reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A co z piersiami?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
To fakt, zazdrośnicy.

Na wysuszone brodawki najlepsze są tłuste kremy z witaminą A i E. Pamiętam, że tym położna kazała mi smarować cycuszki i to działało. Teraz też muszę już wyciągnąć tłusty kremik, który odłożyłam na tą okazję bo mi też już schodzi skórka.

reklama
Moja cycuszki też zmieniły kształty i wielkość,co cieszy to Maćka.Tez lubi sie do nich przytulić lecz już u powtarzam że jeszcze troche to będzie musiał oddać je dzidzi jak sie urodzi.I to będą tylko dla małego szkrabika.

Ja przed ciaza nosilam 75C albo 70D w zaleznosci od producenta, obecnie nie mam pojecia do jakiego rozmiaru dobilam, jednak patrzac na to ze moje stare biustonosze sa przyciasne wnioskuje ze mam wieksze  :laugh: poza tym moj maz sie strasznie cieszy na ich widok, chyba jeszcze nie dotarlo do niego ze one rosna dla innego mezczyzny  ;D no i od tygodnia pojawila sie siara - mam nadzieje ze nie za wczesnie  ???

Ja przed ciążą nosiłam biustonosz rozmiaru 75B a teraz to juz nie wiem w jaki sie mieszcze.Dostałam od cioci staniczek po jej ciąży i jestem z niego zadowolona bo cały czas sie w niego mieszcze i jest jeszcze,sporo miejsca.

Tez miałam 75 B, teraz jeszcze mam 80 C,ale jak jestem w domu to biegam bez cyckowych wygód.

A mój małżonek to woli mnie przytulić "od tyłu" -bez żadnych skojarzeń:). Bo może się dokładniej przytulić, od przodu to musi stać pół metra przede mną:) No i weź u sie przytul.

ja nosiłam 70B a teraz w takie siostry 75B wchodze - chodź jest tak pełno (dobrze, że zostawiła pare takich biustonoszy bo ona C nosi) siare też mam, tak przed świętami się zastanawiałam co to za plamki na koszulkach... z brodawkami nie mam problemów - głównie pociemniały i moje drugie pół ma z nich jeszcze pocieche ;)
u nas też z przytulaniem jest śmiesznie :)

Chociaż ja karmić przestałam paręnaście lat temu to mogę służyć radą. Nie poganiaj mężusia od cycuszków. Potem będzie jak znalazł - to najlepsza ściągaczka do nadprogramowego pokarmu. A pamiętaj, że pierś dobrze opróżniona silniej przybiera i dzidziuś dłużej będzie miał co jeść.]

Dzięki Renizo za radę i witaj wśród nas! Czy Ty także spodziewasz się dzidziolka?

Ja też uważam, ze te moje piersiniątka naprodukują tyle pokarmu ile będzie trzeba:) Moja koleżanka miała piersi w rozmiarze 10 (te dawne rozmiary) i nie mogła karmić.

reklama
Hej, czytałam, że siara może pojawić się już w piątym miesiącu, więc bez obaw nie jest za wcześnie. Ja mam ją już od jakiś trzech miesięcy.
Ja też uwielbiam jak mąż przytula mnie od tyłu (nie tylko w ciąży).

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry