? Odległość nie ma znaczenia, pojadę nawet na koniec świata... a jestem kompletnie nie w temacie, bo pierwszy raz mam styczność z takimi problemami, dlatego ufam komuś kto już to przeszedł i może coś doradzić ♥️ Bardzo Ci dziękuje ♥️ Bardzo!

reklama
Do góry