kasiaa91
Fanka BB :)
Matko ile Ty masz wiedzy. Zdecydowaliśmy, że jeśli to zespół downa lub nawet turnera to jesteśmy zdecydowani urodzić. Wiem, że ryzykujemy dużo i wszystko może się jeszcze zdarzyć, bo niestety te wady serca są mocno niepokojące. Najgorsze, że nie wiadomo w jakim stopniu dany zespół będzie wpływał na życie.
A z pozostałymi zespołami to nic nie wiemy, decyzje zmieniają się podczas każdych myśli, rozmów w danym momencie. Z pappy to mi niestety wyszedł ZE 1:4 , a ZD spadł na 3 miejsce. Co dalej nic nie znaczy.
Mam nadzieję, że amnio z mikromacierzami da odpowiedź jasną i łudzę się dalej, że to tylko wada serca, która da radę się leczyć.
Jeśli mowa o suplementach to masz na myśli już teraz w trakcie ciąży czy już po urodzeniu. Chciałabym nawiązać jakiś kontakt z rodzinami, fundacjami, hospicjami, itp ale niestety wszędzie mam daleko. W naszej okolicy nie ma nic kto zajmowałoby się i miał wiedzę stricte w tych zespołach. Na razie nie chcę też się dodatkowo denerwować wszystkim na raz, więc czekam na to co faktycznie jest i wówczas ostro biorę się za FB i inną googlowską wiedzę, chociażby po to, żeby wiedzieć w co tak właściwie idę i by maluch intelektualnie i emocjonalnie był jak najbardziej sprawny i samodzielny. Muszę myśleć o tym co będzie jak nas zabraknie by za bardzo nie obciążać rodziny. Najgorsze, że czuję że mąż boi się i nie chce się przywiązywać do maleństwa, nie głaszcze po brzuchu, unika tematów, kiedy mówię, że maleństwo rskakało na USG to odpowiada i co z tego, a ja coraz bardziej czuje że im dlużej to będzie trwało tym bardziej trudniej będzie mi podjąć decyzję o terminacji. teraz trochę żałuję, że jednak nie zdecydowałam się na badanie tromboflastu wcześniej, wiedziałabym już wszystko.
suplementacja dziecka po urodzeniu, wczesna, od narodzin do 3 roku życia uważa się to za taki najbardziej krytyczny okres - kontrola funkcji tarczycy, zbadanie genów odpowiedzialnych za metylacja i suplementacja zgodnie z wynikami badań i bieżące monitorowanie poziomu …
“Czy stosowanie suplementów przynosi korzyści osobom z zespołem...
Cieszę się, że do dyskusji nad suplementacją włączają się lekarze. I nie jest dla mnie to ograniczeniem, że nabywają wiedzę najpierw teoretyczną, a dopiero potem praktyczną. Chciałbym dziś odpowiedzieć jednej Pani Doktor na jej krytyczną opinię dotyczącą leczenia osób z... #cbs #dnmt3 #fluoksetyna
www.zespoldowna.info