reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Adell. Mi podesłała koleżanka modlitwę do św rity. I ta się modlę. Za was też
Ja codziennie się modlę i myślę że to dodaje siły w tych ciężkich momentach .
Wiem że to może nie odpowiednie miejsce ale może podeślesz mi też ? Do świętej Rity modlę się zawsze kiedy ogarnia mnie taka straszna bezsilność .

reklama
Adell trzymam kciuki . Będę się modlić za nas wszystkie.
Mi Pani powiedziała, ze po amnio będę jeszcze 2 godziny czekać, po tym czasie będą sprawdzać tętno dziecka .
Adell a jak sam zabieg? Bolało? Długo trwało ? Ktoś mógł z Tobą być ?

I jeszcze mam pytanie. Przeglądam swoje wyniki z tego prenatalnego i nigdzie nie ma ani słowa o kości nosowej. A czytałam, ze to jeden z dwóch głównych parametrów . Mam się jeszcze o to dodatkowo martwić ?

hchyyx8dc9h7pt1x.png

Ostatnia edycja:
Adell trzymam kciuki . Będę się modlić za nas wszystkie.
Mi Pani powiedziała, ze po amnio będę jeszcze 2 godziny czekać, po tym czasie będą sprawdzać tętno dziecka .
Adell a jak sam zabieg? Bolało? Długo trwało ? Ktoś mógł z Tobą być ?

I jeszcze mam pytanie. Przeglądam swoje wyniki z tego prenatalnego i nigdzie nie ma ani słowa o kości nosowej. A czytałam, ze to jeden z dwóch głównych parametrów . Mam się jeszcze o to dodatkowo martwić ?

hchyyx8dc9h7pt1x.png

A może jest to inaczej opisane - ja mam kostnienie nosa prawidłowe . Nie masz może takiego stwierdzenia ?

Ja po amnio czekałam 20 minut może pół godzinki i po tym czasie miałam usg sprawdzające czy wszystko dobrze .
Sam zabieg trwał może z 10 minut , robił je lekarz pod ciągłą kontrolą usg i pielęgniarka która mu pomagała . Czy bolało, szczerze mnie trochę bolało ale nie był to jakiś okropny ból, może że stresu mięśnie się spięły . Ja poprosiłam o opuszczenie podparcia pod głowę i nawet bałam się spojrzeć w tamtą stronę . Otworzyłam oczy jak było po wszystkim . A czy ktoś mógł być nie pytałam nawet , mój partner czekał przed gabinetem i wystarczyło że był wsparciem już po . Naprawdę nie taki diabeł straszny ale zapewne poczujesz ulgę jak będzie po wszystkim .
12 kwietnia będę mocno trzymała kciuki , na pewno jesteś twarda babeczka i dasz radę :)

A może jest to inaczej opisane - ja mam kostnienie nosa prawidłowe . Nie masz może takiego stwierdzenia ?

Ja po amnio czekałam 20 minut może pół godzinki i po tym czasie miałam usg sprawdzające czy wszystko dobrze .
Sam zabieg trwał może z 10 minut , robił je lekarz pod ciągłą kontrolą usg i pielęgniarka która mu pomagała . Czy bolało, szczerze mnie trochę bolało ale nie był to jakiś okropny ból, może że stresu mięśnie się spięły . Ja poprosiłam o opuszczenie podparcia pod głowę i nawet bałam się spojrzeć w tamtą stronę . Otworzyłam oczy jak było po wszystkim . A czy ktoś mógł być nie pytałam nawet , mój partner czekał przed gabinetem i wystarczyło że był wsparciem już po . Naprawdę nie taki diabeł straszny ale zapewne poczujesz ulgę jak będzie po wszystkim .
12 kwietnia będę mocno trzymała kciuki , na pewno jesteś twarda babeczka i dasz radę :)

Przeszukałam całe badanie i nic na ten temat... mam tylko twarz-bez zmian. Nie wiem czy teraz nie mam kolejnego powodu do zmartwienia.
To teraz tylko czekać na pozytywne wyniki.

hchyyx8dc9h7pt1x.png

Przeszukałam całe badanie i nic na ten temat... mam tylko twarz-bez zmian. Nie wiem czy teraz nie mam kolejnego powodu do zmartwienia.
To teraz tylko czekać na pozytywne wyniki.

hchyyx8dc9h7pt1x.png
Nie martw się na zapas , wiem że to ciężkie ale też wiem że stres nie wpływa dobrze na nasze maleństwa .
A podczas wizyty lekarz nic nie wspomniał o kości nosowej ?

Dareczka w ktorym jestes tygodniu?

U Mnie lekarz spojrzał na usg zaraz po wyjęciu igły, pokazał mi plus dziecka i że pewnie śpi i nie zauważyło badania bo nakłuł się daleko od dziecka. Za minute miałam już usiąść i po 3 min koniec. Wyszłam i do samochodu. Nie ma zadnych wizyt kontrolnych. Wynik za 2 3 tyg.

Mama7 dziękuję za modlitwę .
U mnie na szczęście dzidzia też się ułożyła tak, że spokojnie można było pobrać płyn. Nawet lekarz powiedział że super leży .
U was wynik 2-3 tygodni ?
U nas od 2-5 . Także jakby mi przyszło czekać 5 tygodni to można osiwieć z tych nerwów .

Nie martw się na zapas , wiem że to ciężkie ale też wiem że stres nie wpływa dobrze na nasze maleństwa .
A podczas wizyty lekarz nic nie wspomniał o kości nosowej ?

On w ogole podczas badania nie mówił l, tylko narzekał ze dziecko śpi i się schowało w jakimś zakamarku . Musiał się nagimnastykować i teraz nie wiem czy nie mógł tego zmierzyć ? Mam 5 kwietnia u niego wizytę, bo to mój prowadzący , ale nie wiem czy wcześniej nie zadzwonię i nie dopytam o to :(

hchyyx8dc9h7pt1x.png

reklama
Dareczka w ktorym jestes tygodniu?

U Mnie lekarz spojrzał na usg zaraz po wyjęciu igły, pokazał mi plus dziecka i że pewnie śpi i nie zauważyło badania bo nakłuł się daleko od dziecka. Za minute miałam już usiąść i po 3 min koniec. Wyszłam i do samochodu. Nie ma zadnych wizyt kontrolnych. Wynik za 2 3 tyg.

Z OM 12+4 dzisiaj . Ale jednak jest ryzyko takiego badania... to pozostaje ci czekać na wynik . Jakie miałaś prawdopodobieństwo i czego ? Tylko z krwi? Czy coś na usg nie tak ?

hchyyx8dc9h7pt1x.png

Do góry