reklama
titinkafifik
Fanka BB :)
Wczoraj dzien cudnownych wiadomosci na tym wątku. To bardzo cieszy.❤ Niech to trwa.
Ja po amino miałam pobraną krew. Podobno tak to wyglada przy tej metodzie, którą miałam zaproponowaną.
To cos okropnwgo, ze człowiek nie moze sięvwyłączyc i nie mysec o tym wszystkim. Cokolwiek nie robię, mysli ciagle wracają w jedno miejsce. U Was pewnie to samo.
Zyczę Nam spokojnego sobotniego wieczoru.
Ja po amino miałam pobraną krew. Podobno tak to wyglada przy tej metodzie, którą miałam zaproponowaną.
To cos okropnwgo, ze człowiek nie moze sięvwyłączyc i nie mysec o tym wszystkim. Cokolwiek nie robię, mysli ciagle wracają w jedno miejsce. U Was pewnie to samo.
A.niesia
Tez miałam po amnio pobierana krew, ale to ze względu, że mam grupę krwi Rh -Wczoraj dzien cudnownych wiadomosci na tym wątku. To bardzo cieszy.❤ Niech to trwa.
Ja mimo, że odebrałam prawidłowy wynik fish, łapie się na tym, że myśle o tym ostatecznym wyniku, gdzie jeszcze tyle innych wad może wyjść, ale trzeba być dobrej myśli szczególnie w tym okresie świątecznym
titinkafifik
Ty juz tak nie myśl. Ciesz się, świetuj i dziel radoscią z ciązy całemu światuTez miałam po amnio pobierana krew, ale to ze względu, że mam grupę krwi Rh -
Ja mimo, że odebrałam prawidłowy wynik fish, łapie się na tym, że myśle o tym ostatecznym wyniku, gdzie jeszcze tyle innych wad może wyjść, ale trzeba być dobrej myśli szczególnie w tym okresie świątecznym
Ja tez tak mam. Nadal sie boje powiedziec corce, bo co jak za chwilę wszystko sie pokomplikuje... Na razie czekam na kontrolę u gina pierwszą po amnio, bo wcześniej mialam tylko na drugi dzień po w szpitalu i jeśli będzie ok to wtedy powiemTy juz tak nie myśl. Ciesz się, świetuj i dziel radoscią z ciązy całemu światu
A.niesia
Po jakim czasie miałam od amnio masz wizytę kontrolna ? Ja mam dopiero 10.01 i trochę się martwię, że to długo, ale moj lekarz stwierdził, że jak będzie wszystko w porządku to nie potrzeby wcześniej.Ja tez tak mam. Nadal sie boje powiedziec corce, bo co jak za chwilę wszystko sie pokomplikuje... Na razie czekam na kontrolę u gina pierwszą po amnio, bo wcześniej mialam tylko na drugi dzień po w szpitalu i jeśli będzie ok to wtedy powiem
Ja miałam miec wizyte 4 dni po, bo byłam już wcześniej umowiona, ale z powodu tego, że na drugi dzień widziałam się z moim lekarzem w szpitalu i stwierdził, ze jest wszystko ok to mialam przesunąć wizytę o tydzień czli po 11 dniach. A nie jesteś w stanie przyspieszyć o kilka dni? Wiem, że to stresujące bo sama juz się zaczynam martwić, chociaż to pewnie bardziej nasza psychika niz rzeczywisty problem
A.niesia
Myśle, że napewno przyspiesze. Nie wytrzymam do 10.01. Zaraz po świętach spróbuje gdzieś się umówić, już niekoniecznie do mojego lekarza, po prostu gdzie kolwiek, żeby tylko sprawdzić czy wszystko dobrze z małym.Ja miałam miec wizyte 4 dni po, bo byłam już wcześniej umowiona, ale z powodu tego, że na drugi dzień widziałam się z moim lekarzem w szpitalu i stwierdził, ze jest wszystko ok to mialam przesunąć wizytę o tydzień czli po 11 dniach. A nie jesteś w stanie przyspieszyć o kilka dni? Wiem, że to stresujące bo sama juz się zaczynam martwić, chociaż to pewnie bardziej nasza psychika niz rzeczywisty problem
Just_unicorn
Widzisz wszystko zależy od podejścia lekarza. Moj lekarz prowadzący mnie zachęcał. Tym bardziej, że za każdy inny test musiałabym płacić, a amnio miałam na NFZ. Będąc już po amnio mogę powiedzieć, że sam zabieg nie boli, trwa chwile. Ja amnio robiłam w dużym szpitalu, gdzie amnio jest można powiedzieć standardowym badaniem. Owszem po mogą wystąpić komplikacje, ale w większości przypadków nie występują. Decyzja oczywiście należy do Ciebie, ale ja osobiscie nie żałuje decyzji o zrobieniu amniopunkcji i w kolejnej ciąży zrobiłabym ją ponownie.
Przemyśleliśmy ten temat jeszcze raz i masz rację, co lekarz to opinia, a najbardziej ufamy temu lekarzowi ze szpitala. On mówił, że mają świetnych specjalistów i zagrożenia są znikome. Zrobimy to, będę bardzo się oszczędzać po badaniu, aby stworzyć jak najlepsze warunki dla powodzenia tej akcji.Widzisz wszystko zależy od podejścia lekarza. Moj lekarz prowadzący mnie zachęcał. Tym bardziej, że za każdy inny test musiałabym płacić, a amnio miałam na NFZ. Będąc już po amnio mogę powiedzieć, że sam zabieg nie boli, trwa chwile. Ja amnio robiłam w dużym szpitalu, gdzie amnio jest można powiedzieć standardowym badaniem. Owszem po mogą wystąpić komplikacje, ale w większości przypadków nie występują. Decyzja oczywiście należy do Ciebie, ale ja osobiscie nie żałuje decyzji o zrobieniu amniopunkcji i w kolejnej ciąży zrobiłabym ją ponownie.
reklama
Just_unicorn
Na szczęście był to jednorazowy incydent. Mam nadzieję, że już nie będzie się powtarzał. Bardzo się wystraszyłam.Przy plamieniach chyba się nie robi aminopunkcji, dopiero jak się uspokoi