reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A może tak coś osobnego dla starających się, żeby nie było im smutno...

Puchatka no ja mam w miare szybki internet wiec tak bardzo sie nie wkurzalam... no ale coz.... roznych Pan Bog ma lokatorow.... a jak dzis minal dzien w pracy?

Lenna ja teraz czytam taki tryptyk Imprimatur, Secretum, Veritas... rzecz sie dzieje w XVII wieku, sa intrygi na dworach europy, w watykanie.... calkiem fajna ksiazka....
I nie masz za co przepraszac!

Ataata i co dzis udalo Ci sie zalatwic? Mam nadzieje ze wszystko poszlo po Twojej mysli!

Asialc i jak minal dzien w pracy?

Bastra a co u Ciebie?

Ewcia a jak u Ciebie w pracy? No i jak Mateuszek w przedszkolu?

reklama
Wagnies a no byłam w urzędzie, babeczka mnie zapisała na kursik, ale jak mnie wpisywała na liste to jej powiedziałam, że jestem w ciąży (wolałam powiedzec zeby potem nie było ale) i spytałam czy moge z niego skorzystać w takiej sytuacji, a ona nato, że jeśli tylko dam rade i moge być przy komputerze 5-6godzin dziennie to z ich strony niema żadnych przeciwskazań i nie będą robić problemów:tak::-)
Także wpisałam sie, tyle że ten kurs zaczyna sie dopiero 27września i trwa do 31 pażdziernika:szok: także jak coś to będe w na początku 8 miesiąca jeszcze na kursik zapinkalała....:-D Obym tylko dała rade...bo trzeba dojeżdżac... bede sie tam toczyć;-)
Wagnies a jak u Ciebie minął dzionek w pracy? Bo tak widze, że pytasz dziewczynki jak im minął, to ja zapytam Ciebie;-):laugh2::rofl2::-p

A ja zaraz zmykam na moje serialiki... "M jak Miłość" a potem " Na Wspólnej" w końcu włączyli bo już mi sie tęskniło za nimi:-D Juz taka dewotka zemnie;-)

hej dziewczyny
jak tylko bede miala czas , to cos sobie podczytam z tych ksiazek ktore tu polecilyscie,
w Polsce zawsze uwielbialam czytac, tu niestety brak czasu, no i musze szlifowac ten anglik wiec teraz przedzieram sie przez ksiazke napisana po angielsku, troche juz tam pozakreslalam , bo niektore slowka to jak z kosmosu:-p

Atatta- czytalam "my dzieci z dworca zoo" swietna ksiazka bardzo ja lubilam, jeszcze chyba "pamietnik narkomanki" byla niezla, ale dzieci z dworca zoo lepsze, no a film nie spelnil moich oczekiwan

Asia- jak tam minal dzionek w pracy, wszystko ok??

lenna- jak tam obiadek juz skonsumowany??

Puchatka- jak tam zdrowko?? trzymaj sie cieplutko, bo u was to juz chyba zaczyna byc jesiennie ;

wagnesku- jak tam po rocznicy, bo my to jakos w tym roku nie obchodzilismy specjalnie, dostalam kwiaty od meza, dobrze ze pamietal,
mielismy isc uczcic ten dzien sami,ale wczoraj wybralismy sie nad jeziorko na obiadzik z rodzinka, ale tez bylo milo, moze za rok w ta 5 cos inaczej zaplanujemy:-)

Ewcia- pozdrowionka i jak tam mija poniedzialek ??

Idarnowska -zdrowka zycze, cos ostatnio te przeziebienie ciebie atakuje, jedz duzo owocow i pij herbatke z miodem i cytrynka

a ja mialam 4 dni wolengo :) dzis juz ostatni dzien wiec lece go jeszcze wykorzystac , bo u nas dopiero 13

buziaki dziewczynki -trzymajcie sie

Ataata to super ze udalo Ci sie zalapac na kursik. A moze jeszcze jakis kurs jezykowy by Ci znalezli? Zawsze to dodatkowe papierki do pozniejszej pracy... a ponoc w ciazy lepiej jezyki wchodza do glowy i pozniej dziecko szybciej ponoc lapie - kiedys gdzies widzialam jakis film na ten temat.
A w pracy... ufff mialam niezly zapierdziel a poza tym jestem wsciekla ze zmienili mi godziny i teraz siedze od 9 do 17.... mam nadzieje jeszcze to zmienic tylko musze wyczekac na dogodna chwile....
No i widze ze ogladamy ten sam film :tak::-D:-)

Gosia no jakos z rocznicy nici.... mamy ciche dni :-( ale przynajmniej dobrze ze Ty spedzilas milo rocznice! Moze za rok bedzie lepiej....

