reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Dziewczyny, mam zagwostkę:
- USG idealne (potwierdzone u dwóch lekarzy)
- biochemia (Pappa 0,52 MoM, Beta 3,5 MoM)
co dało słaby Pappa dla t21: 1: 67

Harmony - OK

Robiłybyście amnio? :(

reklama
No mi moja ginekolog dała zaraz jak zobaczyła wyniki z krwi odrazu skierowanie na amnio i drugie prenatalne ani się nie pytała czy chce i uspakaja mnie że ma pacjentki co wyniki z krwi wychodzą źle A potem się okazuje że jest wszystko ok i też tego się trzymałam jak zobaczyłam wynik że jest wszystko ok to byłam w siódmym niebie A jak dziewczynka no to w ogóle wszyscy szczęśliwi są

Basia, a mam pytanie - czytalam o twojej historii- w sumie podobna do mojej... Czemu nie robilas nipt, tylko od razu amnio? Ja sie caly czas bije z myślami.

Basia, a mam pytanie - czytalam o twojej historii- w sumie podobna do mojej... Czemu nie robilas nipt, tylko od razu amnio? Ja sie caly czas bije z myślami.
Mi mój genetyk powiedział tylko o amnio bo na kasę chorych bez płatne mówił mi też o pobraniu krwi które kosztuje 2 tys ponad dla mnie w tym momencie nie realne bo brak funduszy wiec robiłam amnio na NFZ

Mi mój genetyk powiedział tylko o amnio bo na kasę chorych bez płatne mówił mi też o pobraniu krwi które kosztuje 2 tys ponad dla mnie w tym momencie nie realne bo brak funduszy wiec robiłam amnio na NFZ

Czyli genetyk traktował na równi test z krwi z amnio, jak dobrze rozumiem? (jeszcze nie bylam z tym wszystkim u genetyka...), na razie ginekolodzy mnie uspokajaja, ze jak Harmony (test z krwi( jest OK, to naprawde jest wszystko OK.

Cześć, czytam ten wątek od poniedziałku i niestety nadszedł czas na mnie :(
CRL: 65mm
NT: 2,5mm
Fb-hcg: 1,745MoM
Papp-a: 0,478MoM

Ryzyko t21: 1:163

Zdecydowaliśmy tylko na NIFTY. Mam nadzieje, ze to dobry wybór i da nam spokojny sen....

Cześć, czytam ten wątek od poniedziałku i niestety nadszedł czas na mnie :(
CRL: 65mm
NT: 2,5mm
Fb-hcg: 1,745MoM
Papp-a: 0,478MoM

Ryzyko t21: 1:163

Zdecydowaliśmy tylko na NIFTY. Mam nadzieje, ze to dobry wybór i da nam spokojny sen....

Zazdroszczę niskiej bety :(( a propos NT - wg mnie warto iść do jeszcze jednego lekarza na USG (mój się pomylił o 0,5 mm... - kolejny badał przezierność 4 razy i za każdym razem niższa o 0,5 mm).

reklama
Właśnie z krwi mi powiedział genetyk że nie jest tak pewne jak amino że lepiej zrobić amino bo to ma 99.99% wychodzi wiarygodne A z krwi jest miej jakoś 98% czy jakoś tak więc wolałam zaryzykować i zrobić amnio

Do góry