reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Dareczka wiem co czujesz. Ja też dowiedziałam się w 12tyg i już 3 tyg stresu.. rozważań niedowierzań. Na tym forum raczej wszystkie przez to przechodzimy.
Trzeba przepłakać swoje aby choć trochę otrzźwieć i próbować dalej żyć. Ściskam mocno. Będzie dobrze.

reklama
Amniopunkcja na 12 kwietnia, chyba jajo zniosę do tego czasu... pytałam o FISH, w dniu badania dowiem się, czy mogę go zrobić, bo musi być czysty płyn owodniowy, a jak się będą wkuwać może się pojawić krew i wtedy nie jest on miarodajny. Wtedy 21 dni robocZych czekania .

hchyyx8dc9h7pt1x.png

No to jeszcze trochę czekania przed Tobą , pozostaje nam wierzyć że szybko zleci :)
Oby się dało zrobić fish, zawsze to trochę wcześniej niż po miesiącu będziesz mogła poznać wynik . A jeśli mogę zapytać to dlaczego az 200 km ?
Tam dostałaś skierowanie ?

No to jeszcze trochę czekania przed Tobą , pozostaje nam wierzyć że szybko zleci :)
Oby się dało zrobić fish, zawsze to trochę wcześniej niż po miesiącu będziesz mogła poznać wynik . A jeśli mogę zapytać to dlaczego az 200 km ?
Tam dostałaś skierowanie ?

Tak dokładnie. Tu gdzie robiłam robią tylko prenatalne , a dalszej diagnostyki już nie.
Mam nadzieje, ze szybko zleci i uda się zrobić tego FISHa.

hchyyx8dc9h7pt1x.png

Adell i jak po aminopunkcji? U mnie ok. Wczoraj wieczorem mój starszy synek dostał gorączki i nocka zajęta kontrola starszaka, rano biegunka i ból brzuszka. Całe szczęście teraz lepiej. Mąż go ogarnia.
Trafiłam na nieprzyjemnego lekarza, ale na koniec się zreflektował czy chce znać płeć. Będzie córeczka... Ale się wzruszyłam. Mam już 7 letniego chłopca.. odeszły że mnie w sekundę wszystkie stresy.. tylko ciągle powtarzałam że córcia.. my robimy a aminopunkce żeby wiedzieć, nie braliśmy i nie bierzemy pod uwagę terminacji. To nasze dziecko nie oddamy.
Mama7 właśnie miałam pytać jak się czujesz . Ja też w porządku, jestem już w domu i odpoczywam . Na szczęście lekarz był sympatyczny , jeszcze 20 min po amnio zrobił mi usg powiedział że wszystko w porządku i do domu . I oczywiście zapłaciłam za fish . Wyniki do 5 dni roboczych ale oczywiście w piątek zamierzam zadzwonić i zapytać czy może już coś wiadomo :)
Dobrze że u Ciebie wszystko w porządku . Teraz trzymam kciuki za nasze wyniki .

Tak dokładnie. Tu gdzie robiłam robią tylko prenatalne , a dalszej diagnostyki już nie.
Mam nadzieje, ze szybko zleci i uda się zrobić tego FISHa.

hchyyx8dc9h7pt1x.png
Rozumiem , my też jechaliśmy tyle że 60 km ale dla maleństwa wszystko :)
Życzę Ci z całego serca żeby ten czas szybko Ci zleciał . Ja teraz będę czekała na wyniki fisha i już mówiłam do mojego partnera że jak tylko zobaczę obcy numer to chyba mi serce wyskoczy z emocji .

Ja na wynik czekałam 24 dni. Sama nie wiem co było gorsze czekanie na zabieg czy potem na wynik ... jakoś trzeba to przeżyć.

reklama
Do góry