reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

reklama
Czy którejś z was tak mocno dokucza zgaga? Bo ja chyba niedługo zaczne buchać ogniem. Byłam u lekarza i powiedziała ze mam brać Renigast max. To mocna dawka ale pomaga na 12 godz. mam spokój. Niestety często musze brac i na dzień i na noc bo nie da się spać...
aha i mnie też ostatnio coś dziwnego wyciekło...jakby jakaś woda, bez koloru i zapachu...trochę się przeraziłam czy to nie wody płodowe. Było to jednorazowe ale dość obfite...:eek:

Co do zgagi to Cie rozumiem wiola sama czasem normalnie lyka niczego przelknac nie moge bo mam wrazenie ze mam gardlo popalone a w nocy jedyne co pomaga to lezenie na lewym boku... jest odciazona watroba i wtedy jest lepiej, mozna spac przynajmniej

jeśli chodzi o zgagę- spróbujcie pić wodę mineralną (najlepiej gazowanA) z zawartścią sodu- to neutralizuje kwasy żołądkowe. Ale tez może powodować wzdęcia, dlatego jeśli macie takie tendencje, to ostrożnie!

mnie zgaga dopadla pare razy na samym pocztaku, a teraz jakos mnie omija. Tzn. mialam takie male ataki, ale to bylo 10 minut i spokoj.

reklama
ja na zgagę pij emleczko skondensowane niesłodzone:-D pyszne i pomaga przeważnie. jak już mocno dopicze, to biore ranigast jedną tabletke i pomaga na kilka ładnych godzin.
kręgosłup też boli, i to prawie od początku ciąży:-( , pewnie zwiazane z tym ze mój kregosłup jest pourazowy:sick:
i bolą mnie jeszcze biodra, tzn jak śpie na boku (bo inaczej to za bardzo się nie da) , to w pewnym momencie normalnie boli mnie staw biodrowy (ten na którym leże)

Do góry