reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Dziewczyny po amniopunkcji, czy odczuwałyście kłucia w dole brzucha ? Dzisiaj ogólnie taki obolały brzuch i co jakis czas kłucia. Po amnio jestem już 6 dni. Nie wiem czy to standardowe bóle ( dość często pobolewa mnie podbrzusze i to podobno normalne ) czy powinnam się martwić :/

reklama
Dziewczyny po amniopunkcji, czy odczuwałyście kłucia w dole brzucha ? Dzisiaj ogólnie taki obolały brzuch i co jakis czas kłucia. Po amnio jestem już 6 dni. Nie wiem czy to standardowe bóle ( dość często pobolewa mnie podbrzusze i to podobno normalne ) czy powinnam się martwić :/
Ja jestem 3 dni dopuero po i tez odczuwałam takie ciagnięcie jakby w miejscu wkłucia.
Kurcze, nie wiem czy Te kłucie to powod do niepokoju bo w ciaz takie pobolewania to czesto występują, ale po amn.to czlowiek. bardziej sięniepokoi.
Gdyby mnie cos niepokoiło po badaniu, to chyba podjechałabym dla spokoju na pogotowie, tym bardziej, ze okres swiateczny przed nami. Zaszkodzic by nie zaszkodziło, a spokój by był. Nigdy nie byłam panikarą i mimo roznych stanow nigdy na pogotowie nie pojechałabym, ale teraz w ciązy jesli chidzi o dziecko to bedę przesadnie ostrozna.

Ja jestem 3 dni dopuero po i tez odczuwałam takie ciagnięcie jakby w miejscu wkłucia.
Kurcze, nie wiem czy Te kłucie to powod do niepokoju bo w ciaz takie pobolewania to czesto występują, ale po amn.to czlowiek. bardziej sięniepokoi.
Gdyby mnie cos niepokoiło po badaniu, to chyba podjechałabym dla spokoju na pogotowie, tym bardziej, ze okres swiateczny przed nami. Zaszkodzic by nie zaszkodziło, a spokój by był. Nigdy nie byłam panikarą i mimo roznych stanow nigdy na pogotowie nie pojechałabym, ale teraz w ciązy jesli chidzi o dziecko to bedę przesadnie ostrozna.
Miałam takie kłucia, ciągnięcie najwięcej od strony tam gdzie ukłucie i to po 5-6 dniach albo w jeden dzień super a w drugi znów to samo, brałam nospe i lepiej się czułam 😉 Jak to mówił mój lekarz nospa nie zaszkodzi a nawet pomoże 😉Narazie jest ok, ja już 2 tyg po amino 😉
Wiecie co, maluchy w brzuchu też rosną i wszystko się rozciąga 🤔 jak nie ma krwawienia i większego bólu to jest wszystko ok.

Miałam takie kłucia, ciągnięcie najwięcej od strony tam gdzie ukłucie i to po 5-6 dniach albo w jeden dzień super a w drugi znów to samo, brałam nospe i lepiej się czułam 😉 Jak to mówił mój lekarz nospa nie zaszkodzi a nawet pomoże 😉Narazie jest ok, ja już 2 tyg po amino 😉
Wiecie co, maluchy w brzuchu też rosną i wszystko się rozciąga 🤔 jak nie ma krwawienia i większego bólu to jest wszystko ok.
Tez się ratuje nospa i jest lepiej, zreszta ja takie kłucia i bóle podbrzusza mam od początku ciąży, a na dodatek niesamowite wzdęcia, wiec teraz to po prostu chyba kumulacja .... ale mam nadzieje, że szybko minie :)

Tez się ratuje nospa i jest lepiej, zreszta ja takie kłucia i bóle podbrzusza mam od początku ciąży, a na dodatek niesamowite wzdęcia, wiec teraz to po prostu chyba kumulacja .... ale mam nadzieje, że szybko minie :)
Powiem Ci że ta nospa to i pomogła mi na moje wzdęcia 😉 bierzesz espumisan? Brałam na początku bo była tragedia 😳

Nie biorę, bo nie wiem czy mogę a wole nie ryzykować, ale dobrze wiedzieć że nospa tez może na to pomóc...ale skoro można to chyba zakupie, bo strasznie mnie meczy
Mnie espumisan polecił ginekolog, powiedział że bezpieczne a jeśli chodzi o nospe to teraz przy okazji aminopunkcji zauważyłam, że jest lepiej 😉może dlatego że działa rozkurczowo, nie biorę specjalnie na tą dolegliwość 😉

Niestety nie, miałam na myśli wszystkie fasolki na tym forum i nasza, choć dowiedziawszy się,że w 14 tygodniu fasolka porasta meszkiem, nazwaliśmy ja rosomakiem, więc chyba nasza fasola ma nową ksywkę :D Liczyliśmy na bliźniaki, od razu dwójka odchowana, ale nie tym razem :)
Co oznacza że porasta meszkiem?

reklama
Przemyśleliśmy ten temat jeszcze raz i masz rację, co lekarz to opinia, a najbardziej ufamy temu lekarzowi ze szpitala. On mówił, że mają świetnych specjalistów i zagrożenia są znikome. Zrobimy to, będę bardzo się oszczędzać po badaniu, aby stworzyć jak najlepsze warunki dla powodzenia tej akcji.
Moim zdaniem dobrze robisz, bo przynajmniej dla mnie, ta niepewność bylaby zbyt stresująca. Ja nawet po prawidłowym FISHu zastanawiam się co było przyczyną zlych wyników i co jeszcze wyjdzie nie tak...

Do góry