reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

no wlasnie biodro, udo i az kolano dretwieje :-( masakra, przez to sie nie wysypiam, a przekrecenie na drugi bok tez takie latwe nie jeste, coraz ciezej uniesc brzusio hehe

reklama
Ja od tygodnia mam problemy ze spaniem. Często "czuwam" do 2-3 nad ranem. Nie umiem zasnać, a rano cieżko mi się dobudzić. Śpię przede wszyskim na plecach, z rękami uniesionymi nad głową. Nigdy tak nie spałam. Przed ciążą uwielbiałam spać na brzuchu, teraz to niestety nie możliwe. Więc jako alternatywę do spania na wznak mam spanie na prawym boku. Bo na lewym się nie da. jak tylko spróbuje to zaraz Zuzka sygnalizuje swoje niezadowolenie. Czasem mam wrażewnie, ze będę miala na plecach i prawym boku siniaki albo odleżyny... :-D

Ja juz tak tesknie za spaniem na brzuchu... A spie na boku, albo jednym, albo drugim, na plecach tez mi sie zdarza, ale nie dlugo, bo ciezko mi sie oddycha. :zawstydzona/y: Normalnie, chyba jeszcze w szpitalu (jak dam rade) bede na brzuchu spala. ;-)

ja tez spac nie umie,zanim znajde odpowiednia pozycje to mija jakas godzina ,no a potem to samo jak ide siusiu:baffled:,brzuchol tez mi coraz czesciej przeszkadza zeby sie na drugi bok ulozyc:baffled:i tak sobie coraz czesciej mysle ze chyba nie uda mi sie juz wyspac na zapas:-D

a mnie od paru dni strasznie boli pod zebrami i z tylu pod lopatka:wściekła/y:,dzidzius daje mi sie we znaki:szok:
jutro ide znowu do pracy troche moze sie rozruszam,a jak nie to zwolnienie biore i kicham:tak:

no a mi kregoslup jakzwykle nawala, bole brzuszka i skurcze sie skonczyly, wiec odetchnelam z ulga, ale kregoslup normalnie nie daje mi zyc, wczoraj obiad zrobilam a wieczorem zdychalam, w nocy to mi moj marcin pomagal wstawac bo sama nie dawalam rady. To samo biodra, chodzenie po schodach jest normalna tortura... a spac tez nie moge, albo mi noga dretwieje, albo kregoslup boli, albo zgaga bardziej dokucza, albo poprostu nie moge zasnac ><
Nie mialabym nic przeciwo zeby te dwa miesiace minely mi chociazby tak szyybko jak pozostale szesc :p

Dziwczyny niewiem co mi jest ale to bardzo boli i jest dość nieprzyjemne!!!:confused::baffled: To są jakieś nerwobóle w prawym pośladku:-( Jak mnie dziś złapało to aż się popłakałam:-( normalnie byłam akurat z Sandrunią na spacerku bez wózka i myślałam że oszaleje z bólu!! Aż w pewnej chwili chciałam na pogotowie dzwonić bo niemogłam się ruszyć!!:szok:
A najśmieszniejsze jest to że moja babcia i mama miały to samo i to też w czasie drugiej ciąży:dry: Czyżby to rodzinne:confused: mam nadzieję że to się więcej niepowtuży :cool2:
Może wy też macie coś podobnego:confused: i macie jakieś sposoby aby temu zapobiec:confused:

reklama
Xmamuśka jeśli się nie mylę to właśnie zrobiła ci się blokada guzkow lędźwiowych, czy jak to się nazywa. Ja to miałam jakiś czas temu. Gdzieś pisałam o tym jakie ćwiczenia robić, a jakich nie robić bo możesz sobie jeszcze bardziej zaszkodzić. Przede wszystkim nie rób ćwiczeń na rozszerzenie miednicy, bo to powoduje jeszcze większe blokady. Jak odblokuje ci się to, to dopiero wtedy możesz te ćwiczenia na nowo robić

Do góry