Koniczyna82
Fanka BB :)
W pierwszej chwili myślałam, ze to jakaś literówka, ze przecież usg było w normie, na opisie zero nieprawidłowości. Ze na pewno 1:300 albo chociaż 1:30 a nie 1:3
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie pamiętam dokładnie ryzyka, ale było coś koło 1:300.
Trisomia 13 jest chyba najrzadsza z tych trzech najczęściej występujących, ale jednym z jej markerów jest właśnie wyższe tętno więc jak wyszła ci kiepska biochemia (przy T13 jest niska) to pewnie to tętno spowodowało wskazanie na tris 13.
Moja córeczka ma 14 miesięcy i jest doskonała ))
Ale niskie wartości pappa i beta mogą wskazywać na późniejsze problemy łożyskowe i u mnie być może tak było bo mała od 34 tc nie rosła. Więc w przyszłości- na etapie III trymestru kontroluj to na wszelki wypadek...