reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A może tak coś osobnego dla starających się, żeby nie było im smutno...

Moreme - witaj po przerwie
Majeczko - głowa do góry - w końcu się uda - musi.... Tulę cię i czekam kiedy znowu do nas wrócisz. Z każdą wstrętną @ siada nam nastrój ale później znowu przychodzi nadzieja. A nadzieja, wiara i miłość są w jednym worku.
Będzie dobrze - doczekasz się potomka.

reklama
Dorotko a pamietasz jakie bylysmy zielone i nie wiedzialysmy czy nasze szyjki sa otwarte czy zamkniete.... hahaha..... A teraz prosze, wyroslysmy na ludzi.... hahaha...... Dorotko wiec trzymam kciuki, teraz sie uda.

Majeczko nie poddawaj sie bedzie dobrze, trzeba tylko poczekac Puchatka czekala 22 cykle a Mufka 23 cykle, ja sie staralam 5 lat. Wiec walcz , bedzie dobrze.

Moreme, Artemida, Mufka, Sylcia, Mamusiasynusia, Newife, Ewciu milego wieczorku.

Witaj! Serwer nie nadąża z laniem wódki!!
Ale co tam, odczekaj 10 minut i spróbuj jeszcze raz!
Tutaj wódki nie zabraknie dla nikogo! (chociaż mamy jej ograniczona ilosc na godzine, wiec jesli problem dalej wystepuje wroc za godzinne)

Może potem mi się uda z Tobą napić. :-)
A co do szyjki, to ja do tej pory nie potrafię tam nic wymacać. :-(

Dorotko a pamietasz jakie bylysmy zielone i nie wiedzialysmy czy nasze szyjki sa otwarte czy zamkniete.... hahaha..... A teraz prosze, wyroslysmy na ludzi.... hahaha...... Dorotko wiec trzymam kciuki, teraz sie uda.

Majeczko nie poddawaj sie bedzie dobrze, trzeba tylko poczekac Puchatka czekala 22 cykle a Mufka 23 cykle, ja sie staralam 5 lat. Wiec walcz , bedzie dobrze.

Moreme, Artemida, Mufka, Sylcia, Mamusiasynusia, Newife, Ewciu milego wieczorku.

hehehe a pewnie, że pamiętam Beatko :-D. No teraz tu już luzik ;-)
Antiope nie możesz jej wymacać czy nie wiesz gdzie jest szyjka bo ja to nie wiedziałam za bardzo gdzie ona jest :szok::baffled:. Teraz już wiem i dlatego już wiem co macać hihi :-p. Ale to cała ja ;-)
Wódeczki już się dzisiaj z rana z Antiope napiłam i z lekka mam szmery, więc na dzisiaj picia dość :wink:

Dorotko ja ją chba czuję, ale nic na podstawie dotyku nie jestem w stanie określić

To ja ci powiem jak to ja czuję u siebie :-p. Jeśli szyjka jest miękka w dotyku i czuję, że opuszek palca tak jakby wchodzi w szyjkę to znaczy, że jesteś w fazie płodnej. Czyli szyjka jest miękka i otwarta. Kiedy jednak w dotyku jest twarda jak czubek nosa i za diabła opuszek palca nie da radę zagłębić w szyjkę to znaczy, że szyjka jest twarda i zamknięta, czyli raczej niepłodna. Najlepiej obserwować się już od miesiączki. Podczas miesiączki jest otwarta (wkońcu krew musi mieć ujście), później się pomału zamyka na jakiś czas, następnie pomału mięknie i otwiera się a po owulacji znów twardnieje i zamyka. Obserwując przy tym śluz jest łatwiej porównywać swoje odczucia z szyjką. Jak pojawia się śluz rozciągliwy to znaczy, że szyjka powinna się zacząć otwierać.
Nie wiem czy moje wywody ci w czymś pomogą, ale sobie przynajmniej popisałam hehe

reklama
Dla starających sie dopiszę jeszcze, że po owulacji już nie powinno się macać szyjki bo to może zaszkodzić fasolce.
Ja sobie robię macanko kucając rozkraczając nóżki i macając się palcem wskazującym hehe.
Co niektórzy robią to siedząc na toalecie, ale mi jakoś wtedy nie idzie.

Do góry