Aha... chcialam Wam jeszcze powiedziec o losach tej dziewczynki...
Dzis przyszedl do pracy jej tata i cos wiecej wiem! Niestety musi brac chemie a pozniej radioterapie. Chemie bedzie brala co 21 dni chyba 10 zabiegow. Leczenie jest przewidziane na rok. Mala byla w domu przez weekend. I wychodzac z pracy facet dostal telefon ze wyniki sie pogorszyly, spadly strasznie leukocyty i musieli ja szybko zawiezc do szpitala :-( A malo tego dowiedzialam sie od Niego ze Jego zona jest w ciazy i na dodoatek tego blizniaczej... malo tego zaszla w ciaze wtedy kiedy corka zaczela chorowac... to jest niesamowite!!! Ale jest mi strasznie smutno... prosze Was o modlitwe i pozytywne wsparcie!!!!

Wagnies jeśli chodzi o języki to niestety nawet nie pisze sie na takie kursy.... jestem tępakiem patentowanym do języków obcych więc szkoda wogóle zachodu... niemieckiego uczyłam sie aż 8 lat i umie może sie przedstawić tylko, angielskiego 4 lata i umie tyle samo co niemieckiego :-D;-):zawstydzona/y: więc bez sensu wogóle.
Pamietam jak kułam niemiecki nawet na pamięc... głupich bodajże 8 czasowników modalnych i odmiany przz czasy i umiałam je tego samego dnia a w szkole PAŁA bo już ich nie pamietałam... Porażka bo siostra miała 6 z niemieckiego nawet na maturce a ja taki mongoł... no niestety nie dane mi było, zato matematyka, chemia itp idealnie, miałam w jednym palcu:-D
A co do Twojej pracki a raczej zmienionych godzin, to wyczekaj chwili i atakuj:-D a co sobie myślą nie? Trzeba walczyć o swoje;-)
A za malutką trzymam mocno kciuki....

gosiu zgadzam sie "Dzieci z dworca ZOO" książka rewelaca, film taki se... A "Pamietnik Narkomanki" też czytałam ale już troche słabszy od tej poprzedniej, więc widze, że mamy takie same zdania i podobne gusta:tak:;-)

Witam wszystkich serdecznie :-):-):-) i uciekam do pracy.

Choróbsko sobie poszło ale jestem troche po tym wszystkim osabiona :-:)-(. Ale jeszcze kilka dni i bedzie oki :-):-):-)

Witajcie,

Wstalam juz i przygotowuje sie do pracy. Wczoraj mialam upojny wieczor z planami zabezpieczenia trasy rajdu... siedzialam i probowalam rozplanowac zabezpieczenia... i usnelam nad tym :tak::-D:-)

Ataata ale wlasnie slyszalam ze kobiety w ciazy lepiej przyswajaja jezyki wiec pewnie ja bym sprobowala... ja za to ponoc jestem bardzo zdolny len bo wlasnie nie chce mi sie zakowac i to co umiem to tyle co zapamietam z lekcji:szok:

Idarnowska kuruj sie, kuruj bo co to ze staranek bedzie !

Asialc mam nadzieje ze praca nie pochlonela Cie bez reszty?

Elza kobieto pracujaca a co u Ciebie? Daj znak ze zyjesz!

reklama
Witajcie Babeczki!!!
Ja najpierw zaznaczę że mnie nie chodziło o to że ktoś strzeli posta na pół stronki bo to pikuś jeśli ma się coś do powiedzenia i proszę nie wprowadzajmy terroru bo nie to było moją intencją:tak:
Wagnies właśnie czytam trzecią z wspominanych przez Ciebie książeczek i mnie czytają się bardzo dobrze:happy: no a w pracy ostatnio dużo pracy i bywa że nie mam czasu nic zjeśc aż dopiero obiadek w domku poza tym dzisiaj łamie mnie w kościach i już boję się żeby to nie było jakieś choróbsko :baffled:
Ataata wypatrzę wszystko co też ten Twój cudzik będzie miał a poza tym zaglądam na grudniówki żeby czasem zobaczyć co u Ciebie wiem że pochowałyście się na wątku zamkniętym ale czasem wpadnie jakaś wieść:-) Poza tym mam nadzieję że tak czy inaczej wszystko Ci się ułoży i tego Ci życze z całego serduszka :tak::tak:
Gosiu zdrówko ogólnie spoko tylko teraz łapie mnie jakieś przeziębienie za jakieś 2 tygodnie powinnam być już po HSG i dobrze by było mieć to za sobą :tak:a co z Twoim zdrówkiem??
Ewciu napewno Mati w końcu skuma o co chodzi w przedszkolu z tym jedzonkiem:tak::tak:
Lenna nie martw się o swoje posty strzelaj długie i dużo no może nie jeden o drugim:-D
Asiu jak tam w pracy???:-)
Elza bo się na śmierć zapracujesz;-)

Reszcie kobitek miłego i spokojnego dnia mimo pogody za oknem:-):-)

Do góry