reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
Gloria na pewno będzie dobrze :) ryzyko może być podwyższone ze wzhl na wiek np - skoro piszesz ze to 3 dziecko - ja tez przy drugim miałam podwyższone i nie robiłam i od października mam dwóch zdrowych chłopaków u Ciebie będzie Rez dobrze :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny u mnie nt2.5 przy crl5.99... malutka i ledwo widoczna kość nosowa a do tego dwunaczyniowa pepowina....jestem przerażona:/ czekam na wyniki z testu papa ale obawiam się że będę musiała podjąć decyzję odnośnie aminopunkcji... całe dnie i noce myślę o tym...
Spokojnie, może nie jest tak źle, NT nie jest jeszcze jakoś strasznie wysokie. Poczekaj na wyniki Pappa i wtedy zdecydujesz co dalej. Czy robić amniopunkcję to już sama musisz się zastanowić i zdecydować. Ja np. zrezygnowałam, bo wiedziałam, że i tak urodzę to dziecko, zdrowe czy też nie. Czasem żałowałam, bo bym miała pewność, ale taką podjęłam decyzję. Póki co na USG wszystko ok, tylko wyniki Pappa niepokojące, ale i tak jestem dobrej myśli.
Trzymaj się ciepło i staraj się tym tak nie zadręczać, to nie służy dziecku. Dużo spokoju i samych dobrych wieści życzę :)

reklama
Gloria na pewno będzie dobrze :) ryzyko może być podwyższone ze wzhl na wiek np - skoro piszesz ze to 3 dziecko - ja tez przy drugim miałam podwyższone i nie robiłam i od października mam dwóch zdrowych chłopaków u Ciebie będzie Rez dobrze :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuję Ci bardzo, oby było jak piszesz :) No właśnie w poprzednich ciążach nie robiłam Pappy, teraz lekarz zalecił ze względu na wiek (mam 36 lat). Wiek na pewno zwiększa ryzyko, tylko że u mnie badania krwi wyszły nieciekawie, stąd jeszcze większe ryzyko. Ciekawe czy w poprzednich ciążach ryzyko też było podwyższone... Nie pozostaje mi nic innego jak czekać cierpliwie. Z tym ostatnim najgorzej ;) ale już niedługo, niewiele ponad miesiąc do terminu :)

Do góry