reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Mama7 dziękuję za modlitwę .
U mnie na szczęście dzidzia też się ułożyła tak, że spokojnie można było pobrać płyn. Nawet lekarz powiedział że super leży .
U was wynik 2-3 tygodni ?
U nas od 2-5 . Także jakby mi przyszło czekać 5 tygodni to można osiwieć z tych nerwów .

Mi powiedziała, ze 21 dni roboczych , które wydają się wiecznością ...

hchyyx8dc9h7pt1x.png

reklama
On w ogole podczas badania nie mówił l, tylko narzekał ze dziecko śpi i się schowało w jakimś zakamarku . Musiał się nagimnastykować i teraz nie wiem czy nie mógł tego zmierzyć ? Mam 5 kwietnia u niego wizytę, bo to mój prowadzący , ale nie wiem czy wcześniej nie zadzwonię i nie dopytam o to :(

hchyyx8dc9h7pt1x.png
U mnie było tak samo , dzidzia nie chciała się dobrze ułożyć i lekarz nie mógł zmierzyć przyzierności karkowej . Dwa razy mnie badał przez brzuch , dwa razy przez pochwę na zmianę i też mówił że ciężko cokolwiek zobaczyć .
A jakie było twoje nt ??

U mnie było tak samo , dzidzia nie chciała się dobrze ułożyć i lekarz nie mógł zmierzyć przyzierności karkowej . Dwa razy mnie badał przez brzuch , dwa razy przez pochwę na zmianę i też mówił że ciężko cokolwiek zobaczyć .
A jakie było twoje nt ??

U mnie brzuch , pochwa, brzuch.
Nt 1,6 wiec chyba okej . Mówił potem ze usg wszystko idealnie, tylko ta krew wszystko psuje .

hchyyx8dc9h7pt1x.png

U mnie brzuch , pochwa, brzuch.
Nt 1,6 wiec chyba okej . Mówił potem ze usg wszystko idealnie, tylko ta krew wszystko psuje .

hchyyx8dc9h7pt1x.png
Jak usg idealnie to myślę że nie powinnaś się przejmować tym, że nigdzie nie ma wzmianki o kości nosowej .
Nt super :)
Wiem że to ciężkie ale może postaraj się odstresować , mi pomaga oglądanie tv może to głupi sposób ale skupiam się na tym co w serialu albo filmie i przynajmniej nie myślę ciągle o tym

Jak usg idealnie to myślę że nie powinnaś się przejmować tym, że nigdzie nie ma wzmianki o kości nosowej .
Nt super :)
Wiem że to ciężkie ale może postaraj się odstresować , mi pomaga oglądanie tv może to głupi sposób ale skupiam się na tym co w serialu albo filmie i przynajmniej nie myślę ciągle o tym

Ale myśle ze jeszcze na wizycie tego 5 dopytam lekarza o to, bo czytałam ze to jeden z dwóch głównych parametrów w tym badaniu.
Staram się nie myśleć, oglądam tv, czytam książkę, ale mam taki nagły przypływ myśli i łzy w oczach stają. Chyba po raz drugi nie zdecydowałabym się na Pappa :/

hchyyx8dc9h7pt1x.png

Ale myśle ze jeszcze na wizycie tego 5 dopytam lekarza o to, bo czytałam ze to jeden z dwóch głównych parametrów w tym badaniu.
Staram się nie myśleć, oglądam tv, czytam książkę, ale mam taki nagły przypływ myśli i łzy w oczach stają. Chyba po raz drugi nie zdecydowałabym się na Pappa :/

hchyyx8dc9h7pt1x.png
No jeśli masz wizytę to jak najbardziej powinnaś się dopytać , dla własnego spokoju ;)
Ja mam identycznie , staram się nie myśleć ale czasem się nie da i wtedy sobie poplacze i staram się brać w garść .
Mój gin na NFZ nawet nie mówił nic o pappa więc gdyby nie to, ze na usg coś było nie tak to nie miałabym zrobionego testu z krwi.

No jeśli masz wizytę to jak najbardziej powinnaś się dopytać , dla własnego spokoju ;)
Ja mam identycznie , staram się nie myśleć ale czasem się nie da i wtedy sobie poplacze i staram się brać w garść .
Mój gin na NFZ nawet nie mówił nic o pappa więc gdyby nie to, ze na usg coś było nie tak to nie miałabym zrobionego testu z krwi.

Teraz już wszędzie widzę jakieś negatywy...
Mój gin pracuje w poradni prenatalnej, wiec od razu powiedział o tych badaniach i u mnie było to jako w zestawie .
Z innej beczki? Kupujesz coś dla dzidziusia? Czy w takiej sytuacji to nie? Ja myśle żeby kupić jakieś body, tak dla odczarowania tego złego .

hchyyx8dc9h7pt1x.png

U mnie usg dobre, robione 3 razy, ostatni u bardzo dobrego specjalisty który widział zły pappa, próbował się czegoś doszukac i nie mógł. U nas zła biochemia. Beta za wysokie papa za niskie.
Dareczka 13 tydz to wcześnie na aminopunkcje. Ten 12 kwietnia to już chyba będzie dobra data.
Trzymaj się.
Ja o złym papa dowiedziałam się 28luty przed pracą odebrałam wynik i ledwo doczekałam do końca. Od następnego dnia wzięłam zwolnienie i ciagle płakałam. Teraz po 3 tyg już mniej.. trochę to sobie poukładałam o ile to możliwe.
Dotrwałam do zabiegu dzisiaj. I teraz kolejne tygodnie. Fisha nie wzięliśmy ze względu na męża urodziny akurat za 3 dni. Jednak ryzyko istnieje.. poza tym wolimy spędzić święta w nadziei niż.. jakby co.
Ale każdy jest inny.
Zobaczysz czas szybko minie, a każda konsultacja ważna i pomaga.. my takich mieliśmy ze 4 w międzyczasie i na 5 już mi się nie chciało iść. Oczywiście u różnych i lekarzy i usg. Niestety jak wodza zły papa boją się cokolwiek mówić obiecywać czy dawać nadzieję. Więcej spotkaliśmy się z propozycjami terminacji jakby źle.
Dobrej nocki

Ja z ubrankami czekam przynajmniej do połówkowego. Co nie znaczy że nie wchodzę ma dział dla niemowlat.
Ale kupić nie mam odwagi..

reklama
Do góry