reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Dziękuję Słońce! ❤❤❤Czekam na Panią doktor. 😳

A co do spania to mam swoją ukochaną poduchę, długą ciążową, oplatam rekami, nogami i śpię dopóki córka nie krzyczy ze swojego pokoju: mamooo weź mnie do Was 😂, no i koniec spania 😂

Będzie dobrze. Nie martw sie. ❤️ Chyba muszę sobie taką poduszkę sprawic. Mężowi może też hihi bo ta gaduła też nie śpi. Ja dziś idę na wizytę kontrolną po amnio. Czuje chyba ruchy wiec chyba w porządku.... Zobaczymy.

reklama
Będzie dobrze. Nie martw sie. ❤ Chyba muszę sobie taką poduszkę sprawic. Mężowi może też hihi bo ta gaduła też nie śpi. Ja dziś idę na wizytę kontrolną po amnio. Czuje chyba ruchy wiec chyba w porządku.... Zobaczymy.
Musi być, musi ❤ i u mnie i u Ciebie ❤
Zobaczysz pójdziemy zedo zdrowymi dziećmi na spacer ❤

Zazdroszczę, że jesteś po ❤
A który tydzień jesteś?

Oo, jesteś o tydzień starsza ❤🙂
Już po amnio, jest oki tylko troszkę czuję takie "ciągnięcie" 🙂. Teraz czekam TYLKO i WYŁĄCZNIE na dobre wiadomości, tj. wyniki❤
Mnie genetyk kierujący zalecił Hela mag B6 250mg i nospe 40 mg x 3 dziennie. 2 dni przed amnio. W jej dniu i 3 dni po. Wgl nic mnie nie ciaglo i nie bolało ❤️ dziewczyny czasem skarżą się na kłucie po zabiegu. Myślę że nospa pomoże ❤️❤️ a robiłaś sama amniopunkcje czy razem z fishem?

Mnie genetyk kierujący zalecił Hela mag B6 250mg i nospe 40 mg x 3 dziennie. 2 dni przed amnio. W jej dniu i 3 dni po. Wgl nic mnie nie ciaglo i nie bolało ❤ dziewczyny czasem skarżą się na kłucie po zabiegu. Myślę że nospa pomoże ❤❤ a robiłaś sama amniopunkcje czy razem z fishem?
Dam radę, nie taki ból się przechodziło 🙂
Chyba tak, wyniki za 2-3 tygodnie 🙂

Fish to jakiś super mega ekspres w wynikach ; po ok 7 dniach już są.... U mnie w klinice nikt się nie kwapił powiedzieć że mają taką opcję ale i tak jej cena to 900 zł. Więc dupa

Przez 4 tygodnie przeczytałam to forum całe od deski do deski. U mnie ryzyko zd wyszło po złej biochemii białko Pappa 0.44 mom, beta HCG 2.5 mom. Czyli dwa markery w biochemii były tak jak występuje w trisomii 21. USG miałam idealne. Kość nosowa widoczna. NT 1.4
Ryzyko wynosiło 1:156
Amniopunkcje miałam 15 września. Dziś po dokładnie 3 tygodniach przyszły wyniki. Kariotyp prawidłowy żeński.
Wiem dokładnie co przeżywacie, wiem jak bardzo każda pozytywną historia i na mnie dobrze wpływała. Trzymam mocno kciuki za Wasze wyniki. A test pappa? Chyba nawet wrogowi bym nie zaproponowała...

reklama
Przez 4 tygodnie przeczytałam to forum całe od deski do deski. U mnie ryzyko zd wyszło po złej biochemii białko Pappa 0.44 mom, beta HCG 2.5 mom. Czyli dwa markery w biochemii były tak jak występuje w trisomii 21. USG miałam idealne. Kość nosowa widoczna. NT 1.4
Ryzyko wynosiło 1:156
Amniopunkcje miałam 15 września. Dziś po dokładnie 3 tygodniach przyszły wyniki. Kariotyp prawidłowy żeński.
Wiem dokładnie co przeżywacie, wiem jak bardzo każda pozytywną historia i na mnie dobrze wpływała. Trzymam mocno kciuki za Wasze wyniki. A test pappa? Chyba nawet wrogowi bym nie zaproponowała...
Gratulacje! Super że u ciebie wszystko w porządku. ❤️❤️ Takie historie dają nadzieję. Choć czas i nerwy jakie każdy z nas musi przetrawić są nie do ocenienia. Oby więcej takich historii ❤️❤️

Do góry