reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Mama7 dziękuję za modlitwę .
U mnie na szczęście dzidzia też się ułożyła tak, że spokojnie można było pobrać płyn. Nawet lekarz powiedział że super leży .
U was wynik 2-3 tygodni ?
U nas od 2-5 . Także jakby mi przyszło czekać 5 tygodni to można osiwieć z tych nerwów .

Mi powiedziała, ze 21 dni roboczych , które wydają się wiecznością ...

hchyyx8dc9h7pt1x.png

reklama
On w ogole podczas badania nie mówił l, tylko narzekał ze dziecko śpi i się schowało w jakimś zakamarku . Musiał się nagimnastykować i teraz nie wiem czy nie mógł tego zmierzyć ? Mam 5 kwietnia u niego wizytę, bo to mój prowadzący , ale nie wiem czy wcześniej nie zadzwonię i nie dopytam o to :(

hchyyx8dc9h7pt1x.png
U mnie było tak samo , dzidzia nie chciała się dobrze ułożyć i lekarz nie mógł zmierzyć przyzierności karkowej . Dwa razy mnie badał przez brzuch , dwa razy przez pochwę na zmianę i też mówił że ciężko cokolwiek zobaczyć .
A jakie było twoje nt ??

U mnie było tak samo , dzidzia nie chciała się dobrze ułożyć i lekarz nie mógł zmierzyć przyzierności karkowej . Dwa razy mnie badał przez brzuch , dwa razy przez pochwę na zmianę i też mówił że ciężko cokolwiek zobaczyć .
A jakie było twoje nt ??

U mnie brzuch , pochwa, brzuch.
Nt 1,6 wiec chyba okej . Mówił potem ze usg wszystko idealnie, tylko ta krew wszystko psuje .

hchyyx8dc9h7pt1x.png

U mnie brzuch , pochwa, brzuch.
Nt 1,6 wiec chyba okej . Mówił potem ze usg wszystko idealnie, tylko ta krew wszystko psuje .

hchyyx8dc9h7pt1x.png
Jak usg idealnie to myślę że nie powinnaś się przejmować tym, że nigdzie nie ma wzmianki o kości nosowej .
Nt super :)
Wiem że to ciężkie ale może postaraj się odstresować , mi pomaga oglądanie tv może to głupi sposób ale skupiam się na tym co w serialu albo filmie i przynajmniej nie myślę ciągle o tym

Jak usg idealnie to myślę że nie powinnaś się przejmować tym, że nigdzie nie ma wzmianki o kości nosowej .
Nt super :)
Wiem że to ciężkie ale może postaraj się odstresować , mi pomaga oglądanie tv może to głupi sposób ale skupiam się na tym co w serialu albo filmie i przynajmniej nie myślę ciągle o tym

Ale myśle ze jeszcze na wizycie tego 5 dopytam lekarza o to, bo czytałam ze to jeden z dwóch głównych parametrów w tym badaniu.
Staram się nie myśleć, oglądam tv, czytam książkę, ale mam taki nagły przypływ myśli i łzy w oczach stają. Chyba po raz drugi nie zdecydowałabym się na Pappa :/

hchyyx8dc9h7pt1x.png

Ale myśle ze jeszcze na wizycie tego 5 dopytam lekarza o to, bo czytałam ze to jeden z dwóch głównych parametrów w tym badaniu.
Staram się nie myśleć, oglądam tv, czytam książkę, ale mam taki nagły przypływ myśli i łzy w oczach stają. Chyba po raz drugi nie zdecydowałabym się na Pappa :/

hchyyx8dc9h7pt1x.png
No jeśli masz wizytę to jak najbardziej powinnaś się dopytać , dla własnego spokoju ;)
Ja mam identycznie , staram się nie myśleć ale czasem się nie da i wtedy sobie poplacze i staram się brać w garść .
Mój gin na NFZ nawet nie mówił nic o pappa więc gdyby nie to, ze na usg coś było nie tak to nie miałabym zrobionego testu z krwi.

No jeśli masz wizytę to jak najbardziej powinnaś się dopytać , dla własnego spokoju ;)
Ja mam identycznie , staram się nie myśleć ale czasem się nie da i wtedy sobie poplacze i staram się brać w garść .
Mój gin na NFZ nawet nie mówił nic o pappa więc gdyby nie to, ze na usg coś było nie tak to nie miałabym zrobionego testu z krwi.

Teraz już wszędzie widzę jakieś negatywy...
Mój gin pracuje w poradni prenatalnej, wiec od razu powiedział o tych badaniach i u mnie było to jako w zestawie .
Z innej beczki? Kupujesz coś dla dzidziusia? Czy w takiej sytuacji to nie? Ja myśle żeby kupić jakieś body, tak dla odczarowania tego złego .

hchyyx8dc9h7pt1x.png

U mnie usg dobre, robione 3 razy, ostatni u bardzo dobrego specjalisty który widział zły pappa, próbował się czegoś doszukac i nie mógł. U nas zła biochemia. Beta za wysokie papa za niskie.
Dareczka 13 tydz to wcześnie na aminopunkcje. Ten 12 kwietnia to już chyba będzie dobra data.
Trzymaj się.
Ja o złym papa dowiedziałam się 28luty przed pracą odebrałam wynik i ledwo doczekałam do końca. Od następnego dnia wzięłam zwolnienie i ciagle płakałam. Teraz po 3 tyg już mniej.. trochę to sobie poukładałam o ile to możliwe.
Dotrwałam do zabiegu dzisiaj. I teraz kolejne tygodnie. Fisha nie wzięliśmy ze względu na męża urodziny akurat za 3 dni. Jednak ryzyko istnieje.. poza tym wolimy spędzić święta w nadziei niż.. jakby co.
Ale każdy jest inny.
Zobaczysz czas szybko minie, a każda konsultacja ważna i pomaga.. my takich mieliśmy ze 4 w międzyczasie i na 5 już mi się nie chciało iść. Oczywiście u różnych i lekarzy i usg. Niestety jak wodza zły papa boją się cokolwiek mówić obiecywać czy dawać nadzieję. Więcej spotkaliśmy się z propozycjami terminacji jakby źle.
Dobrej nocki

Ja z ubrankami czekam przynajmniej do połówkowego. Co nie znaczy że nie wchodzę ma dział dla niemowlat.
Ale kupić nie mam odwagi..

reklama
Do góry