reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Ja miałam telekonsultację z profesor. Jedną. Także luz. Wszystko tam się załatwia zdalnie wysyłając skany badań. A Barczyk chciał zrobić ze mnie debilke mówiąc że nie wiem co to są mikromacierze i że nie są mi do niczego potrzebne więc mi ich nie zleci.
Czytałam właśnie opinie o nim na znanym lekarzu... Najgorsze, że nawet jak konsultacja z kimś innym to i tak nie ma pewności czy nie trafi się nie niego i nie odwoła macierzy!? Tragedia.

reklama
Znalazłam badania które mówią o zwiększonym ryzyku poronienia po amnio w przypadku mięśniaków. Kolejny kamyczek do woreczka z wadami amnio.

Znalazłam badania które mówią o zwiększonym ryzyku poronienia po amnio w przypadku mięśniaków. Kolejny kamyczek do woreczka z wadami amnio.
Mam mięśniaka 3cm. Jestem tydzień po amnio, wszystko z dzidzią w porządku, fika jak szalone jak tylko się położę 😍
Wskazaniem do amnio było zwiekszone ryzyko T18 (1:113). Ale mam nadzieję że wszystko będzie w porządku 😍

Mam mięśniaka 3cm. Jestem tydzień po amnio, wszystko z dzidzią w porządku, fika jak szalone jak tylko się położę 😍
Wskazaniem do amnio było zwiekszone ryzyko T18 (1:113). Ale mam nadzieję że wszystko będzie w porządku 😍
Oby oby :) przy takim ryzyku poprzestała bym na nipt jednak.
Ja nadal draże. Dziś USG, zobaczymy czy uda się podjąć decyzję o wtorkowej zbrodni na worku owodniowym 😁

Trzymam kciuki! Mam nadzieję że wyniki przyjdą dobre ☺️ Ja po amniopunkcji czulam się dobrze i z bejbikiem też było wszystko w porządku :)

Oby oby :) przy takim ryzyku poprzestała bym na nipt jednak.
Ja nadal draże. Dziś USG, zobaczymy czy uda się podjąć decyzję o wtorkowej zbrodni na worku owodniowym 😁
Ja o mięśniaku dowiedziałam się podczas usg przed amnio. Nie miałam czasu ba zastanawianie się czy nie zrezygnować. Pytalam lekarza czy to bezpieczne w takiej sytuacji, mówił że tak, że mięśniak jest daleko.

reklama
Do góry