Dużo jest też wad u dzieci związanych z q21. Dość popularne wady najczęściej się na nie natykam. Ciekawe czy u nas się potwierdzi szóstka. A Ty robiłaś nifty?Tylko del 15q to nie to.
Tu chodzi o długie ramię i zupełnie inne kosekwencje.
Na polskich stronach jest o 15q11.13
A u nas 15q11.2
Na zagranicznych stronach trochę znaleźliśmy ale to już dostaliśmy z wynikami amnio.
W klinice genetycznej (trochę czekaliśmy na nfz) potwierdzili to co już wiedzieliśmy. Teraz czekamy na nasze wyniki genetyczne.
W tym przypadku jeśli któreś z nas ma tą wadę dla małej będzie dużo lepsze niż jak powstała przy rozwoju.
reklama
Napisałam ogólnie del q15 bo nie wiem przecież na jakim odcinku macie ubytekTylko del 15q to nie to.
Tu chodzi o długie ramię i zupełnie inne kosekwencje.
Na polskich stronach jest o 15q11.13
A u nas 15q11.2
Na zagranicznych stronach trochę znaleźliśmy ale to już dostaliśmy z wynikami amnio.
W klinice genetycznej (trochę czekaliśmy na nfz) potwierdzili to co już wiedzieliśmy. Teraz czekamy na nasze wyniki genetyczne.
W tym przypadku jeśli któreś z nas ma tą wadę dla małej będzie dużo lepsze niż jak powstała przy rozwoju.
Nelka85
Fanka BB :)
Nie robiłam nifty tylko amnio.Dużo jest też wad u dzieci związanych z q21. Dość popularne wady najczęściej się na nie natykam. Ciekawe czy u nas się potwierdzi szóstka. A Ty robiłaś nifty?
Po rozmowie z dr stwierdziliśmy, że nifty nie daje 100% pewności. A amnio w tym co chcieliśmy daje 100%
Tak del 15q by się zgadzało a u nas jest to mikro w długim ramieniu. Dlatego później rozwinęłam z tym dalszymNapisałam ogólnie del q15 bo nie wiem przecież na jakim odcinku macie ubytek
robiłam nifty tylko amnio.
Nie wiem ile dni wcześniej odstawić heparynę. Ktoś się orientuje?
Kurcze szkoda że nie wszyscy robią test dna,bylaby dobra baza porównawcza.Po rozmowie z dr stwierdziliśmy, że nifty nie daje 100% pewności. A amnio w tym co chcieliśmy daje 100%
Tak del 15q by się zgadzało a u nas jest to mikro w długim ramieniu. Dlatego później rozwinęłam z tym dalszym
Nie wiem ile dni wcześniej odstawić heparynę. Ktoś się orientuje?
aspekt
A to nie powinien genetyk szukać w ich profesjonalnych bazach i Tobie przedstawić?Jak szukałam info o swojej wadzie to wiele razy natknęłam się na del 15q. Za to dup 6p ze świecą szukać. Znalazłam jedno dziecko w usa z tą wada. Także masakra
aspekt
Ech, profesjonalizm w każdym caluJ
A to nie powinien genetyk szukać w ich profesjonalnych bazach i Tobie przedstawić?
Jeden nawet nie zajrzał do nifty a drugi powiedział że to jakiś dziki wynik i nie ma co się. Nim zajmować.trzeba amnio....
Może warto umówić się do genetyka z kliniki leczenia niepłodności. Oni powinni mieć większe doświadczenie, prawie każda para która bierze się za in vitro ma robione kariotypy, a nifty to przecież taki kariotyp tylko, że dziecka.
Aj już sama nie wiem co robić. U mnie klinice chyba nie ma genetyka bo by mnie już do niego skierowali. Napisałam maila do Dudarewicza ale nie odpisał.Może warto umówić się do genetyka z kliniki leczenia niepłodności. Oni powinni mieć większe doświadczenie, prawie każda para która bierze się za in vitro ma robione kariotypy, a nifty to przecież taki kariotyp tylko, że dziecka.
reklama
Dziewczyny gdzie robiliscie amnio + acgh?
Dostałam wynik nifty ze zmiana w przypadkowych odkryciach... Genetyk z kliniki niepłodności - bardzo duża zmiana, genetyk Nifty - robić amnio + mikromacierz bo często się nie potwierdzają.
Czy macie jakieś potwierdzone przypadki ze dzieci rodziły się zdrowe? Oprócz historii sprzed kilku stron
Dostałam wynik nifty ze zmiana w przypadkowych odkryciach... Genetyk z kliniki niepłodności - bardzo duża zmiana, genetyk Nifty - robić amnio + mikromacierz bo często się nie potwierdzają.
Czy macie jakieś potwierdzone przypadki ze dzieci rodziły się zdrowe? Oprócz historii sprzed kilku stron