reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Dziewczyny gdzie robiliscie amnio + acgh?
Dostałam wynik nifty ze zmiana w przypadkowych odkryciach... Genetyk z kliniki niepłodności - bardzo duża zmiana, genetyk Nifty - robić amnio + mikromacierz bo często się nie potwierdzają.
Czy macie jakieś potwierdzone przypadki ze dzieci rodziły się zdrowe? Oprócz historii sprzed kilku stron ;)
Ja znam jedną dziewczynę która nie robiła amnio a miała odkrycie i dziecko póki co zdrowe. A amnio mam umówione w premium medical.

reklama
Dziewczyny gdzie robiliscie amnio + acgh?
Dostałam wynik nifty ze zmiana w przypadkowych odkryciach... Genetyk z kliniki niepłodności - bardzo duża zmiana, genetyk Nifty - robić amnio + mikromacierz bo często się nie potwierdzają.
Czy macie jakieś potwierdzone przypadki ze dzieci rodziły się zdrowe? Oprócz historii sprzed kilku stron ;)
Mi amnio robił prowadzący ciążę u siebie w gabinevie (gabinet prywatny a amnio na nfz)

Ja znam jedną dziewczynę która nie robiła amnio a miała odkrycie i dziecko póki co zdrowe. A amnio mam umówione w premium medical.
Na jaki termin masz umowione tj. na który tydzień ciąży? Czy leczysz się w premium medica czy jakby zapisałaś się z "ulicy"? Jakie mają terminy?
Mam umówiona konsultacje w imid i skierowanie od swojego lekarza ale pierwszy raz leczę się w placówce Panstwowej i obawiam się że mogą wymyślać i robić wszystko aby acgh mi nie wykonac (nie jest dla mnie problemem opłacenie samej) albo będzie turbo długi termin oczekiwania. Macie jakieś doświadczenia?

Ja miałam amniopunkcje na NFZ ale miałam możliwość dokupienia mikromacierzy prywatnie (coś koło 1000zl) ale to na Śląsku w Rudzie Śląskiej

Jak trafisz na normalnego genetyka to masz szansę na macierze. Jak trafisz na kreatyna Barczyka to żadne. A w premium jest przemiła pani profesor która od razu patrząc na mój przypadek powiedziała że sama amnio to za mało. Myślę że gdybym chciała bez jej wskazań zrobić macierze to nie oponowała by skoro i tak za nie płacę.

Jak trafisz na normalnego genetyka to masz szansę na macierze. Jak trafisz na kreatyna Barczyka to żadne. A w premium jest przemiła pani profesor która od razu patrząc na mój przypadek powiedziała że sama amnio to za mało. Myślę że gdybym chciała bez jej wskazań zrobić macierze to nie oponowała by skoro i tak za nie płacę.
Barczyk oponuje nawet gdy samemu się płaci? A ile wizyt miałaś u tej lekarki? Wiesz może czy pierwsza może być teleporada? Bo nie jestem z Warszawy...

reklama
Ja miałam telekonsultację z profesor. Jedną. Także luz. Wszystko tam się załatwia zdalnie wysyłając skany badań. A Barczyk chciał zrobić ze mnie debilke mówiąc że nie wiem co to są mikromacierze i że nie są mi do niczego potrzebne więc mi ich nie zleci.

Do góry