Wiesz prawidłowy wynik aminopunkcji wcale nie oznacza ze dziecko jest zdrowe moze synek mial poważna wade serca albo innego narządu a tego Aminopunkcja nie wykrywa dlatego nie masz co sobie zarzucać ja tez wynik aminopunkcji mam prawidlowy i czekam na dalszą diagnostyke USG drugiego trymestru i echo sercaBasia niema reguly.... Moj synus cały czas byl aktywny na usg aż do 5dni po amnio... Ale ja tu chyba jedynym takim "przypadkiem" jestem... Wynik dobry a po 5 dniach od amnio go straciłam....
Zal jest ogromny bo amnio przebiegla bez komplikacji...
Do dzis pluje sobie w brode ze posłuchalam lekarzy...
reklama
Aguu..la
Fanka BB :)
Hm 5 dni po amino i przebiegło bez komplikacji to na pewno był inny powód że mały synuś odszedł ale tego się teraz, nie dowiesz mi mówił i że 2 dni jest zagrożenie A już później mija i że mam przyjść po 2 dniach na sprawdzenie tętna dzidzi do mojej ginekog tak mi moja powiedziała
Zagrozenie mija po tydz.
Aguu..la
Wiesz prawidłowy wynik aminopunkcji wcale nie oznacza ze dziecko jest zdrowe moze synek mial poważna wade serca albo innego narządu a tego Aminopunkcja nie wykrywa dlatego nie masz co sobie zarzucać ja tez wynik aminopunkcji mam prawidlowy i czekam na dalszą diagnostyke USG drugiego trymestru i echo serca
Nic na zadna wade nie wskazywalo... Lekarz byl w szoku podczas usg... Amnio mialo byc profilaktycznym potwierdzenie ze jest ok.
Teraz moge sobie juz tylko gdybac...
Basiunia1991
No ja mówię sobie tak jeżeli mam mieć dzieciontko to będzie dzieciontko A jeżeli ten na górze chce abym nie miała to prędzej czy później i tak odbierze takie jest moje zdanie . I od tego się nie ucieknieNic na zadna wade nie wskazywalo... Lekarz byl w szoku podczas usg... Amnio mialo byc profilaktycznym potwierdzenie ze jest ok.
Teraz moge sobie juz tylko gdybac...
Basiunia1991
I znam przypadki że ciąża przebiegała prawidłowo książkowo wręcz A w 25tyg kobieta poszła na rutynowe badania i dzidzia nie miała tętna i nie była na żadnym amino bo nie miał A prenatalnych badań do tej pory nie wiem dla czego bo nie pytałam się jej ale strasznie przeżyła to miał A mieć synka trzeciego No ale straciła musieli jej wywoływać poród no i po 2 latach zaszła w ciążę pięknie ładnie i kupiła dedektor żeby mieć pod kontrolą po takiej stracie no i urodziła 3 lata temu zdrowa śliczna dziewczynkę jest wieku mojego synka A ona nie mówiła że straciła tylko miała aniołka tato i pisało Maciuś i się pytam co to A ona mi i powiedziała to aż mnie ciarki przeszły że wszystko pięknie ładnie A dzidzia nagle nie ma tętna
Basiunia1991
A teraz w tym miesiącu koleżanka moja dobra była w szpitalu leżała na patologi i widziała dziewczynę hm młoda przez 30 jak płakała był z nią mąż i chyba mama teściowa i wszyscy plakali i się okazało bo pod słyszała że była w 35 tygodniu przestała czuć ruchy przyjechała do szpitala i się okazało że tętna dzidzia nie ma i mieli jej wywoływać poród to jest cios prawie przy końcówce A tu tętno dziecka nie ma ale nie wie dla czego bo poszła do pokoju bo dostała aż boli
Kaśka 1983
Amniopunkcja to badanie, które wykrywa tylko ułamek najczęściej występujących wad. I lekarz określa w kierunku jakich robi się badanie. Wszelkie mikrodelecje, dupilkacje lub insercje nie będą widoczne w amino. Z pierwszym synem miałam 26 lat gdy rodziłam, USG wzorowe brak wskazań do prenatalnych i Niko urodził się z zespołem wad wrodzonych. Dopiero gdy miał 4 lata w Polsce dostępne były badania, które wykryły u niego niewielką duplikację. Ciąża przebiegała prawidłowo dopiero przy porodzie pojawiły się problemy a po porodzie uwidocznił się szereg wad wrodzonych.
Ja w 2 ciąży mimo dobrego wyniku amniopunkcji i rozwoju ciąży do samego końca czekałam jak będzie. Zresztą całe życie przed nami i strach o dziecko ....
Ja w 2 ciąży mimo dobrego wyniku amniopunkcji i rozwoju ciąży do samego końca czekałam jak będzie. Zresztą całe życie przed nami i strach o dziecko ....
Basiunia1991
Hej jestem po amnio już w domu maluch spokojnie sobie leżał ani się nie poruszyło przed badaniem dzidzi tętno było 159 A po badaniu 151 godzinę po wszystkim 149 było rośnie amnio przebiegło szybko bezpiecznie z dała od dzieciątka powiedział mi lekarz ze 3 4 dni 5 dzień mija zagrożenie teraz tylko czekać i modlić się żeby było wszystko ok
Basiunia1991
Agula mi lekarz mówi że zagrożenie mija po 4 dniach
reklama
Kaśka 1983
Jak tam ?Agula mi lekarz mówi że zagrożenie mija po 4 dniach