zuzanka81
...szczęśliwa mama.
Smerfeta wrzucam przepis
Kremowy kurczak curry
-3 ząbki czosnku drobno posiekanego
-2 duże cebule ,drobno posiekane
-1 łyżka oliwy
-1 łyżeczka ziaren kminku
-1 łyżeczka kurkumy
-1 łyżeczka curry
-3 strączki kardamonu
-1 łyżeczka papryczki ostrej mielonej
-1 czerwona papryka bez ziaren grubo pokrojona
1 łyżeczka maggi lub bulionu w proszku
-25 g świeżej kolendry ,grubo posiekanej
-650 g kurczaka bez skóry ( ja robiłam z piersi kurczaka)
-150 g niskotłuszczowego jogurtu naturalnego
- 1/2 cytryny (sok i skórka z cytryny starta)
-sól,pieprz
W dużym garnku rozgrzać oliwę i zeszklić czosnek i cebulę.Dodać kminek,kardamon,kurkumę i paprykę mieloną
.Jeśli zaczną przywierać ,dodać odrobinę wody nie oliwy.Smażyć 2 minuty.
Wrzucić czerwoną paprykę ,bulion lub maggi i zalać wodą by przykryć wszystkie składniki.Dodać kolendrę (połowę) i gotować aż papryka zmięknie.
Wrzucić kurczaka i zwiększyć ogień,by się dobrze ugotował,dodać sok z cytryny ,wymieszać i zostawić na małym ogniu aby kurczak zmiękł.
Jak kurczak będzie miekki dodać kolendrę i dodać łyżeczkę jogurtu naturalnego i zdjąć z ognia.
Doprawić resztą jogurtu i kolendrą w miseczce .Podawać na gorąco z ryżem.
Smacznego
co do pytania o mieszkanie to nie sądzę ,żeby to miało skreślić Was albo żebyście mieli mniejsze szanse liczą się ludzie :-):-)
anuszka &&&&&&& wykres śliczny .
Ja dzisiaj piekę ciasto z gruszkami ,zrobiłam wczoraj sałatkę z kurczaka wędzonego ,pastę z fety i orzechów i wieczorkiem gości mamy teraz sobie leżę i odpoczywam bo mi źle jakoś ,chyba przez to ,że się wczoraj napiłam z przyjaciółką i teraz się dziwię,że mam ciężką głowę rano byłam na zabiegu buzi jakiś taki z zimnym masażem na ujędrnienie ;-)
no i słonko wyszło od razu milej i cieplej
Miłego popołudnia dziewczynki
aaa zapomniałam napisać,że brałam przez pół roku letrox na TSH i wczoraj robiłam badanie i z 5,18 chyba spadło na 0,007 zabije mnie dotcorka bo miałam być miesiąc temu u niej no nic trudno się mówi
Kremowy kurczak curry
-3 ząbki czosnku drobno posiekanego
-2 duże cebule ,drobno posiekane
-1 łyżka oliwy
-1 łyżeczka ziaren kminku
-1 łyżeczka kurkumy
-1 łyżeczka curry
-3 strączki kardamonu
-1 łyżeczka papryczki ostrej mielonej
-1 czerwona papryka bez ziaren grubo pokrojona
1 łyżeczka maggi lub bulionu w proszku
-25 g świeżej kolendry ,grubo posiekanej
-650 g kurczaka bez skóry ( ja robiłam z piersi kurczaka)
-150 g niskotłuszczowego jogurtu naturalnego
- 1/2 cytryny (sok i skórka z cytryny starta)
-sól,pieprz
W dużym garnku rozgrzać oliwę i zeszklić czosnek i cebulę.Dodać kminek,kardamon,kurkumę i paprykę mieloną
.Jeśli zaczną przywierać ,dodać odrobinę wody nie oliwy.Smażyć 2 minuty.
Wrzucić czerwoną paprykę ,bulion lub maggi i zalać wodą by przykryć wszystkie składniki.Dodać kolendrę (połowę) i gotować aż papryka zmięknie.
Wrzucić kurczaka i zwiększyć ogień,by się dobrze ugotował,dodać sok z cytryny ,wymieszać i zostawić na małym ogniu aby kurczak zmiękł.
Jak kurczak będzie miekki dodać kolendrę i dodać łyżeczkę jogurtu naturalnego i zdjąć z ognia.
Doprawić resztą jogurtu i kolendrą w miseczce .Podawać na gorąco z ryżem.
Smacznego
co do pytania o mieszkanie to nie sądzę ,żeby to miało skreślić Was albo żebyście mieli mniejsze szanse liczą się ludzie :-):-)
anuszka &&&&&&& wykres śliczny .
Ja dzisiaj piekę ciasto z gruszkami ,zrobiłam wczoraj sałatkę z kurczaka wędzonego ,pastę z fety i orzechów i wieczorkiem gości mamy teraz sobie leżę i odpoczywam bo mi źle jakoś ,chyba przez to ,że się wczoraj napiłam z przyjaciółką i teraz się dziwię,że mam ciężką głowę rano byłam na zabiegu buzi jakiś taki z zimnym masażem na ujędrnienie ;-)
no i słonko wyszło od razu milej i cieplej
Miłego popołudnia dziewczynki
aaa zapomniałam napisać,że brałam przez pół roku letrox na TSH i wczoraj robiłam badanie i z 5,18 chyba spadło na 0,007 zabije mnie dotcorka bo miałam być miesiąc temu u niej no nic trudno się mówi