reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

To czemu mam wierzyć pappie a innemu dokładniejszemu nie mogę? Usg mam ok.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Aaaa jeszcze w kwestii usg to mi genetyk powiedzial ze ZD bardzo często w ogole nie widac. Poza tym generalnie usg ma 80% trafnosci.
Wcale nie chce Cie straszyc, jedynie informuję o tym, czego sie tez dowiedzialam... amniopunkcja nie jest przyjemna i niesie za sobą ryzyko. Nie tak znow wiele kobiet się na nia decyduje i generalnie większość dzieci rodzi się zdrowych.

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W dniu kiedy ja miałam amniopunkcje, nie przyszły 3 inne babki, ostatnio jak byłam na usg prenatalnym bez słowa nie przyszły kolejne 2. Wiele osób rezygnuje.

Wiadomo statystyki mówią, że dzieci chorych rodzi się 3-4 %, trudniej jest jak się w tej mniejszości.

Test VisibiliT jest tak samo dobry jak inwazyjne dlatego mu zaufałam :) To jedyny taki w Polsce. Pappie nie ufam temu drążę zamiast się kłóć ;)

I na prawdę wiem że chcecie dobrze, ale to że kilka osób mi napisze że nic u nich się nie działo, nie znaczy że prawdopodobieństwo poronienia 1% raptem maleje. Po prostu nie byłyście tym 1%. Z moim pechem w tej ciąży i przez ostatnie kilka mscy (życie mi się wywaliło do góry nogami i to w złym sensie) to ja uwierzę nawet że trafi na mnie nawet przy prawdopodobieństwie 0.25%
A u mnie się działo. Dokładnie pisałam o tym we wcześniejszych postach. Więc nie jest tak ze nikogo u na forum nie dotykają powikłania po amniopunkcji. Tak że to ja mialam pecha. A jednak zdecydowałam się na nią w drugiej ciąży i tym razem nic się nie stało na szczęście. Ale to juz kwestia własnych potrzeb strachow i wyborów [emoji4]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak jak piszesz Kylesa, zdecydowanie chodzi tu o wybory, dla każdego jest to sprawa bardzo indywidualna.
Mi się wiele osób dziwiło ze tak bezstresowo poszłam na amniopunkcję, deklarowałam ze sam wynik niczego nie zmieni i urodzę. Pytanie to po Co skoro i tak urodzisz? Widocznie wiedza jest dla mnie cenna. Nawet mój mąż nie był przekonany do amniopunkcji ale jak już podejmę decyzje to ciężko mnie przekonać. Moje ciało i moje wybory. Oczywiście dalej nie wiem jak to będzie. No ale trzeba mieć nadzieje i dwa razy taki sam przypadek medyczny jak z synem, szansa minimalna jest przecież

Ja od razu wiedziałam ze jak pappa wyjdzie złe to zrobię amnio wiec dylemat mnie ominął. Nie umiałabym tak długo tkwić w niepewności. Moja kumpela miała ryzyko 1:50 i ona amnio nie zrobiła za to mówi ze jak tylko synek sie pojawił to pierwsze było przyjrzeć sie jak wyglada czy nie potwierdził sie ZD.

Vege mama - masz racje ze ryzyko poronienia w twoim przypadku przewyższa wynik pappa. Dlatego ja przy trzy cyfrowym wyniku pewnie bym z amniopunkcji zrezygnowała ale 1:29 to juz niestety było za wiele.

Wisienka - masz wyniki czy dopiero w poniedziałek?

reklama
Do góry