reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Ja co prawda o ciąży poinformowałam najbliższych, ale już o amnio nie. Rozmawialiśmy tylko z córka, co w sytuacji, kiedy okaże się że dzidziuś jest chory. Uważaliśmy, że decyzje powinnismy podjąć wszyscy razem, bo to też w znacznej mierze jej przyszłość i nie mieliśmy prawa jak dla mnie podejmować tej decyzji bez jej udziału.
Teraz mamy prawidłowy wynik Fish, ja gdzieś w środku nadal się boje, że jeszcze tyle innych wad może wyjść, ale już jesteśmy wszyscy spokojniejsi. Bardzo chciałabym moc się w końcu zacząć cieszyć ciąża :) zacząć oglądać wózki i cała wyprawkę. Jak narazie nawet nie spoglądam na tego typu rzeczy z obawy, że jeszcze tyle się może wydarzyć

Wydaje mi sie, ze bardzo dobrze zrobiliscie ze do podjecia decyzji wlaczyliscie corke... Jestescie rodzina i ona miala prawo juz wypowiedziec sie w tej kwestii.. Najwazniejsze, ze wynik fish macie prawidlowy.. Calkowity powinien tylko to potwierdzic.. :) Ja tez juz odebralam wynik fisha i ten calkowity ale mimo wszystko niepokoj we mnie pozostal.. pod koniec stycznia ide na ostatnie usg genetyczne te miedzy 28-32 tyg ciazy, i teraz stresuje sie czy ono wyjdzie dobrze.. takze zawsze cos z tylu glowy za mna chodzi.. chociaz staram sie myslec pozytywnie i sie cieszyc ciaza.. !:) Ja tez jeszcze nic nie kupilam z obawy, ze zapesze.. ale juz najwyzsza pora powoli kompletowac wyprawke !:)

reklama
Dostałam dziś wynik mikromacierzy i jest PRAWIDŁOWY😁 Co za ulga🙏 Dla przypomnienia - na USG w 12 tygodniu 3 dniu wyszła hipoplastyczna kość nosowa, NT 1,98 - pozostałe parametry prawidłowe.
Gratuluje 🎉🎉🎉
Ja odebrałam fisha przed świętami, a teraz czekam na całościowy, mam nadzieje, że dzisiaj bądź jutro już będzie

Dostałam dziś wynik mikromacierzy i jest PRAWIDŁOWY😁 Co za ulga🙏 Dla przypomnienia - na USG w 12 tygodniu 3 dniu wyszła hipoplastyczna kość nosowa, NT 1,98 - pozostałe parametry prawidłowe.
Gratulacje 😊
ja nadal czekam, dziś tam po raz pierwszy zadzwoniłam ale wyniku nie ma ☹️ sami zadzwonią, dowiedziałam się, że przez tel informacji nie udzielają tylko informują że wynik do odebrania i tyle 😕 stres większy niż przed amino 😪

Hej dziewczyny.
Jakiś czas temu zarejestrowałam się na tym forum , bo tak jak większość z Was miałam podwyższone ryzyko ZD w Pappa. Bałam się amniopunkcjii, ale bałam się też o moje dziecko. Dzięki Wam zdecydowałam się na amnio i dziś już wiem że mam zdrową córeczkę. Dziękuję Wam wszystkim, że dzielicie się swoimi doświadczeniami, mi bardzo pomogłyście ostatecznie podjąć decyzję. Wszystkim życzę samych dobrych wiadomości i zdrowych pociech. 😊

Gratulacje 😊
ja nadal czekam, dziś tam po raz pierwszy zadzwoniłam ale wyniku nie ma ☹️ sami zadzwonią, dowiedziałam się, że przez tel informacji nie udzielają tylko informują że wynik do odebrania i tyle 😕 stres większy niż przed amino 😪
Doskonale Cię rozumiem, ja co prawda fisha już mam odebranego, ale jednak stres zostaje, bo może być jeszcze tyle innych wad .... chciałabym mieć to już za sobą :/

Hej dziewczyny.
Jakiś czas temu zarejestrowałam się na tym forum , bo tak jak większość z Was miałam podwyższone ryzyko ZD w Pappa. Bałam się amniopunkcjii, ale bałam się też o moje dziecko. Dzięki Wam zdecydowałam się na amnio i dziś już wiem że mam zdrową córeczkę. Dziękuję Wam wszystkim, że dzielicie się swoimi doświadczeniami, mi bardzo pomogłyście ostatecznie podjąć decyzję. Wszystkim życzę samych dobrych wiadomości i zdrowych pociech. 😊
Gratulacje 🎉

reklama
Hej dziewczyny odebrałam dzisiaj wyniki fish, 3 trisomie wykluczone😃😃🎉i potwierdzenie z harmony że to facet 😊mialam jednak komplikacje po amnio, trochę posączyły mi się wody ale poleżałam 3 dni w szpitalu dostalam leki i się uspokoiło. Mam nadzieję że pełny kariotyp też będzie ok.

Do góry