reklama
Hej wszystkim
Czy któraś z was robiła amniopunkcję u Dr. Michała Michalskiego w sonomedico w Żroach lub u Dr Milejska-Lewandowska w gabinecie w Katowicach?
Może padło już takie pytanie, więc jeśli tak to przepraszam, ale strasznie dużo postów i ciężko coś znaleźć.
Będę wdzięczna za odpowiedź.
Czy któraś z was robiła amniopunkcję u Dr. Michała Michalskiego w sonomedico w Żroach lub u Dr Milejska-Lewandowska w gabinecie w Katowicach?
Może padło już takie pytanie, więc jeśli tak to przepraszam, ale strasznie dużo postów i ciężko coś znaleźć.
Będę wdzięczna za odpowiedź.
Ja już po amniopunkcji miałam dziś o 11.50. Nie było źle, tylko dyskomfort troszkę,a później po było mi nie dobrze i słabo więc kazali mi leżeć. Mam teraz uważać i jeśli ból się pojawi bądź plamienia to może być poronienie i trzeba wtedy przyjechać do szpitala,ale mam nadzieję,że będzie dobrze. Za 3 tygodnie wyniki.
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Przypomnę że chciałam robić test nifty,ale NT było nadal bardzo wysokie ponad 10 więc nie było się nad czym zastanawiać po wizycie u czwartego lekarza przypomnę że u trzeba różnych wyszło NT wysokie. Wczoraj byłam u ginekologa tego czwartego i mówi że jest to dziewczynka i możliwy zespół Turnera, jeśli dziecko w ogóle przeżyje bo przy takim obrzeku serce może nie wytrzymać. Zdziwiłam się że na drugi dzień zleciła amniopunkcje. Pierw powinno mieć się gentyka,ale żeby długo nie trzeba było czekać to zgłosiła to,a ja dopiero się zapisałam i mam u genetyka wizytę za tydzień taka prowizoryczna bo muszę donieść do dokumentów. W poniedziałek będę robić jeszcze jakieś badania żeby wykluczyć inne opcje i na przyszłość zobaczyć czy nie powtórzy się coś takiego, ginekolog powiedziała że będzie krew pobierana również od męża. Dowiem się w poniedziałek. Bardzo miła doktor.
Powiedzcie mi dziewczyny w którym tyg miałyście amniopunkcje?
Ja wierzę,że u ciebie będzie dobrze [emoji8]Moje wyniki
wolne b-hcg 0,314 mom
Papp-a 0,745 mom
Trisomia 21 - 1:90
Trisomia 18 - 1:455
Trisomia 13 -1:113
Stwierdzili podwyższone ryzyko wystąpienia u dziecka Trisomi 13 i 21 ( zespół patau'a lub zespołu dauna) Muszę wykonać aminopunkcje
reklama
Zespół turnera jesr losowy. Nie oznacza, że w kolejnej ciąży miałoby się powtórzyć... to czekanie na wyniki napewno nie jest łatwe..
Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom