reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Dareczka wiem co czujesz. Ja też dowiedziałam się w 12tyg i już 3 tyg stresu.. rozważań niedowierzań. Na tym forum raczej wszystkie przez to przechodzimy.
Trzeba przepłakać swoje aby choć trochę otrzźwieć i próbować dalej żyć. Ściskam mocno. Będzie dobrze.

reklama
Amniopunkcja na 12 kwietnia, chyba jajo zniosę do tego czasu... pytałam o FISH, w dniu badania dowiem się, czy mogę go zrobić, bo musi być czysty płyn owodniowy, a jak się będą wkuwać może się pojawić krew i wtedy nie jest on miarodajny. Wtedy 21 dni robocZych czekania .

hchyyx8dc9h7pt1x.png

No to jeszcze trochę czekania przed Tobą , pozostaje nam wierzyć że szybko zleci :)
Oby się dało zrobić fish, zawsze to trochę wcześniej niż po miesiącu będziesz mogła poznać wynik . A jeśli mogę zapytać to dlaczego az 200 km ?
Tam dostałaś skierowanie ?

No to jeszcze trochę czekania przed Tobą , pozostaje nam wierzyć że szybko zleci :)
Oby się dało zrobić fish, zawsze to trochę wcześniej niż po miesiącu będziesz mogła poznać wynik . A jeśli mogę zapytać to dlaczego az 200 km ?
Tam dostałaś skierowanie ?

Tak dokładnie. Tu gdzie robiłam robią tylko prenatalne , a dalszej diagnostyki już nie.
Mam nadzieje, ze szybko zleci i uda się zrobić tego FISHa.

hchyyx8dc9h7pt1x.png

Adell i jak po aminopunkcji? U mnie ok. Wczoraj wieczorem mój starszy synek dostał gorączki i nocka zajęta kontrola starszaka, rano biegunka i ból brzuszka. Całe szczęście teraz lepiej. Mąż go ogarnia.
Trafiłam na nieprzyjemnego lekarza, ale na koniec się zreflektował czy chce znać płeć. Będzie córeczka... Ale się wzruszyłam. Mam już 7 letniego chłopca.. odeszły że mnie w sekundę wszystkie stresy.. tylko ciągle powtarzałam że córcia.. my robimy a aminopunkce żeby wiedzieć, nie braliśmy i nie bierzemy pod uwagę terminacji. To nasze dziecko nie oddamy.
Mama7 właśnie miałam pytać jak się czujesz . Ja też w porządku, jestem już w domu i odpoczywam . Na szczęście lekarz był sympatyczny , jeszcze 20 min po amnio zrobił mi usg powiedział że wszystko w porządku i do domu . I oczywiście zapłaciłam za fish . Wyniki do 5 dni roboczych ale oczywiście w piątek zamierzam zadzwonić i zapytać czy może już coś wiadomo :)
Dobrze że u Ciebie wszystko w porządku . Teraz trzymam kciuki za nasze wyniki .

Tak dokładnie. Tu gdzie robiłam robią tylko prenatalne , a dalszej diagnostyki już nie.
Mam nadzieje, ze szybko zleci i uda się zrobić tego FISHa.

hchyyx8dc9h7pt1x.png
Rozumiem , my też jechaliśmy tyle że 60 km ale dla maleństwa wszystko :)
Życzę Ci z całego serca żeby ten czas szybko Ci zleciał . Ja teraz będę czekała na wyniki fisha i już mówiłam do mojego partnera że jak tylko zobaczę obcy numer to chyba mi serce wyskoczy z emocji .

Ja na wynik czekałam 24 dni. Sama nie wiem co było gorsze czekanie na zabieg czy potem na wynik ... jakoś trzeba to przeżyć.

reklama
Do góry