reklama
rosenberg
Fanka BB :)
Czytałam też ostatnio trochę artykułów i prac oraz badań na temat "dodatnich" wyników testów z krwi czyli gdy ryzyko jest większe niż 1:300 i mniej więcej 1 na 50 kobiet z takim ryzykiem nosi dziecko obarczone wadą genetyczną głowa do góry, brzuch do przodu i myśleć o czym innym!Dzięki za wsparcie. ❤
No tak. Ja od 3 tyg przejrzałam wszystko chyba w internecie co dotyczy testów podwójnych. Wiem, że to duże prawdopodobieństwo że wszystko będzie dobrze, ale wiem też że jakieś ryzyko istnieje. A tak bym już chciała coś kupić dla malucha i cieszyć się ciąża. Narazie jedyne co mam to mdłości i zgagę.
Dziękuje wam wszystkim ,
Kochana u mnie było nt ponad 3mm. Brak kości nosowej, brak żołądka ewentualnie pusty... Pappa 1:16! Ryzyko ZD. Sanco na które się zdecydowałam dało wynik - zdrowy Synio! Wczoraj byłam na USG maleństwo ponad 200g. Nosek idealny, główka, brzuszek, kość udowa książkowe, serduszko 4 komory pracuje fantastycznie. Wczoraj pierwszy raz wyszłam od lekarza i nie płakałam z rozpaczy tylko ze szczęścia. Maluszek już daje popalić w brzuszku czasem porządnie nie powiem ale uwierz mi co przeszłam to moje... Teraz już musi być dobrze. Obecnie w niedzielę będzie 18tc nie ryzykowałam amniopukcji bo wcześniej 4 razy poroniłam i dla mnie byłoby to za duże ryzyko.
Wkurzam się tylko, że tak długo trzeba czekać na wynik z amnio. Myślałam żeby może iść na jakieś USG. Moze prenatalne 2 trymestru. Za kilka dni będę w 18 tyg. Ale oczywiście lekarz chciał mnie widzieć dopiero w 20 tyg..... Czekac, czekać. Nie znosze czekac!
Będzie wszystko okej. Zobaczysz. U mnie wiek również dodał mi ryzyka bo 33 na karku. Pappa jest tylko "przepustką" do amnio. Takie durnowate badanie na fnz po to by mieć podkładkę do amnio.My tez myśleliśmy o Nifty. Ale one nie dałyby mi pewności. Takiej na 100%. Byłam pewna, że amino to dobre rozwiązanie. Jedyne. Na szczęście obyło się bez powikłań. Wszystko ok bynajmniej narazie. Czekam na wynik. Mam nadzieję że będzie ekspresowo...
Dla mnie to chore. Musisz czekać i ewentualnie podejmować decyzje kiedy już czujesz ruchy. Mam wrażenie że robią to specjalnie...Wkurzam się tylko, że tak długo trzeba czekać na wynik z amnio. Myślałam żeby może iść na jakieś USG. Moze prenatalne 2 trymestru. Za kilka dni będę w 18 tyg. Ale oczywiście lekarz chciał mnie widzieć dopiero w 20 tyg..... Czekac, czekać. Nie znosze czekac!
No właśnie. To jest najgorsze. U mnie decyzja byłaby jedna. Choć nawet nie chcę o tym myśleć. Między 12-19.10 przyjdą wyniki. Będę najdalej w 19 tyg. Choć ostatnio się dowiedziałam że czasem się zdarza że amnio nie wychodzi poprawnie i nie da się nic odczytać!!!! Trzeba powtarzać. Horror! Avia 33 wyniki już dostałaś? Wszystko ok?
Ja amnio nie robiłam. Robiłam bezinwazyjne sanco. Lekarz też miał obawy ryzyka. Sanco wykluczyło wady. Późniejsze usg również.No właśnie. To jest najgorsze. U mnie decyzja byłaby jedna. Choć nawet nie chcę o tym myśleć. Między 12-19.10 przyjdą wyniki. Będę najdalej w 19 tyg. Choć ostatnio się dowiedziałam że czasem się zdarza że amnio nie wychodzi poprawnie i nie da się nic odczytać!!!! Trzeba powtarzać. Horror! Avia 33 wyniki już dostałaś? Wszystko ok?
reklama