reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Adell. Mi podesłała koleżanka modlitwę do św rity. I ta się modlę. Za was też
Ja codziennie się modlę i myślę że to dodaje siły w tych ciężkich momentach .
Wiem że to może nie odpowiednie miejsce ale może podeślesz mi też ? Do świętej Rity modlę się zawsze kiedy ogarnia mnie taka straszna bezsilność .

reklama
Adell trzymam kciuki . Będę się modlić za nas wszystkie.
Mi Pani powiedziała, ze po amnio będę jeszcze 2 godziny czekać, po tym czasie będą sprawdzać tętno dziecka .
Adell a jak sam zabieg? Bolało? Długo trwało ? Ktoś mógł z Tobą być ?

I jeszcze mam pytanie. Przeglądam swoje wyniki z tego prenatalnego i nigdzie nie ma ani słowa o kości nosowej. A czytałam, ze to jeden z dwóch głównych parametrów . Mam się jeszcze o to dodatkowo martwić ?

hchyyx8dc9h7pt1x.png

Ostatnia edycja:
Adell trzymam kciuki . Będę się modlić za nas wszystkie.
Mi Pani powiedziała, ze po amnio będę jeszcze 2 godziny czekać, po tym czasie będą sprawdzać tętno dziecka .
Adell a jak sam zabieg? Bolało? Długo trwało ? Ktoś mógł z Tobą być ?

I jeszcze mam pytanie. Przeglądam swoje wyniki z tego prenatalnego i nigdzie nie ma ani słowa o kości nosowej. A czytałam, ze to jeden z dwóch głównych parametrów . Mam się jeszcze o to dodatkowo martwić ?

hchyyx8dc9h7pt1x.png

A może jest to inaczej opisane - ja mam kostnienie nosa prawidłowe . Nie masz może takiego stwierdzenia ?

Ja po amnio czekałam 20 minut może pół godzinki i po tym czasie miałam usg sprawdzające czy wszystko dobrze .
Sam zabieg trwał może z 10 minut , robił je lekarz pod ciągłą kontrolą usg i pielęgniarka która mu pomagała . Czy bolało, szczerze mnie trochę bolało ale nie był to jakiś okropny ból, może że stresu mięśnie się spięły . Ja poprosiłam o opuszczenie podparcia pod głowę i nawet bałam się spojrzeć w tamtą stronę . Otworzyłam oczy jak było po wszystkim . A czy ktoś mógł być nie pytałam nawet , mój partner czekał przed gabinetem i wystarczyło że był wsparciem już po . Naprawdę nie taki diabeł straszny ale zapewne poczujesz ulgę jak będzie po wszystkim .
12 kwietnia będę mocno trzymała kciuki , na pewno jesteś twarda babeczka i dasz radę :)

A może jest to inaczej opisane - ja mam kostnienie nosa prawidłowe . Nie masz może takiego stwierdzenia ?

Ja po amnio czekałam 20 minut może pół godzinki i po tym czasie miałam usg sprawdzające czy wszystko dobrze .
Sam zabieg trwał może z 10 minut , robił je lekarz pod ciągłą kontrolą usg i pielęgniarka która mu pomagała . Czy bolało, szczerze mnie trochę bolało ale nie był to jakiś okropny ból, może że stresu mięśnie się spięły . Ja poprosiłam o opuszczenie podparcia pod głowę i nawet bałam się spojrzeć w tamtą stronę . Otworzyłam oczy jak było po wszystkim . A czy ktoś mógł być nie pytałam nawet , mój partner czekał przed gabinetem i wystarczyło że był wsparciem już po . Naprawdę nie taki diabeł straszny ale zapewne poczujesz ulgę jak będzie po wszystkim .
12 kwietnia będę mocno trzymała kciuki , na pewno jesteś twarda babeczka i dasz radę :)

Przeszukałam całe badanie i nic na ten temat... mam tylko twarz-bez zmian. Nie wiem czy teraz nie mam kolejnego powodu do zmartwienia.
To teraz tylko czekać na pozytywne wyniki.

hchyyx8dc9h7pt1x.png

Przeszukałam całe badanie i nic na ten temat... mam tylko twarz-bez zmian. Nie wiem czy teraz nie mam kolejnego powodu do zmartwienia.
To teraz tylko czekać na pozytywne wyniki.

hchyyx8dc9h7pt1x.png
Nie martw się na zapas , wiem że to ciężkie ale też wiem że stres nie wpływa dobrze na nasze maleństwa .
A podczas wizyty lekarz nic nie wspomniał o kości nosowej ?

Dareczka w ktorym jestes tygodniu?

U Mnie lekarz spojrzał na usg zaraz po wyjęciu igły, pokazał mi plus dziecka i że pewnie śpi i nie zauważyło badania bo nakłuł się daleko od dziecka. Za minute miałam już usiąść i po 3 min koniec. Wyszłam i do samochodu. Nie ma zadnych wizyt kontrolnych. Wynik za 2 3 tyg.

Mama7 dziękuję za modlitwę .
U mnie na szczęście dzidzia też się ułożyła tak, że spokojnie można było pobrać płyn. Nawet lekarz powiedział że super leży .
U was wynik 2-3 tygodni ?
U nas od 2-5 . Także jakby mi przyszło czekać 5 tygodni to można osiwieć z tych nerwów .

Nie martw się na zapas , wiem że to ciężkie ale też wiem że stres nie wpływa dobrze na nasze maleństwa .
A podczas wizyty lekarz nic nie wspomniał o kości nosowej ?

On w ogole podczas badania nie mówił l, tylko narzekał ze dziecko śpi i się schowało w jakimś zakamarku . Musiał się nagimnastykować i teraz nie wiem czy nie mógł tego zmierzyć ? Mam 5 kwietnia u niego wizytę, bo to mój prowadzący , ale nie wiem czy wcześniej nie zadzwonię i nie dopytam o to :(

hchyyx8dc9h7pt1x.png

reklama
Dareczka w ktorym jestes tygodniu?

U Mnie lekarz spojrzał na usg zaraz po wyjęciu igły, pokazał mi plus dziecka i że pewnie śpi i nie zauważyło badania bo nakłuł się daleko od dziecka. Za minute miałam już usiąść i po 3 min koniec. Wyszłam i do samochodu. Nie ma zadnych wizyt kontrolnych. Wynik za 2 3 tyg.

Z OM 12+4 dzisiaj . Ale jednak jest ryzyko takiego badania... to pozostaje ci czekać na wynik . Jakie miałaś prawdopodobieństwo i czego ? Tylko z krwi? Czy coś na usg nie tak ?

hchyyx8dc9h7pt1x.png

Do góry