reklama
Gocha37
Fanka BB :)
Cześć, już jestem po amnio. Nie było tak strasznie, ale jednak organizm musi trochę odpocząć. Zajrzę później.
Gocha37
Fanka BB :)
Cześć. Pomału dochodzę do siebie. Sama amnio nie jest taka straszna. Nieprzyjemne jest samo wkłócie i czas jaki potrzebują na pobranie płynu. Całe szczęście, że był przejrzysty. Teraz w sumie nic mnie nie boli, bo to, że odczuwam jakieś kłócia to chyba bardziej odczucia subiektywne niż obiektywne. Nie wiem też, co mysleć o tych nieszczęsnych wynikach, które zrobiono mi do tej pory. Jak wyjaśnił mi lekarz, chodzi o Trisomię 21 (ZD). Ryzyko podstawowe z racji wieku wynosi 1:203, z USG wyliczono mi 1:1940, z krwi wyszło mi 1:500 a z jakiegoś dodatkowego wyliczenia po badaniu krwi 1:247. Sama nie wiem co o tym myśleć. Najgorsze to czekanie 3 tygodnie. Będę musiała znaleźć sobie jakieś pożyteczne zajęcie, żeby się czymś zająć. Tym bardziej, że mój mąż zabronił mi dzwonić po wyniki. Czekam na propozycję pożytecznego spędzania czasu w oczekiwaniu na wyniki.
No pewnie będzie Ci się teraz trochę wlekło..., ale trzy tygodnie to jeszcze nie tak strasznie
Propozycje pożytecznego spędzania czasu? Hmmm...sama mam z tym zawsze problem Lubisz czytać? Jeśli tak, to polecam trzy książki Mendozy: "Oliwkowy labirynt", "Sekret hiszpańskiej pensjonarki" i "Przygoda fryzjera damskiego"- zwłaszcza tą ostatnią. Są zabawne i pozwalają naprawdę oderwać się od rzeczywistości
Propozycje pożytecznego spędzania czasu? Hmmm...sama mam z tym zawsze problem Lubisz czytać? Jeśli tak, to polecam trzy książki Mendozy: "Oliwkowy labirynt", "Sekret hiszpańskiej pensjonarki" i "Przygoda fryzjera damskiego"- zwłaszcza tą ostatnią. Są zabawne i pozwalają naprawdę oderwać się od rzeczywistości
reklama
Gratuluję. Też tak myślę, ale nie wszystkie jesteśmy na tyle silne żeby nie poddać się badaniom; a badania są potrzebne bo na czymś trzeba pisać doktoraty, habilitacje i prace naukowe, a my ciężarne dostarczamy tylu tematów i tak łatwo nas zaniepokoić, że godzimy się na dużo zbędnych badań.....
Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego dobrego.
Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego dobrego.