Czytam sobie co nieco ten wątek i jestem lekko przerażona. Moja sytuacja jest taka, że mam 15 letnie bliźniaczki (takie małe koszmarki) i chcemy od 2016 roku starać się z mężem o adopcję dziecka, jakby się udało to nawet rodzeństwa. Mamy warunki i finansowe i czasowe, ogólnie wszystko w porządku, ale tak się martwię, że się nie uda...
reklama
mmm...
Fanka BB :)
skończyliśmy leczenie. nie ma co liczyć na cud po tylu latach. o adopcji mysleliśmy już od jakiegoś czasu, ale w nowym roku z zamiarów chcemy przejść do czynw, tylko tak szczerze nie wiem od czego zacząćmmm, witaj pewnie, że możesz dołączyć, w końcu w kupie raźniej Widzę, że macie za sobą sporą drogę leczenia, zakończyliście już ten etap, czy chcecie jednocześnie kontynuować leczenie i rozpocząć starania o adopcję?
Queen
mmm, musicie zrobić rozeznanie w ośrodkach adopcyjnych w Waszej okolicy i chyba po prostu zadzwonić albo wybrać się do któregoś, żeby wiedzieć, jakie mają wymagania, kolejność działania itd. bo jak widzę na tym forum bardzo różnie to wygląda w różnych ośrodkach. W niektórych trzeba dosyć długo oczekiwać na sam kurs, w innych można startować prawie z marszu. Rożne są też wymogi, np. dot. stażu małżeńskiego itp. Nie wiem skąd jesteście, może tu na forum ktoś poleciłby Ci jakiś ośrodek.
reklama
mmm...
jesteśmy ze świętokrzyskiego, są tam dwa ośrodki adopcyjne, katolicki i wojewódzki, katolickiego ze względu na przekonania raczej nie biorę pod uwagę.mmm, musicie zrobić rozeznanie w ośrodkach adopcyjnych w Waszej okolicy i chyba po prostu zadzwonić albo wybrać się do któregoś, żeby wiedzieć, jakie mają wymagania, kolejność działania itd. bo jak widzę na tym forum bardzo różnie to wygląda w różnych ośrodkach. W niektórych trzeba dosyć długo oczekiwać na sam kurs, w innych można startować prawie z marszu. Rożne są też wymogi, np. dot. stażu małżeńskiego itp. Nie wiem skąd jesteście, może tu na forum ktoś poleciłby Ci jakiś ośrodek.