reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Ja jestem w 18 tyg. Chciałam iść na połówkowe, żeby ukoić troche nerwy... Ale powiedzieli mi że w 18 tyg dzidzia jest jeszcze na tyle mała, że nie ma sensu robić badania bo nie wszystko może być widać. Więc 29.10 dopiero mam Badanie.... Dupa.

Chodzi o to, że w okolicach 20-21 tygodnia widać już o wiele więcej niż w okolicach 18.
Badanie jest po prostu dokładniejsze i maluch o wiele wiele lepiej sprawdzony.

reklama
U mnie w czwartek minęły 2 tygodnie od amnio. Zastanawiam się czy po weekendzie już nie zadzwonić.
20go mam połówkowe, brak wyczuwalnych ruchów dziecka doprowadza mnie do szaleństwa🙄
To moje czarnowidztwo jest paskudne ! Jeszcze te żółte strefy...
Potrzebne mi są pozytywne emocje :) Dobrze, że mój 5letni Gagatek "pląta" się po domu i dostarcza uśmiechu

U mnie w czwartek minęły 2 tygodnie od amnio. Zastanawiam się czy po weekendzie już nie zadzwonić.
20go mam połówkowe, brak wyczuwalnych ruchów dziecka doprowadza mnie do szaleństwa🙄
Potrzebne mi są pozytywne emocje :) Dobrze, że mój 5letni Gagatek "pląta" się po domu i dostarcza uśmiechu

Ja do połówkowych również nie czułam, zaczęłam jakoś tydzień później - 21/22 tydzień... A maluch zdrowy, aktualnie kopiący w 38 tygodniu.
Wystarczy mieć łożysko na przedniej ścianie i już można o wiele gorzej czuć.

Ja do połówkowych również nie czułam, zaczęłam jakoś tydzień później - 21/22 tydzień... A maluch zdrowy, aktualnie kopiący w 38 tygodniu.
Wystarczy mieć łożysko na przedniej ścianie i już można o wiele gorzej czuć.
Dobrze przeczytać takie wpisy.
Stres nie pomaga ani mnie ani dziecku. Ale jak człowiek słyszy, że dziewczyny od 15tc czują ruchy albo że w kolejnych ciążach szybciej można poczuć to już zaczyna mi się palić lampka i to na czerwono 😟
Jaka stara taka głupia jestem😉

Oooo to akurat prawda. Na Śląsku już nam zamknęli jeden oddział położniczy z powodu covidu. Jeszcze chwila a w lutym będę rodzic w domu 😂😂
Ja ruchy czuje. Czasem. Rzadko. Bardziej bulgotanie jak na jelitówke 😂 ale mam łożysko na tylnej ścianie.
Przy córce prawie wgl ich nie czułam nawet w 30 tyg. Lekarz mówił "ale się rusza, serio Pani nic nie czuję?!" 🤦 No cóż.

Teraz jestem w 15 tygodniu i na połówkowe zapisze się jak już będę po amnio, wypadnie jakoś na początek listopada.
cóż możemy zrobić... tylko słuchać się lekarzy i wierzyć, ze będzie dobrze [emoji3531]
Jeśli mogę Ci poradzić odnośnie Twoich poprzednich wpisów to umów się jeszcze teraz na usg takie konkretne jak genetyczne, najlepiej do lekarza z cetyrtyfikatem i niech obejrzy maluszka. Jeśli nic się nie dopatrzy to możesz być spokojna bo na tym etapie na pewno przy T18 byłoby już widać sporo nieprawidłowości. U nas w 12t3d lekarz "wysokiej klasy" trochę odwalił usg i ostatecznie nic nie zobaczył, ale po odebraniu wyników od razu umówiłam się do innego pod kątem T18, który szukał typowo markerów Edwardsa i w 14t1d miałam już wypisana listę smutków. Więc jeśli w 15t jest u Ciebie ok to szanse że amnio będzie również dobre są olbrzymie a zaoszczędzi Ci to mnóstwo stresu [emoji3590] ewentualnie jeśli nie to pozwoli się przygotować na najgorsze ale trzymamy się myśli że będzie ok! Pozdrawiam i trzymam te wirtualne kciuki za dobre wiadomości [emoji3590]

Jeśli mogę Ci poradzić odnośnie Twoich poprzednich wpisów to umów się jeszcze teraz na usg takie konkretne jak genetyczne, najlepiej do lekarza z cetyrtyfikatem i niech obejrzy maluszka. Jeśli nic się nie dopatrzy to możesz być spokojna bo na tym etapie na pewno przy T18 byłoby już widać sporo nieprawidłowości. U nas w 12t3d lekarz "wysokiej klasy" trochę odwalił usg i ostatecznie nic nie zobaczył, ale po odebraniu wyników od razu umówiłam się do innego pod kątem T18, który szukał typowo markerów Edwardsa i w 14t1d miałam już wypisana listę smutków. Więc jeśli w 15t jest u Ciebie ok to szanse że amnio będzie również dobre są olbrzymie a zaoszczędzi Ci to mnóstwo stresu [emoji3590] ewentualnie jeśli nie to pozwoli się przygotować na najgorsze ale trzymamy się myśli że będzie ok! Pozdrawiam i trzymam te wirtualne kciuki za dobre wiadomości [emoji3590]
A możesz mi polecić jakiegoś lekarza? Na przykład u jakiego Ty byłaś? Odległość nie ma znaczenia, pojadę nawet na koniec świata... a jestem kompletnie nie w temacie, bo pierwszy raz mam styczność z takimi problemami, dlatego ufam komuś kto już to przeszedł i może coś doradzić ♥️ Bardzo Ci dziękuje ♥️ Bardzo!

reklama
Do góry