Koniczyna82
Fanka BB :)
No wiec beta HCG jest bardzo dobre ale białko PAPPA nie. Mediana to sa wartości tak poprzeliczane ze stężenia, ze odnoszą sie do uśrednionej wartości idealnej -do liczby 1. Im MoM jest bliższe 1 tym lepiej. Tu wartość dotycząca białka PAPPA jest za mała. Przy ZD zazwyczaj MoM białka pappA jest poniżej 0,5MoM a betaHCG jest z kolei podwyższone, nie pamietam o ile.Jaki łoś ze mnie [emoji48]- odpowiednio: 1.049 MoM i 0.276 MoM
Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
Słuchaj. Nifty różni sie od pappy tym, ze wynik jest albo ze na blisko 100% dziecko jest zdrowe albo nie. I owszem, to wartości prawdopodobieństwa ale nie 1:50 a 1:ilus tysięcy. Więcej niż 99% I nie znam przypadku w Polsce by było fałszywe. Nawet deklarują odszkodowanie finansowe gdyby wynik okazał sie fałszywy (nie pamietam czy Nifty czy Harmony).
Możliwe, ze to białko jest u ciebie troche nie takie jak trzeba bo sa problemy na poziomie łożyska tak jak w poprzedniej ciazy. Możliwe ze właśnie przez problemy łożyska miałaś poprzednio powikłania. Ja bym pożyczyła od znajomych ta kasę, po rodzinie, wzięła mały kredyt. NT masz wręcz idealne.
Wiesz, pisałam kiedyś, ze na jednym forum dziewczyna poroniła po amnio. Zaczęły wyciekać wody, poleciała do szpitala i usłyszała "sita nie zatkamy". 3 tygodnie poźniej otrzymała wynik "kariotyp prawidłowy żeński"
Przemysł to jeszcze