reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ADOPCJA- pary starające się o adopcję wczoraj i dziś.

Znalazłam coś ciekawego na Wikipedii pod hasłem okno życia ;-):tak: "Po otwarciu uruchamia się sygnalizacja alarmująca dyskretnie opiekunki, zazwyczaj siostry zakonne. Noworodek umieszczany jest w inkubatorze do czasu przyjazdu karetki, która zabiera go do szpitala, gdzie przechodzi badania, a następnie kierowany jest do pogotowia rodzinnego. Równolegle uruchamiane są procedury nadania tożsamości i adopcyjna[SUP][3][/SUP]. Dzieci z okna mogą prędko trafić do adopcji, a w czasie procedury adopcyjnej – dzięki zgodzie sądu na preadopcję – przebywać już w nowej rodzinie, co zapobiega chorobie sierocej"

Zuzanka to skoro chciałabym dziecko takie do 6 mcy to jest szansa że szybciej dostane :-D ale póki co jeszcze próbujemy. Wiemy jednak, że jeśli nie uda się, to na pewno wystąpimy o adopcję

Mama, jak wyjazd? Dzieci i piesio wybiegani? ;-)

reklama
hej dziewczyny

o dzisiaj cichutko tutaj ;-)

smerfeta nie to nie jest tak :no: z dziećmi do roku jest gorzej bo wbrew temu co się słyszy to mało dzieci jest takich małych a jak są to z nieuregulowaną drogą prawną :no::wściekła/y: i długo się czeka ,chyba wszędzie tak jest ,że ok 3 lat się czeka na dziecko ,w OA też dobierają dziecko do Ciebie wizualnie z kolorem oczu itd starają się aby dziecko było podobne do rodziców :tak:a Ci znajomi co dostali dziecko 9 miesięczne to mieli po prostu szczęście ;-)

mama05
co u Ciebie??
Magdalena jak tam?

ja z kawką

heloł babeczki :)

Smerfetka
tak dzieci szczęśliwe,wylatane,potem kąpanie w jeziorze ,potem dojedliśmy to co zostało :-D i do domku..
kazdy zadowolony-reset mózgu zrobiony-dzień zaliczamy do udanych :tak:

dzis za to od rana pada i lipa:baffled:
ja w pracy a mąż z Nimi w domostwie .

Zuzanka
no ja dzis juz pedi zrobiłam i henne brwi i rzęs..pachy...
od rana pracuję -a bałam sie ,że w taką pogodę nikt nie zawita .

miłego kochane i smacznej kawki:-)

mama05 to dobrze ,że resecik był czasem dobrze tak się zresetować :tak:no mi pogoda nie przeszkadza na zabiegi kosmetyczne w taką pogodę deszczową lubię robić sobie masaże :tak:i zawsze na jesieni się umawiam przynajmniej 1 zabieg w miesiącu na masaż musi być :-);-):-)

Zuza
a no reset wskazany bo człowiek wszędzie w pędzie ..
mi tez nie przeszkadza pogoda na zabiegi ,ale nie raz w deszczu babkom nie chce sie z domu wychodzić.

chyba musze uzupełnic poziom cukru-lecę po pączka --> komu??

...w OA też dobierają dziecko do Ciebie wizualnie z kolorem oczu itd starają się aby dziecko było podobne do rodziców :tak:a Ci znajomi co dostali dziecko 9 miesięczne to mieli po prostu szczęście ;-)

Zuzanka, wow, zawsze napiszesz coś ciekawego na temat adopcji. Nie wiedziałam zupełnie, że szukają podobnego dziecka :-) Stąd pewnie adopcyjna córka znajomych jest tak podobna do matki, nie dość że upodobniła się psychicznie, to jeszcze fizycznie jest podobna :-)

Mama, ja może zresetuje się w sobotę nad jeziorkiem. A pączka to oczy by chciały ale znowu cierpiałabym na zgagę :baffled:

smerfeta Naszych znajomych córka też do niej podobna bardzo ,jak jeszcze nie wiedzieliśmy że ją adoptowali to mówię do niej "bosz jaka Ona do Ciebie podobna " a Ona się tylko uśmiechnęła :tak:a później jak już wiedzieliśmy to tylko podziwiałam,jak mocno podobna ta mała jest do niej. Nasz OA ma zdjęcie Nasze wspólne:tak:chyba po to aby właśnie dobrać maleństwo;-)

powitać ..

Smerfetka
jak tam reset,nad jeziorkiem ??

Zuzanka
poziom cukru podniesiony :-D

u mnie jeszcze półtora m-ca,żeby załatwić tą obecną sprawę i potem zaczynam dzwonić po OA i pytać ..

miłego babeczki-zostawiam termos z kawą ,proszę sie częstować :tak:

reklama
Do góry